Hjælp mig med at vælge: Optiske drev

Dell tilbyder et bredt udvalg af optiske drev med funktioner til multitasking og forbedret produktivitet. Det kan være svært at vælge det rigtige drev, men vi er her for at hjælpe dig.Cd

 

Med det optiske drev på dit Dell-system kan du se dvd'er, spille videospil og oprette sikkerhedskopier af dine data og billeder ved at brænde dem over på cd'er, dvd'er eller Blu-ray™-diske. Du bør vælge mellem et af diskformaterne cd, dvd og Blu-ray ud fra dine kapacitetskrav. Hvis du vil have mere storagekapacitet end cd'er eller enkeltlags-dvd'er kan klare, kan du prøve et dvd-drev, der er kompatibelt med dobbeltlags-dvd-diske (DL), hvilket giver op til 8,5 GB storage. Højere kapaciteter understøttes af Blu-ray-drev, der fås til udvalgte stationære og bærbare pc-systemer som Dell Inspiron™, XPS™ og Alienware™.Optisk drev

Drevhastigheder
Jo højere en optisk drevhastighed er (måles som x antal gange en standard-"basishastighed"), desto hurtigere kan drevet overføre data til diske (eksempelvis er et 16x-drev hurtigere end et 8x-drev). Den større overførselshastighed giver dig mulighed for at fremstille cd'er og dvd'er hurtigere, jo flere gange hastigheden er mangedoblet.

Kompatibilitet
Alle typer optiske dvd-drev er fuldt ud bagudkompatible med alle tidligere teknologier og udbredte diskformater. Så der er ingen grund til bekymring – dine gamle cd-rom'er eller dvd'er kan afspilles problemfrit i dit nye system, uanset hvilken dvd-drevtype du vælger. Blu-ray-diskdrev kan være bagudkompatible, men nyere Blu-ray-drev er det muligvis ikke (kontroller produktoplysningerne for at afgøre drevets kompatibilitet). Derudover understøtter alle tilgængelig drev dobbeltlags-diske.

Drevtyper
  • Kombinationsdrev er drev, som kan læse både Blu- ray-diske og almindelige dvd'er og cd'er. Kombinationsdrev kan ikke skrive til eller slette en Blu-ray-disk.
  • RE-drev er drev, som både kan læse og slette data og medier, herunder Blu-ray-diske.
  • RW-drev er drev, som både kan læse og skrive data og medier på dvd (dog ikke Blu-ray-diske).

To optiske drev
På udvalgte stationære pc'er er der mulighed for to optiske drev.

  • Du kan nemmere kopiere cd'er og dvd'er, da begge drev kan arbejde samtidigt – det ene drev afspiller diskindholdet, mens det andet optager det.
  • Med to drev kan du hurtigere overføre musik og medier til dit system, da begge drev udfører installationer på samme tid.
Dette diagram er baseret på, hvad du planlægger at bruge drevet til, og hjælper dig med at finde ud af, hvilket drev passer bedst til dig. Bemærk: Det system, du konfigurerer, indeholder muligvis ikke alle de funktioner, der nævnes her. Kontakt din systemkonfigurator for at finde ud af, hvilke drevmuligheder der er tilgængelige.

Hvis du vil ...Skal du vælge ...
Brænde dvd'erDvd+/-rw, BD-kombinationsdrev eller BD-RE
Brænde cd'erDvd+/-rw, BD-kombinationsdrev eller BD-RE
Afspille dvd'er    Dvd+/-rw, dvd-rom, BD-kombinationsdrev eller BD-RE
Installere software fra dvd    Dvd+/-rw, dvd-rom, BD-kombinationsdrev eller BD-RE
Installere software fra cdDvd+/-rw, dvd-rom, BD-kombinationsdrev eller BD-RE
Nyde fremragende storagekapacitet og seeroplevelser i High DefinitionBD-kombinationsdrev eller BD-RE
Dette diagram er baseret på, hvad du planlægger at bruge drevet til, og hjælper dig med at finde ud af, hvilket drev passer bedst til dig. Bemærk: Det system, du konfigurerer, indeholder muligvis ikke alle de funktioner, der nævnes her. Kontakt din systemkonfigurator for at finde ud af, hvilke drevmuligheder der er tilgængelige.

 

Genskrivbart Blu-ray-drev

Blu-ray-kombinationsdrev

Dvd+/-rw

Brænde Blu-ray-diskeJaNejNej
Se Blu-ray-filmJaJaNej
Brænde dvd'erJaJaJa
Brænde cd'erJaJaJa
Installere software fra dvdJaJaJa
Installere software fra cdJaJaJa
Se dvd'erJaJaJa
Høre cd'erJaJaJa
Læse dvd-ram

Ja

 Ja

Ja

Med Roxio Creator 2011, der er en omfattende pakke til brugervenlig medieredigering, kan du meget mere end at brænde diske. Tilpas, rediger, opret og del billeder, videoer og projekter, som hjælper dig med at holde kontakten til venner og familie.

RoxioCreator
Videoer og film

Video og film

Opret og rediger dine egne film som en professionel ved hjælp af brugervenlige videoværktøjer, f.eks. stærke redigeringsfunktioner, der er med til at stabilisere rystede videooptagelser og tilføje 3D-effekter. Du kan endda tilpasse det færdige produkt med menuer, temaer og musik – i stil med Hollywood-dvd'er! Desuden gør Roxio Creator 2011 det nemt at dele dine resultater med andre. Gør filformater fra YouTube™ eller Facebook® kompatible, og afspil dem via fjernadgang på dit tv eller din mobile enheder, næsten uanset hvor du befinder dig.

AudioandMusic

Lyd og musik

Roxio Creator 2011 kan optage alle lydkilder, uanset format. Kopier, rediger og sammensæt din yndlingsmusik, og navngiv den automatisk med titler og kunstneroplysninger. Digitaliser dine gamle lp'er eller bånd, fjern baggrundsstøj, og konverter nemt dine optagelser til de mest populære formater, så du kan dele dem online, når du har lyst. Du kan endda sammensætte dine egne ringetoner.

Fotodeling

Fotodeling

Bliv kreativ med dine egne fotos, og skab unikke projekter, som du kan dele med venner og familie næsten overalt via fjernadgang og netværksdeling. Rediger røde øjne, korriger farver, eller frisk gamle fotos op med nogle få klik. Lav imponerende diasshows eller brede panoramaer, og del det hele via dine foretrukne sociale medier.

Data

Data

Gem dine uerstattelige medier sikkert på cd, dvd eller Blu-ray med funktioner til sikkerhedskopiering, kopiering og bevaring. Bare træk, slip og brænd – med de brugervenlige arkiverings- og delingsværktøjer slipper du for at bekymre dig om tab af data, hændelige uheld, tyveri eller naturkatastrofer.