Hjælp mig med at vælge: Harddisk

Harddisken er det sted, hvor operativsystemet, programmer, filer og data lagres på pc'en.

Hvilken teknologi er den rette for mig?Harddisk (HDD) på 5.400 omdr./min.Harddisk (HDD) på 7.200 omdr./min.mSATA SSD + traditionel harddiskSolid state-disk (kun tilgængeligt på udvalgte systemer)
YdeevneBasisYdeevneHurtig fortsættelse, hurtigere indlæsning af programmerHurtigere, mere støjsvage og mere holdbare end almindelige harddiske
Kapacitet320 GB, 500 GB, 750 GB, 1 TB og 2 TB (to harddiske)320 GB, 500 GB og 750 GB32 GB, 128 GB128 GB, 256 GB og 512 GB
HoldbarhedStandardStandardStandardMeget stødsikker

Traditionelle harddiske (HDD) indeholder meget avanceret hoved-, plade- og motorteknologi. Disse harddiske har bevægelige dele, hvor omdr./min. angiver harddiskens hastighed – jo flere omdr./min., desto større er harddiskens ydeevne.

Traditionelle harddiske er også følsomme over for stød og vibrationer. Det kan gøre disken sårbar over for beskadigelse eller fejlfunktion ved de stød og fysiske tab, der kan opstå. Solid State-diske (SSD'er), en anden slags harddiske, har ingen bevægelige dele, hvilket reducerer sandsynligheden for beskadigelse eller fejlfunktion, så du får ro i sindet, da dine data er beskyttet. For folk på farten er de potentielle fordele betragtelige.

  • Bedste ydeevne – hurtigere systemstart, hurtigere programstart og hurtigere adgang til alle dine dokumenter
  • Holdbarhed – er med til at beskytte dine vigtige filer mod potentielle fysiske tab
  • Større batterikapacitet – lavere strømforbrug ved SSD'er fører til større batterikapacitet
  • Mindre støjende end standardharddiske
  • Lettere og køligere end traditionelle harddiske

SATA, eller Serial Attached Technology Attachment, er en seriel forbindelse – et enkelt kabel, der skaber en punkt-til-punkt-forbindelse mellem to enheder. Fordelen ved en SATA-forbindelse er, at den giver mulighed for en hurtig forbindelse til SSD-harddiskstorage, mens startdisken bevares til grundlæggende operationer.

mSATA, eller mini-SATA, er en nyskabelse, som muliggør SSD-diske, der fylder mindre, men uden at gå på kompromis med storagekapaciteten. Dette giver mulighed for mindre og slankere bærbare pc'er og Ultrabooks™. Nogle Ultrabooks™, f.eks. XPS™ 13, anvender en mSATA-SSD som primær harddisk. Andre systemer, f.eks. visse bærbare XPS™- og Inspiron™ R Special Edition-pc'er, giver mulighed for tilvalg af en mSATA-SSD kombineret med en traditionel harddisk. Disse systemer bruger mSATA-SSD'en som cache og "opfatter" mSATA + harddisk som en tilstødende disk. Systemer med mSATA-SSD + harddisk har de samme fordele og ydeevne som en SSD kombineret med harddiskens større storagekapacitet. Systemer med en tilvalgt mSATA-SSD understøtter typisk også teknologierne Intel® Rapid Start og Smart Response.

Intel Responsiveness teknologier
Vågner hurtigt: XPS™ 14 Ultrabook™ med en tilvalgt solid state-disk og Intel® Rapid Start Technology vågner op på få sekunder og er klar til at fortsætte med det, du var i gang med, da du lukkede låget. Det gør det muligt at fortsætte på et øjeblik, når du er klar, og køre med ultralavt strømforbrug, når du lukker låget og starter standby-tilstand.

Tænker hurtigt: Få hurtigt adgang til dine yndlingsfiler med en ekstra mSATA-SSD og Intel Smart Response Technology. Den genkender hurtigt de filer og programmer, som du bruger oftest, og cachelagrer dem, så du hurtigt kan få adgang til dem.

To harddiske
fås til udvalgte bærbare pc'er, f.eks. Inspiron™ 17R Special Edition samt Alienware™ M17x og M18x. Du vil sætte pris på den ekstra storageplads, hvis du arbejder med store produktfiler, f.eks. fotos eller video i høj opløsning.

RAID (Redundant array of independent disks) er en storageteknologi, der gør det muligt at opdele og replikere data på tværs af flere fysiske diske. Fordelen ved RAID er, at de diske, der opererer i tandem, kan arbejde meget hurtigere end en enkelt disk, som lejlighedsvis kan skabe flaskehalsproblemer for data.

Cachelagring er en systemfunktion, som lagrer visse data for at sikre hurtigere tilbagekaldelse efter behov. Når en CPU eller webbrowser forsøger at få adgang til enhver form for data, f.eks. en fil eller webside, kontrollerer cacheklienten først cachen. Hvis cachen indeholder de anmodede data, udtrækker klienten data fra cachen (dette kaldes for en forekomst i cachen). Jo flere anmodninger, der kan hentes fra cachen, jo hurtigere adgang får du til de ønskede data. Da cachen løbende akkumulerer data, anbefales det at rydde den regelmæssigt for at forbedre systemets generelle ydeevne.

Når du vælger storage til din nye stationære Dell-pc, er følgende vigtigt:

1. Fastslå, hvad du ønsker at gøre i dag, i næste uge eller endda i de kommende par år.

2. Planlæg dagligt de aktiviteter, du vil foretage dig i morgen. (Vil du tro, at du får brug for et videokamera, hvis du ikke har et?).

3. Overvej, hvilket indhold vokser. Ny teknologi kræver større storagekapacitet.

Hvilken størrelse skal jeg vælge? 

Gennemsnitlig filstørrelse 

250 GB320 GB500 GB640 GB

750 GB 

1000 GB (1 TB) 

1500 GB (1,5 TB) 

2000 GB (2 TB)

Musik 

 

 

 

 

 

 

4 MB pr. sang på 4 minutter 

 

 

 

 

 

 

Op til 62.000 sangeOp til 80.000 sangeOp til 125.000 sangeOp til 160.000 sange

Op til 187.000 sange 

 

 

 

 

 

 

Op til 250.000 sange 

 

 

 

 

 

 

Op til 375.000 sange

 

 

 

 

 

 

Op til 500.000 sange 

 

 

 

 

 

 

Video [i høj opløsning (HD)]

 

 

 

 

 

 

8,3 GB pr. time 

 

 

 

 

 

 

Op til 30 timerOp til 38 timer Op til 60 timerOp til 75 timer

Op til 90 timer

 

 

 

 

 

 

Op til 120 timer 

 

 

 

 

 

 

Op til 180 timer 

 

 

 

 

 

 

Op til 240 timer 

 

 

 

 

 

 

Fotos 

 

 

 

 

 

 

3,5 MB pr. foto på 6 megapixel

 

 

 

 

 

 

Op til 71.000 fotos Op til 91.000 fotos Op til 142.000 fotosOp til 180.000 fotos

Op til 213.000 fotos 

 

 

 

 

 

 

Op til 285.000 fotos 

Op til 425.000 fotos

 

 

 

 

 

 

Op til 570.000 fotos

 

 

 

 

 

 

Film i dvd-kvalitet 

 

 

 

 

 

 

Antal film på 1,5 time (dvd-kvalitet) 

 

 

 

 

 

 

Op til 66 filmOp til 94 film Op til 133 film Op til 185 film

Op til 200 film

 

 

 

 

 

 

Op til 260 film 

 

 

 

 

 

 

Op til 440 film 

 

 

 

 

 

 

Op til 560 film