Hjælp mig med at vælge: Harddisk

 
Traditionelle harddiske (HDD) indeholder meget avanceret hoved-, plade- og motorteknologi. Disse harddiske har bevægelige dele, hvor omdr./min. indikerer harddiskens hastighed – jo flere omdr./min., desto større er harddiskens ydeevne.

Traditionelle harddiske er også følsomme over for stød og vibrationer. Det kan gøre disken sårbar over for beskadigelse eller fejlfunktion ved de stød og fysiske tab, der kan opstå. Solid state-diske (SSD) er en anden slags harddisk uden bevægelige dele, hvilket reducerer sandsynligheden for beskadigelse eller fejlfunktion – du får ro i sindet, da dine data er beskyttet. For folk på farten er de potentielle fordele betragtelige.

  • Bedste ydeevne – hurtigere systemstart, hurtigere programstart og hurtigere adgang til alle dine dokumenter
  • Holdbarhed – er med til at beskytte dine vigtige filer mod potentielle fysiske tab
  • Større batterikapacitet – lavere strømforbrug ved SSD'er fører til større batterikapacitet
  • Mindre støjende end standardharddiske
  • Lettere og køligere end traditionelle harddiske

SATA
(Serial Attached Technology Attachment) er et serielt link – et enkelt kabel, der opretter en punkt-til-punkt-forbindelse mellem to enheder. Fordelen ved en SATA-forbindelse er, at den giver mulighed for hurtig forbindelse til SSD-harddiskstorage, mens startdisken bevares til grundlæggende operationer.

mSATA eller Mini-SATA er en nyskabelse, som giver mulighed for fysisk mindre SSD-diske, men uden at gå på kompromis med storagekapaciteten. Dette giver mindre og slankere bærbare pc'er. Nogle systemer bruger en mSATA-SSD som den primære harddisk. Andre systemer, f.eks. visse bærbare XPS- og Inspiron R Special Edition-pc'er, tilbyder en valgfri mSATA-SSD kombineret med en traditionel harddisk. Disse systemer bruger mSATA-SSD som cache og "ser" mSATA og harddisk som et sammenhængende drev. Systemer med mSATA-SSD og harddisk har de samme fordele og ydeevne som en SSD-harddisk kombineret med den traditionelle harddisks større storagekapacitet. Systemer med en tilvalgt mSATA-SSD understøtter typisk også teknologierne Intel® Rapid Start og Smart Response.

Intel Smart Response og Rapid Start er med til at forbedre systemtilgængeligheden og er typisk forhåndskonfigureret og aktiveret på Dell Ultrabooks™ og bærbare pc'er med tilvalgt mSATA-SSD og harddisk. Intel Rapid Start og Smart Response teknologierne muliggør hurtig fortsættelse og hurtigere adgang til foretrukne programmer. Intel Smart Response overvåger dynamisk filer, data og programbrug og lagrer ofte anvendt indhold på en særlig partition på mSATA-SSD-enheden for at sikre hurtigere adgang. Den har en SSD-lignende ydeevne, når det gælder læsning/skrivning af de mest anvendte filer, og samtidig sikrer den lavere storageomkostninger ved at sortere og lagre indhold, der anvendes mindre hyppigt, på den større traditionelle harddisk. Intel Rapid Start er en funktion, der giver strømbesparelser svarende til dvaletilstanden i Windows, og desuden er opvågningstiden kortere end ved dvaletilstand. Rapid Start kan kombineres med Smart Response på visse systemer for at forbedre den overordnede systemydeevne og reducere strømforbruget, når systemet ikke er i brug.

Cachelagring er en systemfunktion, som lagrer visse data for at sikre hurtigere tilbagekaldelse efter behov. Når en CPU eller webbrowser forsøger at få adgang til data, f.eks. en fil eller webside, kontrollerer cacheklienten først cachen. Hvis cachen indeholder de anmodede data, udtrækker klienten data fra cachen (dette kaldes for en forekomst i cachen). Jo flere anmodninger, der kan hentes fra cachen, jo hurtigere adgang får du til de ønskede data. Da cachen løbende akkumulerer data, anbefales det at rydde den regelmæssigt for at forbedre systemets generelle ydeevne.

Når du vælger storage til din nye bærbare Dell-pc, bør du overveje følgende ting:

  • Hvad vil jeg foretage mig i dag, næste uge eller endda i de kommende år?
  • Læg planer i dag for de data og medier, du vil lagre i fremtiden
  • Indhold vokser og vokser. Ny teknologi kræver større storagekapacitet.
Hvilken teknologi er den rette for mig? Harddisk (HDD) med 5.400 omdr./min.  Harddisk (HDD) med 7.200 omdr./min.Solid state-disk (fås kun med udvalgte systemer) mSATA SSD og traditionel harddisk 
Ydeevne Basis  YdeevneHurtigere, mere støjsvage og mere holdbare end almindelige harddiske  Hurtig fortsættelse, hurtigere indlæsning af programmer
Kapacitet320 GB, 500 GB, 750 GB, 1 TB og 2 TB (to harddiske)  320 GB, 500 GB og 750 GB128 GB, 256 GB og 512 GB  32 GB, 128 GB
Holdbarhed   Standard Standard  Meget stødsikkerStandard 

Det system, du konfigurerer, indeholder muligvis ikke alle de funktioner, der nævnes her.

Hvis du ønsker ...Vælg ...
Tilstrækkelig kapacitet til ekstremt krævende programmer, f.eks. økonomimodeller, grafisk design eller videoredigering1 TB* harddisk med 7.200 omdr./min.
Tilstrækkelig storage og ydeevne til krævende programmer og store filer, f.eks. fotos, musik eller videoer500 GB* eller 750 GB* harddisk med 7.200 omdr./min.
Tilstrækkelig storage til generelle virksomhedsprogrammer og filer250 GB* harddisk med 7.200 omdr./min.
Datakryptering og storage i en ekstremt mobil bærbar pc, der kan modstå store temperatur- og højdeudsving, vibrationer og fugt128 GB* til 512 GB* solid state-disk
Databeskyttelse mod hardware- eller softwarefejlDell DataSafe-storagemuligheder fra 250 GB* til 1,5 TB*


Startdisk (nedenfor)/teknologi (til højre) Smart Connect Rapid Start Smart Response 
 Kun harddisk Understøttes ikke Understøttes ikke Understøttes ikke
 Harddisk og SSD Understøttes ikke Understøttet Understøttes ikke
 Harddisk og mSATAUnderstøttes ikke Understøttet  Understøttes ikke
 Kun SSD Understøttet  Understøttet Understøttes ikke (bemærk: SSD-ydeevne opnået uden Smart Response) 
 Kun mSATA UnderstøttetUnderstøttet Understøttes ikke (bemærk: SSD-ydeevne opnået uden Smart Response) 
Hybriddrev  Understøttes ikke Understøttes ikke Understøttes ikke (bemærk: Hybriddrevets ydeevne svarer til Smart Response)