Hjælp mig med at vælge: storage

 
Harddisken er computerens primære storageenhed. Operativsystemet, programmer, filer og data er lagret på harddisken. Det kan være svært at udskifte en harddisk. Den bedste måde at undgå denne ulempe på er ved at vælge en harddisk, der opfylder dine behov et godt stykke ud i fremtiden ved at overveje disse faktorer:

1. Krav til kapacitet: Flere gigabyte (GB) betyder større kapacitet. Sørg for at købe et drev med tilstrækkelig kapacitet til at opfylde dine storagebehov i dag og i fremtiden.

2. Ydeevne:
Harddiskens ydeevne påvirkes af dens hastighed, der måles i omdrejninger i minuttet (omdr./min.) og brugen af flash-hukommelse, der giver hurtigere adgang til data. I forbindelse med magnetiske medier er højere omdr./min. ensbetydende med større ydeevne. Flashhukommelse kan også forbedre diskens ydeevne ved at give adgang til data, uden at det er nødvendigt at vente på, at disken kommer op i omdrejninger. Dette kan indebære fordele i forbindelse med opstartstid og start af programmer. Innovationer som f.eks. solid state-hybriddrev (SSHD) og solid state-drev (SSD) er afhængige af flashhukommelse for at øge ydeevnen.

3. Holdbarhed:
Traditionelle harddiske har bevægelige dele, der gør dem sårbare over for visse former for stød, vibrationer og andre bevægelser, der kan medføre en defekt harddisk. Opfindelser som f.eks. SSD'er beskytter bedre mod stød og kan reducere risikoen for fejl. Hvis du tit er på farten, arbejder uden for kontoret eller ofte befinder dig i en lufthavn, bør du overveje et SSD, da det er mere robust.

4. Datasikkerhed:
Selvkrypterende diske (SED) holder dine data sikre med effektiv hardwarebaseret kryptering uden negativ påvirkning af ydeevnen. Krypteringsfunktionen er indbygget direkte i diskcontrolleren, så al kryptering foregår ved harddiskens fulde hastighed. På SED-drev er selv adgangskoden krypteret, så dine data har et ekstra beskyttelseslag, uanset om drevet befinder sig i systemet eller ligger for sig, hvis det bliver stjålet. SED-diske er både brugervenlige og nemme at implementere med en hurtig og sikker slettefunktion ved bortskaffelse eller genbrug. FIPS-certificerede (Federal Information Processing Standard) SED-drev har alle funktionerne i det almindelige SED-drev samt en beskyttende forsegling og en unik krypteringsalgoritme. Det FIPS-krypterede drev er udviklet til ansatte i den offentlige sektor, sundhedssektoren og finanssektoren, hvor datasikkerhed prioriteres meget højt.

Dells SED-drev er TCG Opal 2.0-kompatible og installationer med FIPS er FIPS 140-2-certificeret. Vores SED'er er godkendt med Dells platforme og software, som vi leverer. Hvis der bruges en anden sikkerhedssoftware til at administrere dine drev, skal du spørge din softwareproducent til råds angående kompatibilitet. Søg også råd hos din sikkerhedssoftware-udbyder for at få bekræftet, at den version af deres software du bruger, er Opal 2.0-kompatibel.

Solid State-hybriddrev

Hvad er solid state-hybriddrev (SSHD)?

Dell introducerer solid state-hybriddrev (SSHD), en spændende ny-harddiskteknologi, der anvender flash-hukommelse til at forbedre storageydelsen. Dell SSHD kombinerer et solid state-drevs (SSD) hastighed med den høje kapacitet på en harddisk for at levere den seneste klient-storage-teknologi.

  • Starter som et SSD
  • Op til 200 % bedre ydeevne end et drev med 7.200 omdrejninger per minut (omdr./min.)
  • Serial ATA (SATA) 6 Gb/s med indbygget indsætning af kommandoer i kø (NCQ) til grænsefladehastighed
  • All-in-one-design med henblik på enkelhed og nem installation

Hvordan fungerer det?

Intelligent firmware med adaptive algoritmer overvåger dataforbrug og placerer de hyppigst anvendte data i SSD-delen af drevet, hvilket fører til væsentligt forbedret ydeevne.
Hvis du ønsker ... Skal du vælge ... 
Maksimal ydeevneSolid State-harddisk 
Ydeevne og storagekapacitet Solid State-hybriddrev
Maksimal holdbarhed Solid State-harddisk 
Datasikkerhed SED-drev (Self Encrypting Drive)