|

Klantenservice

Zorg voor optimale, naadloze klantenservice via verschillende kanalen

Of u nu een winkelketen of een leverancier van telecommunicatiediensten bent, uw klanten eisen voortdurende toegang tot service en support — via het kanaal of de kanalen van hun keuze.

Met een klantenserviceoplossing van Dell kunt u effectieve support leveren via verschillende kanalen: per telefoon, e-mail, het web en sociale media — alle op maat van de verwachtingen van uw klanten.

Bied wereldwijd consistente klantenservice via verschillende kanalen. Laat ons uw bestaande servicemodel evalueren, vraagpatronen via verschillende kanalen analyseren en deze inzichten toepassen om u te helpen een strategie te bepalen om betere klantenservice te leveren.

Verbeter de selfservice voor klanten. Kom tegemoet aan de behoeften van uw klanten met voordelige selfserviceopties.

Optimaliseer de levering van service. Definieer productiviteits- en prestatiecijfers voor uw servicemedewerkers en creëer een effectief leveringsmodel op basis van data als contactgeschiedenis, kosten en servicetijd.

Stimuleer controles en kwaliteitscontrole. Creëer een kader voor nalevingsbeheer waarmee u aan de regelgeving binnen de sector kunt voldoen zonder uw bedrijfsactiviteiten te onderbreken.

Neem contact op met een Dell expert