Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Dell Bilgisayarınızda Güç Yok, POST Yok, Önyükleme Yok veya Görüntü Yok sorunlarının giderilmesi

Summary: Bu makale, Dell kişisel bilgisayarınızdaki başlatma veya güç sorunlarını tespit etmeye ve gidermeye yönelik bir rehberdir. (Bu sorunlara şunlar dahildir: Güç Yok - Çalışma belirtisi yok, POST Yapılamıyor - Tanılama LED'leri veya Sesli Uyarıları, Önyükleme Yapılamıyor - İşletim Sistemi yüklenemiyor ve Görüntü Yok - Kişisel bilgisayar başlatılıyor ancak ekranda hiçbir şey görüntülenmiyor.) ...

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Symptoms

Bu video, sorun giderme işlemlerine aşağıdaki bölümlerden hangilerini kullanarak devam edeceğinizi belirlemeye yardımcı olmak için iyi bir başlangıç noktasıdır:

Bilgisayarım Açılmıyor

Süre: 01:21
Mevcut olduğunda, bu video oynatıcıda Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak açıklamalı altyazı dili ayarları seçilebilir.

Cause

NOT: Aşağıda, içeriğini görmek istediğiniz bölümün başlığına tıklayarak ilgili bölümü açın.
 
NOT: Farklı belirtiler hakkında daha fazla bilgi almak ve sorununuzun kaynağını belirlemek için Dell Bilgisayar, Önyüklenebilir Aygıt Yok Gibi Hatalarla Açılmıyor veya Windows'a Önyükleme Yapmıyor başlıklı Dell Knowledge Base makalesine bakın.
 
NOT: Dell Alienware bilgisayarlardaki sorunları gidermek için Alienware Bilgisayar Açılmıyor veya Windows'a Geçmiyor başlıklı Dell Knowledge Base makalesine bakın.
 

Masaüstü veya Hepsi Bir Arada Bilgisayarlarda Güç Yok:

Bilgisayarlarda, güç aldıklarında yanan bir güç ışığı LED'i vardır.

Masaüstü bilgisayarlarda, bilgisayar kasasının ön panelindeki güç düğmesinin yanında LED vardır.

Dell bilgisayarınızı bir güç sorunundan kurtarmak için bu hızlı adımları deneyin.

Masaüstü bilgisayarlara güç iletilmemesi sorununu çözmek için aşağıdaki adımları deneyin (Aşağıdaki sorun giderme bağlantısında daha ayrıntılı talimatlar bulunmaktadır.):

Problem Tanımı Önerilen Çözüm
Bilgisayar kapalı veya şebekeden güç almıyor.
  • Güç kablosunu bilgisayarın arkasındaki güç konektörüne ve elektrik prizine tekrar takın.
  • Bilgisayarın doğru şekilde açıldığını doğrulamak için çok çıkışlı elektrik prizlerini, uzatma kablolarını ve diğer güç koruma aygıtlarını çıkarın.
  • Kullanılan çok çıkışlı elektrik prizlerinin elektrik prizine takılı ve açık olduğundan emin olun.
  • Farklı bir aygıtla test ederek elektrik çıkışının çalışıp çalışmadığından emin olun.
  • Çalıştığı doğulanmış bir Güç kablosu kullanın.
  • Ana güç kablosunun ve ön panel kablosunun sistem kartına güvenli şekilde bağlandığından emin olun.
  • Tüm güç kaynağı birimlerinin yalıtım modunda kendi kendini sınama olanağı bulunur. AC fişinin olduğu yerdeki birimin yanında bir test düğmesi ve LED vardır. Güç kablosunun güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun ve PSU'yu sınamak için test düğmesine basın.
  • PSU LED'i yanmazsa PSU kablolarını sistem kartından çıkarın ve yeniden sınama yapın. Sınama düğmesine basıldığında LED hala yanmıyorsa PSU arızalı olabilir.
  • Kabloları sistem kartından çıkardıktan sonra PSU LED'i yanıyorsa takılı aygıtlardan veya bileşenlerden biri arızalı olabilir. Takılı tüm bileşenleri çıkarın, PSU kablolarını yeniden takın ve PSU sınama düğmesini kullanarak her bir bileşeni sınamak üzere tek tek yükleyin.
  • Çalıştığı doğrulanmış bir PSU yükleyin.
 
NOT: Bazı Dell Hepsi Bir Arada bilgisayarlarda ayrı bir güç adaptörü bulunabilir.

Güç Yok sorunu olduğunu mu belirlediniz? Aşağıda bağlantısı verilen makaleyi kullanarak bu konuda daha fazla bilgi ve sorun giderme yardımı edinebilirsiniz:

İşte masaüstü bilgisayarınızın neden başlatılamadığına dair tüm sebepleri açıklayan kısa bir video.

Masaüstü bilgisayarlarda güç sorunları

Süre: 01:15
Mevcut olduğunda, bu video oynatıcıda Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak açıklamalı altyazı dili ayarları seçilebilir.

 
NOT: Monitör için tedarik edilen güç kabloları satıcıdan satıcıya farklılık gösterebilir. Dell Monitör, monitörün kendi güç kabloları yerine Dell Masaüstü Bilgisayarların kablolarıyla da kullanılabilir.

Dizüstü Bilgisayarlarda Güç Yok:

Dizüstü bilgisayarlarda, yanan bir LED güç düğmesi gücün bilgisayara ulaştığının göstergesi olabilir. Bu gösterge alternatif olarak, klavyenin üst kısmında ya da bilgisayarın üzerinde ön kısımda bulunan bir LED olabilir.

Dell bilgisayarınızı bir güç sorunundan kurtarmak için bu hızlı adımları deneyin.

Dizüstü bilgisayarlarda güç olmaması sorununu çözmek için aşağıdaki adımları deneyin:

NOT: Ultrabook gibi bazı dizüstü bilgisayar modellerinde çıkarılabilir pil bulunmayabilir. Kılavuzunuzu kontrol ettikten sonra pilinizin çıkarılabilir bir parça olmadığını öğrenirseniz doğrudan 5. adıma geçin.
  1. Pilin tamamen şarj edildiğinden emin olun.

  2. Pili çıkarın ve AC Adaptörün bağlantısını kesin. Statik Elektriği deşarj etmek için güç düğmesini 15 - 20 saniye basılı tutun.

  3. Pili Dizüstü bilgisayara yeniden yerleştirin ve bilgisayarı açın.

  4. Pili Dizüstü Bilgisayardan çıkarın ve bilgisayarı yalnızca AC Adaptörünü kullanarak açın.

  5. AC adaptöründeki Güç LED'inin yandığından emin olun. Bu, AC Adaptörünün çalıştığından emin olmanızı sağlar. Ayrıca, varsa çalışır durumdaki başka bir AC Adaptörünü de deneyebilirsiniz.

Not: Dell dizüstü bilgisayarınız mı var? Dizüstü bilgisayarınız açılmıyorsa dizüstü bilgisayarınızı onarım için gönderin; sorunu tespit ederiz ve çözeriz. Bu servis şu anda Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulmaktadır.

İşte dizüstü bilgisayarınızın neden başlatılamadığına dair sebepleri açıklayan kısa bir video.

99 saniyede My Dell: Dizüstü bilgisayarınız açılmıyor mu?

Süre: 01:46
Mevcut olduğunda, bu video oynatıcıda Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak açıklamalı altyazı dili ayarları seçilebilir.

Bilgisayarda Güç Yok sorunu olduğunu tespit ettikten sonra aşağıda bağlantısı verilen makalelerde daha fazla bilgi ve sorun giderme yardımı bulabilirsiniz:

NOT: M-BIST testi, Latitude XX90 serisi bilgisayarlardan başlayarak Dell dizüstü bilgisayar ailesine dahil edilmiştir.
 
M-BIST - Anakart Entegre Kendi Kendini Sınama aracı
Anakartın durumunu değerlendirir
M-BIST; görüntü veya fan olmadığı ya da sabit sürücünün dönmediği (yeni anakart tanılaması) durumlarda bile çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu belirtiler genellikle Güç Yok, Görüntü Yok veya Sistem Kullanım Dışı olarak tanımlanır.
M tuşunu ve Güç düğmesini aynı anda basılı tutun:
  • Bir hata algılanırsa Pil durumu LED'i sarı renkte yanar ve bizimle iletişime geçmeniz gerekir.
  • Pil durum LED'i yanmıyorsa anakartla ilgili bir arıza algılanmamış demektir.

POST terimi, bilgisayarın başlatıldığı anda geçtiği bir dizi sınamadan ibaret olan Açılış Sırasında Kendi Kendini Sınama anlamına gelir. Bilgisayar, bu testlerden birinde başarısız olursa başlatma işlemini durdurur ve bir hata bildirir. Masaüstü, Hepsi Bir Arada ve Dizüstü bilgisayarlarda sorun giderme için aynı prosedür kullanılır fakat referans materyal farklıdır.

Bilgisayarınızı bir POST veya başlatma sorunundan kurtarmak için bu hızlı adımları deneyin.

Not: Dell dizüstü bilgisayarınız mı var? Dizüstü bilgisayarınız açılmıyorsa dizüstü bilgisayarınızı onarım için gönderin; sorunu tespit ederiz ve çözeriz. Bu servis şu anda Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulmaktadır.

Masaüstü veya Hepsi Bir Arada Bilgisayarlarda POST Yok:

Başarısız bir POST'un göstergeleri şunlardır:

  • Bilgisayar Dell logosunu gösterirse ve bu noktadan sonra ilerlemezse muhtemelen POST başarısız olmuştur.
  • Güç ışığı yanıyorsa ve sarı veya turuncu renkteyse bu genellikle POST'un başarısız olduğunun bir göstergesidir. Sesli uyarıda veya yanıp sönmede belirli bir düzen varsa bunu not alın.
  • Siyah ekran üzerinde metin görüyorsanız bilgisayar halihazırda POST'u gerçekleştiriyordur. Bilgisayar bu durumda kalırsa ve daha fazla ilerlemezse muhtemelen POST başarısız olmuştur.
  • Başlatma işlemi sırasında video ekranında hiçbir şey görüntülenmezse ve ekran artık siyahsa bu durum muhtemelen bilgisayarın POST işlemini tamamlayamadığını gösterir.
NOTLAR:
  • Bilgisayar sesli uyarı vermiyor ve Tanılama LED'leri yanıp sönmüyor veya yanmıyor mu? Tüm bağlantıları kesin ve tüm ortam iletişim aygıtlarını (ör. harici monitörler) çıkarın. Her seferinde bir aygıtı yeniden bağlayarak bilgisayarın çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
  • Masaüstü bilgisayarlarda Dell logosu ekranında F12 tuşuna dokunun. One Time Boot Menu'ye (Tek Seferlik Önyükleme Menüsü) girin, Diagnostics (Tanılama) öğesini seçmek için ok tuşlarını kullanın ve Enter tuşuna basın. Bazı masaüstü bilgisayarlarda F12 tuşu yoktur, bu durumda önyükleme seçeneklerine erişmek için Dell logosu ekranında <0> (sıfır) tuşuna basmanız gerekir.

ePSA Tanılama'yı çalıştırma ve kullanma hakkında bilgi almak için aşağıdaki kaynağımızı inceleyin:

Dizüstü Bilgisayarlarda POST Yapılamıyor:

Başarısız bir POST'un göstergeleri şunlardır:

  • Bilgisayar Dell logosunu gösterirse ve bu noktadan sonra ilerlemezse muhtemelen POST başarısız olmuştur.
  • Bilgisayar sesli uyarı veriyor veya Tanılama LED'leri, Caps/Num/Scroll Lock LED'leri yanıp sönüyor mu? Sesli uyarıda veya yanıp sönmede belirli bir düzen varsa bunu not alın. Bu, genellikle POST yapılamadığının bir göstergesidir.
  • Siyah ekran üzerinde metin görüyorsanız bilgisayar halihazırda POST'u gerçekleştiriyordur. Bilgisayar bu durumda kalırsa ve daha fazla ilerlemezse muhtemelen POST başarısız olmuştur.
  • Başlatma işlemi sırasında video ekranında hiçbir şey görüntülenmezse ve ekran artık siyahsa bu durum muhtemelen bilgisayarın POST işlemini tamamlayamadığını gösterir.
NOTLAR:
  • Bilgisayar sesli uyarı vermiyor ve Tanılama LED'leri ile Caps/Num/Scroll Lock LED'leri yanıp sönmüyor veya yanmıyor mu? Tüm bağlantıları kesin ve tüm ortam iletişim aygıtlarını (ör. harici monitörler) çıkarın. Her seferinde bir aygıtı yeniden bağlayarak bilgisayarın çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
  • Dizüstü bilgisayarda <Fn> tuşunu basılı tutun ve ardından güç düğmesine basın. Böylelikle önyükleme öncesi sınama işlemi ve ePSA başlatılır.
NOT: Dell Latitude dizüstü bilgisayarlar için zorlamalı ePSA yöntemini kullanarak kişisel bilgisayarı kurtarmayı deneyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için POST veya Önyükleme Hatasından Kurtarma için Zorlamalı ePSA Kullanma başlıklı Dell Knowledge Base makalesine bakın.

ePSA Tanılama'yı çalıştırma ve kullanma hakkında bilgi almak için aşağıdaki kaynağımızı inceleyin:

Bu sorunu çözmeye devam etmek amacıyla aşağıda bağlantısı verilen makalede daha fazla bilgi ve sorun giderme yardımı bulabilirsiniz:

Bilgisayar, Açılış Sırasında Kendi Kendini Sınama (Power-on Self Test, POST) işlemini tamamladıktan sonra işletim sistemine önyükleme yapılmaya çalışılır.

Bilgisayar Dell logo ekranını geçiyor ve ardından işletim sistemini yükleme girişimi sırasında yanıt vermeyi kesiyor mu? Bu, muhtemelen bir Önyükleme Yok sorunudur. Bu sorunu gidermek için Masaüstü, Hepsi Bir Arada ve Dizüstü bilgisayarlarda aynı prosedür kullanılır.

Bilgisayarınızı bir önyükleme sorunundan kurtarmak için bu hızlı adımları deneyin.

Not: Dell dizüstü bilgisayarınız mı var? Windows önyüklenemiyorsa dizüstü bilgisayarınızı onarım için gönderin; sorunu sizin için tespit eder ve çözeriz. Bu servis şu anda Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulmaktadır.

Aşağıdaki Video Rehberi İzleyin.

99 Saniyede My Dell: Dell Logosu ekranında sistem yanıt vermeyi kesiyor

Süre: 01:46
Mevcut olduğunda, bu video oynatıcıda Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak açıklamalı altyazı dili ayarları seçilebilir.

Her türlü donanım sorununun giderilmesi için entegre ePSA tanılama'yı çalıştırmanız gerekir.

NOT: Dell Latitude dizüstü bilgisayarlar için zorlamalı ePSA yöntemini kullanarak kişisel bilgisayarı kurtarmayı deneyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için POST veya Önyükleme Hatasından Kurtarma için Zorlamalı ePSA Kullanma başlıklı Dell Knowledge Base makalesine bakın.

Çoğu Önyükleme Yapılamıyor hatası, işletim sistemi sorunlarından kaynaklanır. Sorun gidermeye devam etmek için İşletim Sisteminize uygun makaleyi seçin:

Bilgisayar, Sabit Disk Sürücüsü hakkında ekranda belirli bir arıza görüntülüyorsa aşağıdaki bağlantılardan birini kullanarak Sorun Giderme işlemine devam edebilirsiniz:

Not: Dell dizüstü bilgisayarınız mı var? Windows önyüklenemiyorsa dizüstü bilgisayarınızı onarım için gönderin; sorunu sizin için tespit eder ve çözeriz. Bu servis şu anda Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulmaktadır.

Güç göstergeleri normal ancak başlatma işlemi sırasında bilgisayar ekranına herhangi bir görüntü verilmiyor mu? Bu, muhtemelen bir Görüntü Yok sorunudur.

NOT: Masaüstü bilgisayarlarda monitörün ayrı bir güç kaynağına sahip olduğunu unutmayın. Monitörün açık olduğunu gösteren güç LED'i göstergesine sahip olduğundan emin olun.
 
NOT: Bazı Dell Hepsi Bir Arada bilgisayarlar VGA, HDMI veya DisplayPort konnektörleri yoluyla harici bir monitöre bağlanabilir. Bu özellik farklı modellerde değişebilir. Dell kişisel bilgisayarınızın Kullanıcı Kılavuzuna başvurun.

Dell bilgisayarlardaki video sorunlarını çözmek için bu hızlı adımları deneyin.

Görüntü Yok sorununu giderme:

Problem Tanımı Önerilen Çözüm
Masaüstü bilgisayar normal olarak açık durumda.
Tanılama ışıkları bilgisayar işletim sistemine başarıyla önyükleme yaptıktan sonra yanmıyor ancak görüntü yok.
  • Ekranın doğru bağlantı noktasına bağlı olduğundan ve açık olduğundan emin olun.
  • Ekran veri kablosunun hasarlı olmadığından emin olun ve gerekirse kabloyu değiştirin.
  • Ekranda doğru Giriş Kaynağının düzgün bir şekilde seçildiğinden emin olun.
  • Veri kablosunu bilgisayardan çıkarın. Ekranda Kendi Kendini Sınama kutusu görüntülenecektir.
  • Ekranda Kendi Kendini Sınama kutusu görüntülenmiyorsa ekranı, çalışır durumda olduğu doğrulanmış bir birimle değiştirin.
  • Hala herhangi bir görüntü yoksa PSU işlemi sırasında görüntü olup olmadığını kontrol edin.
  • POST sırasında görüntü varsa bunun nedeni ekran veya grafik sürücüsü olabilir.
  • Bilgisayarı Güvenli Modda yeniden başlatın. Güvenli Modu yüklemek için bilgisayarınız başlatıldığında F8 tuşunu basılı tutun.
  • Böylelikle Gelişmiş Önyükleme Menüsü yüklenir. Güvenli Mod'u seçin. Ekran ve grafik kartı sürücülerinin mevcut sürümlerini yükleyin. Bilgisayarı yeniden başlatın ve görüntüyü kontrol edin.
  • Mümkünse grafik kartını çalıştığı doğrulanmış bir kartla değiştirin.
  • Grafik kartı ve monitör başka bir bilgisayarda sorunsuzca çalışıyorsa sorunu çözmek için teknik destek ile iletişime geçin.
Not: Dell dizüstü bilgisayarınız mı var? Ekran sorunu devam ediyorsa dizüstü bilgisayarınızı onarım için gönderin; sorunu sizin için tespit eder ve çözeriz. Bu servis şu anda Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulmaktadır.
NOT: Dizüstü bilgisayarlarda <Fn> tuşunu basılı tutun ve ardından güç düğmesine basın. Böylelikle önyükleme öncesi sınama işlemi ve ePSA tanılama başlatılır. ePSA'lar, görüntünüzü bir dizi düzenle sınar.

Dizüstü Bilgisayarımın Ekranı Açılmıyor

Süre: 01:46
Mevcut olduğunda, bu video oynatıcıda Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak açıklamalı altyazı dili ayarları seçilebilir.

Sorun görünmüyor ama daha fazla test etmek mi istiyorsunuz? <N> harfine basarak görüntü testine yanıt verebilirsiniz. Bu durumda ePSA, LCD BIST testini başlatır. Görüntü yok sorunu mu yaşıyorsunuz? <Fn+Güç> klavye kısayolunu kullanarak ePSA'lara girebilir veya <D+Güç> klavye kısayolunu kullanarak POST'tan LCD BIST testini çalıştırabilirsiniz.

Dell Dizüstü Bilgisayarınızın Ekranını Test Etme

Süre: 00:24
Mevcut olduğunda, bu video oynatıcıda Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak açıklamalı alt yazı dili ayarları seçilebilir.

 
NOT: İki yeni tanılama BIST testi, Latitude XX90 nesli bilgisayarlardan başlayarak Dell dizüstü bilgisayar ailesine dahil edilmiştir.
 
M-BIST - Anakart Entegre Kendi Kendini Sınama aracı L-BIST - LCD Güç Rayı Entegre Kendi Kendini Sınama aracı
Anakartın durumunu değerlendirir Anakartın LCD'ye güç sağlayıp sağlamadığını denetler.
M-BIST; görüntü veya fan olmadığı ya da sabit sürücünün dönmediği (yeni anakart tanılaması) durumlarda bile çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu belirtiler genellikle Güç Yok, Görüntü Yok veya Sistem Kullanım Dışı olarak tanımlanır. L-BIST, Görüntü Yok belirtisinin görüldüğü durumlarda test yapılması için tasarlanmıştır.
M tuşunu ve Güç düğmesini aynı anda basılı tutun:
  • Bir hata algılanırsa Pil durumu LED'i sarı renkte yanar ve bizimle iletişime geçmeniz gerekir.
  • Pil durum LED'i yanmıyorsa anakartla ilgili bir arıza algılanmamış demektir.
Güç düğmesini basılı tutun:
  • Görüntü yoksa ve bir hata algılanırsa Pil durum LED'i 2 kez sarı ve 8 kez beyaz renkte yanıp söner ve bizimle iletişime geçmeniz gerekir.
  • Görüntü yoksa ve Pil durumu LED'i yanmıyorsa anakartla ilgili bir arıza algılanmamış demektir.

Resolution

Daha Fazla Bilgi

Kişisel bilgisayarınızda CMOS/NVRAM'yi temizleme:

RTCRST atlama teli, NVRAM'yi temizlemenize olanak tanır. Atlama teli kapatıldığında NVRAM temizlenir. (Parola köprüsündeki atlama telini kullanabilirsiniz.) Lütfen en iyi uygulamanın, kapağı veya erişim panelini açmadan ve içeri erişmeden önce güç kablosunu bilgisayardan çıkarmak olduğunu unutmayın. CMOS'yi temizlemek için atlama teli kapalıyken bilgisayara 10 saniye boyunca AC gücü uygulanmalıdır. (Bu, bilgisayarın çalıştırılması gerektiği anlamına gelmez. Anakart için güç sağlanması yeterlidir.) Bu işleme yönelik görsel rehberler için CMOS pilini çıkarıp tekrar yerleştirerek CMOS'u temizleme sayfasını ziyaret edin.

Pim 1 ve 2, kısa devre yaptırıldığında NVRAM temizlenir

Uyarı: Çoğu platformda CMOS'u sıfırlamak, MEBx parolası ve yapılandırılmış tüm ayarlar dahil olmak üzere Management Engine BIOS Uzantısı'nın (MEBx) temizlenmesini sağlar.
  1. Kişisel bilgisayarın harici güçle bağlantısını kesin.

  2. Bilgisayar kapağını çıkarın.

  3. Sistem kartı üzerindeki 2 pimli parola konektörünü (PSWD) bulun.

  4. 2 pimli atlama teli fişini çıkarın.

  5. Sistem kartı üzerindeki 2 pimli CMOS atlama telini (RTCRST) bulun.

  6. 2 pimli atlama teli fişini yaklaşık 5 saniyeliğine PSWD pimlerinden RTCRST pimlerine taşıyın.

  7. 2 pimli atlama teli fişini PSWD pimlerine geri takın.

  8. Bilgisayar kapağını değiştirin.

  9. Bilgisayarınızı yeniden ana güç kaynağına bağlayın ve çalıştırın.

Yaygın sorunlar:

Bu 4 (dört) sorun, İşletim Sisteminizin dışında bir sorunu gidermenize neden olan en yaygın unsurlardır.

Bunlar 3 (üç) sonuca ayrılır:

  1. Yeniden yerleştirmeyle çözülmeyen bir donanım sorunu tespit ettiğinizde onarım randevusu almak için bizimle iletişime geçersiniz.

  2. Yazılım sorunu tespit ederseniz sorunu çözer veya bir çözüm bulmak üzere bizimle iletişime geçersiniz.

    • Garanti durumunuzu nasıl tespit edebileceğinizi Garanti Durumu ve Bilgilerini Bulma Dell Knowledge Base makalesinden öğrenebilirsiniz.

    • Çeşitli Twitter kanallarından bizimle çevrimiçi olarak iletişime geçebilirsiniz:

    • Twitter'da Dell ile iletişime geçme

      Süre: 01:36
      Mevcut olduğunda, bu video oynatıcıda Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak açıklamalı altyazı dili ayarları seçilebilir.

       
    • Aşağıdaki bağlantıdan en güncel iletişim bilgilerimizi bulabilirsiniz: Destek ile İletişime Geçin.

    • Dell Teknik Destek'ten Yardım Alma

      Süre: 02:22
      Mevcut olduğunda, bu video oynatıcıda Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak açıklamalı altyazı dili ayarları seçilebilir.

       
    • BIOS kurtarma seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Dell Bilgisayar veya Tablette BIOS'u Kurtarma Dell Knowledge Base makalesine göz atın.

    • Dell Destek Sitesinde veya Destek ile İletişime Geçin bölümünde tanılama ve günlüğe kaydetme araçlarını bulabilirsiniz.

  1. Açık bir sebep bulunmaksızın hatanın giderilmesiyle ilgili sorun giderme sonuçlarının üzerinden geçme.

Additional Information

Önerilen Makaleler

Bu konuyla ilgili ilginizi çekebilecek bazı önerilen makaleleri burada bulabilirsiniz.


Pil Power (Güç) İlave kaynaklar ve bilgiler için Pil ve Güç sitemizi ziyaret edin.

Monitörler Dell monitör, dizüstü bilgisayar veya tablet ekranınız hakkında daha fazla bilgi ve destek için Monitörler ve Ekranlar sitemize başvurun.
 

Garanti Dışı destek Garanti süreniz mi doldu? Hiç sorun değil. Dell.com/support web sitesine gidip Dell Servis Etiketinizi girerek tekliflerimizi inceleyin.

NOT: Teklifler yalnızca ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya ve Çin'deki kişisel bilgisayar müşterileri için geçerlidir. Sunucu ve Depolama için geçerli değildir.
 

Article Properties


Affected Product

Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations

Last Published Date

01 Nis 2024

Version

22

Article Type

Solution