Hjælp mig med at vælge: Primær storage

 
Harddisken er computerens primære storageenhed. Operativsystemet, programmer, filer og data er lagret på harddisken. Hvis denne Dell Precision™ skal bruges til redigering af digital video, lagring af lydfiler eller til at arbejde med programmer med et stort behov for storage, bør du overveje at købe en hurtigere harddisk med større kapacitet.

Udskiftning af en harddisk, enten som en opgradering eller pga. en fejl, kan være en udfordring. Den bedste måde at undgå denne ulempe på er ved at vælge en harddisk, der opfylder dine behov et godt stykke ud i fremtiden ved at overveje disse fire faktorer:

1. Kapacitetskrav. Flere gigabytes (GB) betyder større kapacitet. Præsentationer, videoer, regneark og fotos optager meget mere plads end tekstbehandlingsdokumenter og e-mails og kræver en harddisk med større kapacitet.

2. Dataenes betydning. Følsomme data, f.eks. kundeoplysninger, regnskaber og patientjournaler, beskyttes bedre ved hjælp af en FDE-harddisk (Full Disk Encryption).

3. Ydeevne. Harddiskens ydeevne påvirkes af dens hastighed, der måles i omdrejninger i minuttet (o/min.), og brugen af flashhukommelse, der giver hurtigere adgang til data. Jo flere omdrejninger i minuttet, jo højere ydeevne. Flashhukommelse kan også forbedre diskens ydeevne ved at give adgang til data, uden at det er nødvendigt at vente på, at disken kommer op i omdrejninger. Dette kan indebære fordele i forbindelse med opstartstid og start af programmer. Nye opfindelser som f.eks. hybridharddiske, Intel® Turbo hukommelse og Solid State-drev øger ydeevnen ved hjælp af flashhukommelse. Solid State-drev har ingen bevægelige dele, så deres hastighed måles ikke i omdr./min.

4. Holdbarhed. De fleste harddiske har bevægelige dele, der gør dem sårbare over for visse former for stød, vibrationer og andre bevægelser, der kan medføre en defekt harddisk. Nye opfindelser som f.eks. solid state-diske beskytter bedre mod stød og kan reducere risikoen for fejl. Hvis du som regel er på farten, arbejder uden for kontoret eller ofte befinder dig i en lufthavn, bør du overveje et solid state-diske, da det er mere robust.

5. Selvkrypterende diske (SED): Hold virksomhedens data sikre med effektiv hardwarebaseret kryptering uden negativ påvirkning af ydeevnen. Krypteringsfunktionen er indbygget direkte i diskcontrolleren, så al kryptering foregår ved harddiskens fulde hastighed. På SED-drev er selv adgangskoden krypteret, så dine data har et ekstra beskyttelseslag, uanset om drevet befinder sig i systemet eller ligger for sig, hvis det bliver stjålet. SED-diske er såvel brugervenlige som nemme at implementere med en hurtig og sikker slettefunktion ved bortskaffelse eller genbrug.

6. FIPS-certificerede SED-harddiske: Kravene fra den amerikanske forbundsregering har medført strengere standarder for databeskyttelse. Dell har tilstræbt at imødekomme disse behov ved at tilbyde den FIPS 140-2-certificerede krypterede harddisk. Den krypterede FIPS-harddisk tilbyder uovertruffet datasikkerhed og alle funktionerne i den almindelige SED-harddisk samt en beskyttende forsegling og en unik krypteringsalgoritme. Den FIPS-krypterede harddisk er udviklet til ansatte i den offentlige sektor, sundhedssektoren og finanssektoren, hvor datasikkerhed prioriteres meget højt.

7. Hybridharddiske: Harddisk med op til 32 GB flashstorage. Dells hybridharddiske giver bedre ydeevne og svartider i forhold til almindelige harddiske.
Dell tilbyder følgende typer storageprodukter til vores bærbare pc'er og mobile arbejdsstationer:

Solid State Drives (SSD'er) – den seneste revolution inden for storage til bærbare pc'er. Dells SSD'er sikrer en suveræn systemydeevne, der er op til 16 % bedre end harddiske med 7200 omdr./min.*, større robusthed * og uovertruffen pålidelighed i forhold til traditionelle harddiske. SSD'er er stort set lydløse og afgiver mindre varme, så den mobile bruger får en bedre oplevelse.

MSATA (minikort) – den seneste SSD-formfaktor til bærbare pc'er. Dell Precision MSATA SSD tilbyder brugeren muligheden for at føje en ekstra startdisk til systemet. Denne MSATA SSD-disk er beregnet til at være startdisken og giver kunden alle fordelene ved SSD-teknologien, herunder hurtig start, hurtig læsning/skrivning og utrolig modstandsdygtighed over for stød. Den ekstra fordel er, at kunden kan bruge de resterende storagediske til datastorage med høj kapacitet. En lynhurtig SSD-startdisk PLUS en storagedisk med høj kapacitet = det bedste inden for både hastighed og kapacitet.
 
Krypterede diske (SED) – beskyt virksomhedens data med effektiv hardwarebaseret kryptering uden negativ påvirkning af ydeevnen. Med SED-drev er den hardwarebaserede krypteringsfunktion indbygget direkte i diskcontrolleren, så al kryptering foregår ved harddiskens fulde hastighed for at hjælpe dig med at opretholde sikkerheden uden væsentlig forringelse af ydeevnen.

Harddiske med 7.200 omdr./min. – bærbare Dell Precision-systemer tilbyder et komplet udvalg af harddiske med 7.200 omdr./min., herunder en FIPS-certificeret krypteret harddisk. Dells fritfaldssensorteknologi med hurtig reponstid kan registrere, hvis et system falder, og "parkerer" hovederne i en sikker position for at beskytte drevet mod defekter og risikoen for datatab. Denne teknologi i systemet gør det muligt for disse Dell-diske at reagere hurtigt for at beskytte dine data.

Hybriddrev – Hybriddrev svarer til almindelige harddiske, bortset fra at de indeholder en lille mængde ekstra solid state-storage, typisk 8-32 GB, så du kan hurtigere adgang til data. Dette resulterer i en hurtigere responstid og mindre ventetid.
Hvis du ønsker ...  Skal du vælge ... 
Maksimal storagekapacitet Harddisk med 5.400 omdr./min. 
God ydeevne 7.200 omdr./min. 
Bedre ydeevne Hybriddrev 
Bedste ydeevne Solid State-harddisk 
Maksimal holdbarhed Solid State-harddisk 
Maksimal datasikkerhed FIPS-certificeret selvkrypterende drev (SED) 
SIKKERHED OG ADMINISTRATION

– 256-bit AES SED (selvkrypterende drev)
– Rensning af enhed / sikker sletning
– Intel® SCS 10.0 med SSD-optimering og fjernovervågning af tilstand 
STABILITET

– Udviklet til Intel® SIPP-program
– Giver tilgængelige komponenter i mindst 15 måneder 
KVALITET OG PÅLIDELIGHED

– Lav fejlprocent på ~0,3%3
– 5 års begrænset garanti
– Godkendt af Intel på > 2700 test af de seneste Dell-klientsystemer i virksomhedsklassen
FORMFAKTOR

– Optimeret til Dell Performance Mobile Workstations (f.eks. M3800)
– 2,5
ENERGIEFFEKTIV YDEEVNE

– 4 nye strømtilstande med 5 strømtilstande
– 2 nye køletilstande til at overvåge temperaturen
– SATA DevSleep
– Sekventiel ydeevne1 på op til 540 MB/s
– Vilkårlig IOPS1 på op til 80 K
VÆRKTØJER

– Til slutkunden: Intel® SSD værktøjskasse
– Til it-administratorer: Intel® SSD Pro administrationsværktøj
– Til investeringsafkast: Intel Professional TCO beregningsværktøj