Hjælp mig med at vælge: Intel® processor

Processoren, også kaldt CPU'en, behandler de vigtige oplysninger og instruktioner, der får din computer til at køre. Tænk på den som hjernen i computeren, der gør den i stand til at køre programmer og udføre andre handlinger.

Den hastighed, som systemet kører programmer, indlæser billeder og henter filer med, afhænger delvist af processoren. Båndbredden, clockhastigheden og det antal kerner, som processoren har til rådighed, er alle med til at bestemme processorens ydeevne. Generelt angiver et højere kernetal højere ydeevne ved sammenligning af samme type processor, f.eks. vil Core™ i7 give en bedre ydeevne end en i3.

Det kan være både dyrt og svært at opgradere en processor, når først du har købt computeren. Derfor anbefaler vi, at du køber en processor med tilstrækkelig ydeevne til at opfylde behovet langt ind i fremtiden.

I dag er den nyeste Intel® processorteknologi 4. generations Intel Core™. De helt redesignede 4. generations processorer indeholder store forbedringer i forhold til 2. og 3. generations processorer, herunder:

• Effektivitet: Brug mindre tid på at lede efter et stik og få mere tid til andre ting. Intels nyeste 4. generations processorer er mere strømbesparende end nogensinde uden at gå på kompromis med ydeevnen.
• Grafikkort: 4. generations Intel Core processorer giver op til 2 x bedre grafikydeevne i forhold til tidligere generationer.* Se dine billeder, film og medier fantastisk tydeligt – selv når du er på farten.
• Ydeevne: Med op til 13 % bedre ydeevne end tidligere generationer* giver 4. generations processorer dig den større kraft og hastighed, du har brug for til at udføre opgaver.
Tilgængelig på:

Alienware 14    

Alienware 17  

Alienware 18

Processor

Intel Core i5-4210M

 

Intel Core i7-4710MQ

 

Intel Core i7-4810MQ

Intel Core i7-4910MQ

Intel Core i5-4210M

Intel Core i7-4710MQ

 

Intel Core i7-4810MQ

 

Intel Core i7-4910MQ

 

Intel Core i7-4940MX

Intel Core i7-4710MQ

 

Intel Core i7-4810MQ

 

Intel Core i7-4910MQ

 

Intel Core i7-4940MX

 
Turbo Boost-overclockingfrekvens
Overclocker Turbo Boost-frekvensen til et højere niveau for at opnå endnu mere ydeevne. 

I/T

I/T I/TI/T I/TI/T I/T 

4,10 GHz

 
I/T I/T I/T 

4,10 GHz

 

4,40 GHz

 
Turbo Boost-frekvens
Frekvens, som processoren automatisk når op til, når Turbo Boost-teknologi aktiveres.

3,20 GHz

3,50 GHz

3,80 GHz

3,90 GHz

3,20 GHz

3,50 GHz

3,80 GHz

 

3,90 GHz

4,0 GHz

3,50 GHz

3,80 GHz

 

3,90 GHz

 

4,0 GHz

 
Basisfrekvens
Dette er den hastighed, hvormed CPU'en behandler oplysninger 

2,60 GHz

2,50 GHz

2,80 GHz

2,90 GHz

2,60 GHz

2,50 GHz

2,80 GHz

 

2,90 GHz

 

3,10 GHz

 

2,50 GHz

 

2,80 GHz

 

2,90 GHz

 

3,10 GHz

 
Kerner/tråde
Kerner – antallet af kerner til stede på CPU'en

2/4

4/8

4/8

4/8

2/4

4/8

 

4/8

 

4/8

 

4/8

 

4/8

 

4/8

 

4/8

 

4/8

 
Cachestørrelse
Dette er mængden af cache eller integreret hukommelse i selve processoren.

3 MB

6 MB

 

6 MB

8 MB

3 MB

6 MB

 

6 MB

 

8 MB

 

8 MB

 

6 MB

 

6 MB

 

8 MB

 

8 MB

 
Hukommelse
Antallet af hukommelseskanaler, der understøttes af processoren. Flere kanaler er lig med større ydeevne.

Dual-Channel DDR3L

Dual-Channel DDR3L

Dual-Channel DDR3L

Dual-Channel DDR3L

 

Dual-Channel DDR3L

Dual-Channel DDR3L

 

Dual-Channel DDR3L

 

Dual-Channel DDR3L

 

Dual-Channel DDR3L

 

Dual-Channel DDR3L

Dual-Channel DDR3L

 

Dual-Channel DDR3L

 

Dual-Channel DDR3L

 
Hukommelsespladser
Dette er det maksimale antal hukommelsespladser, der understøttes.
2224
Baner med PCIe 3.0 (Gen3)
Datakommunikationsbaner bruges til dataflow mellem processoren og tilføjelseskort som grafikkort.
1616 161616 16 1616 1616 16 16 16 
Turbo Boost-teknologi
Øger automatisk processorhastigheden, når pc'en kræver ekstra ydeevne.
2.02.0 2.0 2.0 2.0 2.0 2.0 2.0 2.02.0 2.0 2.0 2.0 
HyperThreading aktiveret
Gør det muligt for processoren at udføre flere opgaver samtidigt. Fordobler effektivt kerneydeevnen via flere tråde.
JaJaJa Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja 
Ikke-låst
Med ulåste processorer kan du åbent ændre overclockingindstillinger på processorer for at booste ydeevnen.
NejNejNej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja Ja
I fokus        Fordele
KernerAntallet af kerner er antallet af mikroprocessorer i selve processoren. Flere kerner betyder større parallel processorkraft.
Ved at kunne fordele opgaverne på tværs af flere kerner kan dit system udføre flere beregninger på en gang, samt udføre mere komplekse beregninger ved at sammenlægge kernerne for at dele ressourcerne. F.eks. kan en motorvej med seks baner klare meget mere trafik end en motorvej med fire baner.
Nok kan clockhastigheden for en Quad Core-processor være lavere end en Dual Core-processor, men her skal man huske på, at fire kerner kører ved denne hastighed i modsætning til at køre to ved en måske lidt højere hastighed.
Clockhastighed          Clockhastigheden fortæller, hvor hurtigt processoren kan arbejde. Clockhastigheder måles i gigahertz eller GHz. Én hertz svarer til én handling i sekundet, og 1 GHz svarer til én milliard handlinger i sekundet.
Overclockede processorer er blevet justeret til at køre hurtigere end den clockfrekvens, med hvilken de blev testet og godkendt. I modsætning til Intel® Turbo Boost, som dynamisk justerer kernehastigheder ved at presse en enkelt kerne til det yderste, sætter Alienware en højere standardhastighed for alle kerner. Denne ydeevne er nyttig i et gaming-miljø, fordi din maskine hurtigere kan opdatere og gengive tingene, hvilket giver dig en fordel over for modstanderne.
Turbo Boost-hastighed (tilvalg)Turbo Boost-hastighed er den maksimale hastighed, processoren kan opnå, når ydeevnen for alle – bortset fra en enkelt – kerne nedsættes. En Quad Core CPU med en clockhastighed på 1,73 GHz og en Turbo Boost-hastighed på 2,93 GHz kan køre alle fire kerner ved 1,73 GHz til de fleste programmer. Når der er behov for flere kræfter, nedsætter CPU'en clockhastighederne for tre kerner, mens clockhastigheden for én kerne øges op til en maksimal hastighed på 2,93 GHz. Det er hovedsageligt en dynamisk overclockingproces, der er indbygget i Intel Core™ i5 og Intel Core i7 processorer.

Cache

Cache er den mængde hukommelse, der sidder på processoren, i modsætning til hukommelse, der sidder på bundkortet.
Cache hjælper processoren med at afbalancere belastningen og arbejde mere effektivt. Cache er hurtigere end systemhukommelse, fordi den sidder på processoren.
Baner med PCIeSamlet set svarer flere baner med PCIe til højere billedhastigheder. De nye IVB-E-processorer har 40 baner med PCIe, mens Haswell-processorer har 16 baner med PCIe. I en konfiguration med to grafikkort, svarer fordelen med 40 baner til dobbelt så stor båndbredde og meget højere billedhastigheder, end der kan opnås med 16 baner. Dette gør det muligt for to grafikkort at køre ved deres maks. båndbredde.
HukommelseskanalerFlere kanaler giver mere båndbredde til ressource- og hukommelseskrævende programmer. 

Hvilken processor er den rette for mig?

Når der skal vælges en processor, skal du huske, at en større værdi normalt angiver en bedre ydeevne. Med tre tilgængelige niveauer af ydeevne leverer Intel® Core i3, i5 og i7 processorer hurtigere og smartere ydeevne. Du kan få flere multitaskingfunktioner, ekstra hastighed eller avancerede mediemuligheder alt efter antallet af kerner i en processor.

 4. generations Intel® Core™ i7 Fjerde generation Intel® Core™ i7
Takket være ny processorteknologi, der tilpasser sig dine behov og giver dig mulighed for at multitaske hurtigere, har Core™ i7 processorer alle funktionerne fra Core™ i3 og i5, herunder Intel Turbo Boost Technology. Og de leverer en effektiv pc-ydeevne til især oprettelse af digital video, musik og fotos. Med 4- og 8-vejs* processorkraft til multitasking kan du udrette en masse hurtigere og spare tid. Core i7 fås på udvalgte Dell-systemer.
 Core™ i5Core™ i5
Ud over at levere utrolig grafik og multitasking øger Core i5 processorer automatisk hastigheden, når din pc har brug for lidt ekstra fart takket være Intel® Turbo Boost Technology. Med 4-vejs processorkraft til multitasking kan du udrette en masse på én gang
 Core™ i3 Core™ i3
Core i3 processorer er perfekte til daglige opgaver og er et kæmpe fremskridt i forhold til Pentium® processorer. Med to kerner, 4-vejs processorkraft til multitasking og nye grafikfunktioner kan du være sikker på, at du har den ydeevne, du har brug for, til at udføre dine daglige opgaver hurtigere og nyde en utrolig visuel oplevelse.