Help mij bij mijn keuze: garantie en services

 
 

Monteur

Afhankelijk van het hardwareproduct wordt uw systeem geleverd met 1 of 3 jaar Dell basisgarantie inclusief Collect & Return of onsite service en telefonische support voor hardware tijdens lokale kantooruren. 

Afhankelijk van het hardwareproduct kunnen aanvullende reparatieopties beschikbaar zijn. Ga meer informatie naar Dell.com/servicecontracts (in het Engels).

Premium Phone Support

Dell ProSupport geeft u 24x7 eenvoudig toegang tot technici van ProSupport in uw regio die u kunnen helpen met al uw problemen met of vragen over hardware of software met support op locatie na diagnose op afstand.*

Met ProSupport krijgt u de ondersteuning die ervoor zorgt dat uw IT productief blijft zodat u zich kunt richten op belangrijkere zaken.

Waarom ProSupport

  • Eén bron voor alle hardware- en softwaresupport
  • Eenvoudig toegang tot geavanceerde IT-experts in uw regio, telefonisch of online - 24 uur per dag, 7 dagen per week.
  • Eenvoudige 'hoe-kan-ik'-help voor applicaties in de volgende categorieën: browser, e-mail, productiviteit, financieel, internetbrowser, foto's/video bewerken, dvd's of PDF's maken, en software zoals legitieme Windows 7, Windows 8 of hoge, Microsoft Office, McAfee Antivirus, Quicken, Adobe Photoshop en meer
  • Ondersteuning bij het verbinden met uw netwerk. We helpen u met bekabelde en draadloze netwerken. Het opzetten van een nieuw netwerk is geen onderdeel van de service.
  • Next Business Day On-site Service after Remote Diagnosis* - Als in een gesprek met onze technici van ProSupport wordt vastgesteld dat uw computerprobleem niet op afstand kan worden verholpen, komt er een ervaren technische supportmedewerker naar u toe.

 
*De beschikbaarheid en voorwaarden van Dell Services verschillen per regio. Ga meer informatie naar Dell.com/servicecontracts (in het Engels).

Monteur

Verlenging van de garantie

Geniet van ononderbroken bescherming tijdens de levensduur van uw apparaat. Verleng uw Dell garantie zodat u ook na de initiële periode van 1 jaar reparatie en vervanging van onderdelen gedekt zijn. Verlenging is beschikbaar met een looptijd van 2 jaar, met ingang van de datum van aankoop.

Accidental Damage Service

Dell Accidental Damage Protection en Dell Accidental Damage met bescherming tegen diefstal*

Ongelukjes gebeuren en Dell kan u hierbij helpen. Minimaliseer de niet-geplande downtime door uw systeem te beschermen tegen onvoorziene ongelukjes door een val, gemorste vloeistoffen, stroompieken en breuken. Accidental Damage Service is ideaal voor systemen die intensief worden gebruikt in risicovolle omgevingen. De service begint waar uw beperkte hardwaregarantie ophoudt en geeft u de zekerheid dat uw product wordt gerepareerd of vervangen.
Diagnostiek en probleemoplossingDell basisgarantie Dell ProSupport 
Support tijdens kantooruren – Telefonische support tijdens lokale kantoorurenja ja
24x7 support - 24 x 7 x 365*telefonische en online support van Dell experts voor de oplossing van hardware- en softwareproblemen nee ja
Samenwerking met derde partijen voor hardware- en softwaresupport – Vereenvoudig het oplossen van softwareproblemen met één telefoontje nee ja
'Hoe kan ik'-support voor probleemoplossing bij veelgebruikte applicaties nee ja
Escalatiebeheer voor kritieke gebeurtenissen nee ja
Multivendor Hardware Support voor omgevingen met hardware die niet van Dell is nee ja
Verzending van onderdelen/uitzending van technicus
Retour voor reparatie na diagnose op afstand nee ja