|

SupportAssist

ProSupport Plus

Voorkom hardwareproblemen met SupportAssist

Voor drukke IT-afdelingen kan een probleem het beste worden opgelost voordat het zich voordoet. Met de steeds complexere technologie en het groeiende aantal te beheren apparaten, kunt het zich niet veroorloven om te worden overvallen door hardwarefouten die uw bedrijf in gevaar brengen. Daarom biedt Dell SupportAssist.

Onze SupportAssist technologie is beschikbaar voor Dell systemen voor bedrijven en eindgebruikers en helpt klanten het aantal stappen voor probleemoplossing te halveren en de tijd die hiervoor nodig is te verkorten. Functies zijn gebaseerd op het apparaatmodel en het bijkomende aanbod voor supportservices, waardoor klanten de vrijheid hebben om de SupportAssist (in het Engels) versies te kiezen die het beste bij hun omgeving passen.

Ervaar alle voordelen van SupportAssist
Wanneer klanten SupportAssist gebruiken, besteden ze minder tijd aan probleemoplossing en meer tijd aan strategische projecten.
  • Verhoog de productiviteit: vervang handmatige, tijdrovende routines door automatische support.
  • Los problemen sneller op: ontvang meldingen, automatische aanmaak van cases en proactief contact van Dell experts*.
  • Profiteer van betere inzichten en controle: optimaliseer bedrijfsapparaten met maandelijkse rapportering van ProSupport Plus en ontvang functies voor het voorspellen van problemen met harde schijven en batterijen met ProSupport Plus voor pc's en tablets.
SupportAssist voor pc's en tablets
Dell is het eerste en enige bedrijf in de branche dat proactieve en voorspellende geautomatiseerde support biedt voor het voorspellen en oplossen van problemen voor systemen van eindgebruikers. SupportAssist voor pc's en tablets (in het Engels) is verkrijgbaar voor klanten die willen zorgen voor één apparaat thuis of die voor een organisatie meerdere apparaten beheren. SupportAssist vermindert downtime en inspanning van de klant.

Resultaten van een recente studie geven de kwantitatieve voordelen weer die onze zakelijke klanten ervaren dankzij de maximale support van ProSupport Plus en SupportAssist voor pc's en tablets.**
  • Tot 84% minder tijd aan de telefoon
  • Tot 58% minder stappen in het supportproces
SupportAssist voor Enterprise: nieuwe versie beschikbaar
Onlangs hebben wij SupportAssist voor servers (in het Engels) uitgebracht. SupportAssist voor servers is ontworpen voor klanten die kleinere omgevingen van maximaal 20 servers beheren en die geen systeembeheerconsole hebben geïmplementeerd voor het bewaken van apparaten. Met deze nieuwe versie profiteert u van dezelfde functies en voordelen.

Klanten met middelgrote en grote omgevingen kunnen SupportAssist gebruiken met een van de volgende systeembeheerconsoles: OpenManage™ Essentials, EqualLogic SAN HQ of Microsoft System Center Operations Manager (MS SCOM).

*ProSupport- of ProSupport Plus-overeenkomst vereist
**Bron: extern onderzoek met Principled Technologies (Tech Support proces vergeleken met HP en Lenovo), okt 2014.

Ga eenvoudig aan de slag met SupportAssist met behulp van downloads en bronnen in de onderstaande tabbladen.
Neem contact op met een Dell expert