Kunskapsbank

Hitta garantistatus och informationFör att få hjälp med att kontrollera garantins status, förnya din garanti, överföra äganderätten, få support för internationell garanti, få support vid utgången garanti eller registrera din Dell-produkt läser du avsnitten som kan utökas.

Det mesta av den här informationen finns även på sidan WARRANTY and SUPPORT SERVICES (garanti- och supporttjänster).


 
 • Garantistatus – Om din Dell-produkt täcks av garanti kontrollerar du dess garantistatus och utgångsdatum för maskinvarugaranti genom att ange ditt Service Tag-nummer eller låta vårt automatiska verktyg upptäcka servicenumret åt dig.
 • Använda "Mitt konto" på Dells supportwebbplats för supporttjänster – Mitt konto-verktyget är en utmärkt resurs för hantering av dina Dell-produkter och för att komma åt personliga resultat. Du kan även köpa garanti- eller tjänstutökningar (om det är tillgängligt i ditt land) och övervaka status för servicesamtal.
 • Garantihantering – Den här videon visar hur du avgör om din Dell-garanti eller ditt serviceavtal är håller på att gå ut. Med bara några korta steg kan du kontrollera om din Dell-produkt är skyddad.
 • Förlänga eller uppgradera din garanti – Dells garantier kan förnyas för att täcka reparationer av Dell-märkt maskinvara eller reservdelar.
  Obs! Alla länder erbjuder inte garantiförnyelser och utökningar, i Tabell 1 finns en lista över länder som erbjuder garantiförnyelser och utökningar.
  Länder som erbjuder garantiförnyanden och utökningar
  Österrike
  Belgien
  Brasilien
  Kanada
  Kina
  Tjeckien
  Danmark
  Finland
  Frankrike
  Tyskland
  Grekland
  Indien
  Irland
  Italien
  Japan
  Luxemburg
  Malaysia
  Nederländerna
  Norge
  Polen
  Portugal
  Singapore
  Slovakien
  Sydafrika
  Sydkorea
  Spanien
  Sverige
  Schweiz
  Taiwan
  Thailand
  Storbritannien
  USA
  Tabell 1: Länder som erbjuder garantiförnyanden och utökningar
 
 • Se serviceavtalssidan för privatpersoner för att få en detaljerad inblick på vilka tjänster garantin på din dator har och vilket stöd du är berättigad till.
  Anteckningar:
  1. Du kommer då till en sida på engelska där du kan välja region och land. Informationen om garantin kommer att vara på det lokala språket.
  2. Klicka på Featured Agreements (aktuella avtal) för att se en lista över de olika typer av garantier och tjänster som kan vara tillgängliga för dig.
 • Du kan även gå till sidan för kommersiella kunder där du kan kontrollera de allmänna villkoren för din faktura eller gå till en tjänst för att få en kopia av fakturan.
  Obs! Du kommer då till en sida på engelska där du kan välja region och land. Informationen om garantin kommer att vara på det lokala språket.
 • Garanti och överlåtelse av ägarskap – Du kan begära en garanti och/eller överlåtelse av ägarskap om du nyligen har köpt eller fått en begagnad Dell-produkt, sålt eller gett bort din Dell-produkt, flyttar/har flyttat till ett annat land och behöver täckning i det området eller om du har en produkt som tillverkats av ett företag som Dell har förvärvat nyligen. Du kan även begära permanenta adressändringar för dina Dell-produkter som har ett service tag-nummer.
 • Återförsäljarregistrering – När du har köpt en dator genom en återförsäljare måste du registrera din Dell-dator för att få garantisupport.
 • Mer information finns i Dells kunskapsbank i artikeln Ownership Transfer and Retail Registration Guide (guide för överlåtelse av ägarskap och återförsäljarregistrering).

Internationell support är kanske tillgängligt för din dator.

Det finns tre metoder för att kontakta teknisk support när du reser internationellt:

 • Ring callcentret i det land du befinner dig i.
 • Ring callcentret i ditt hemland när du är utomlands.
 • Ring den internationella telefonkön på + 001 512-728-7424 (fjärrsamtal, endast på engelska).
Obs! Ett aktuellt kontaktblad med mer information och internationella telefonnummer finns på Dells supportwebbplats på sidan Dell International Services (Dells internationella tjänster).

Dell är här för att hjälpa, även efter att din garanti har gått ut.

 • Användbara tips och vägledning om att ordna en reparation av utgången garanti för din Dell-dator och mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank How to Arrange 'Out of Warranty' Repair on your Dell System (ordna en reparation av utgången garanti för Dell-datorn).
 • Dell Warranty Status and Repair (Dells garantistatus och reparation): Titta på den här videon och få en kortfattad översikt av Dells garantiinformation och reparationer av utgången garanti för din produkt. Lär dig mer om viktig information och lär dig var du kan få mer information inom Dell-webbplatsen.
Klicka på följande resurser om du vill ha mer information:
 • GARANTI- OCH SUPPORTTJÄNSTER: På den här sida kan du kontrollera garantins status, förnya garantin, överföra äganderätt eller registrera din Dell-produkt.
 • Dell Warranty Information (information om Dells garanti): Titta på den här videon för att få en kortfattad översikt av Dells garantiinformation för din produkt. Lär dig mer om viktig information och lär dig var du kan få mer information inom Dell-webbplatsen. Den här videon är inriktad på de Nordamerikanska områdena i USA och Kanada. Gå till http://pilot.search.dell.com/warranty för att se vanliga frågor.Artikel-ID: SLN153567

Senast ändrad: 2018-01-19 15:43


Betygsätt den här artikeln

Korrekt
Användbart
Lätt att förstå
Var den här artikeln till nytta?
Ja Nej
Skicka dina synpunkter
Kommentarer får inte innehålla följande specialtecken: <>()\
Vårt feedbacksystem är tyvärr ut funktion just nu. Försök igen senare.

Tack för dina synpunkter.