Hjælp mig med at vælge: Harddisk

• Harddisken er det sted, hvor dine vigtige filer, data, softwareprogrammer og din musik lagres på pc'en.
• Opfyld alle dine storagebehov, når du vælger den harddisk, der passer til dig.

Hvilken teknologi er den rette for mig? Harddisk (HDD) på 5.400 omdr./min. Harddisk (HDD) på 7.200 omdr./min.mSATA SSD+traditionel harddisk (Samsung mSATA-SSD er tilgængelig på udvalgte Dell-systemer)Hybrid harddisk (integreret cache)Solid state-disk (kun tilgængeligt på udvalgte systemer)
YdeevneBasisYdeevneHurtig fortsættelse, hurtigere indlæsning af programmerHurtig fortsættelse, hurtigere indlæsning af programmerHurtigere, mere støjsvage og mere holdbare end almindelige harddiske
Kapacitet320 GB, 500 GB, 750 GB, 1 TB og 2 TB (to harddiske)320 GB, 500 GB og 750 GB32 GB, 128 GB16 GB, 32 GB128 GB, 256 GB og 512 GB
Holdbarhed StandardStandard Standard StandardMeget stødsikker 


Traditionelle harddiske (HDD) indeholder meget avanceret hoved-, plade- og motorteknologi. Disse harddiske har bevægelige dele, hvor omdr./min. angiver harddiskens hastighed – jo flere omdr./min., desto større er harddiskens ydeevne.
 
Traditionelle harddiske er også følsomme over for stød og vibrationer. Det kan gøre disken sårbar over for beskadigelse eller fejlfunktion ved de stød og fysiske tab, der kan opstå. Solid State-diske (SSD'er) er en anden slags harddiske og har ingen bevægelige dele, hvilket reducerer sandsynligheden for beskadigelse eller fejlfunktion, så du får ro i sindet, da dine data er beskyttet. For folk på farten er de potentielle fordele betragtelige.
  • Forbedret ydeevne – hurtigere systemstart, hurtigere programstart og hurtigere adgang til alle dine dokumenter
  • Holdbarhed – er med til at beskytte dine vigtige filer mod potentielle fysiske tab
  • Større batterikapacitet – lavere strømforbrug ved SSD'er fører til større batterikapacitet
  • Mindre støjende end standardharddiske
  • Lettere og køligere end traditionelle harddiske

SATA
, eller seriel ATA, er en seriel forbindelse – et enkelt kabel, der skaber en punkt-til-punkt-forbindelse mellem to enheder. Fordelen ved en SATA-forbindelse er, at den giver mulighed for en hurtig forbindelse til SSD-harddiskstorage, mens startdisken bevares til grundlæggende operationer.

mSATA, eller mini-SATA, muliggør SSD-diske med lille formfaktor uden at gå på kompromis med storagekapaciteten. Dette giver mulighed for mindre og slankere bærbare pc'er og Ultrabooks™. Nogle Ultrabooks, f.eks. XPS 13, anvender en mSATA-SSD som primær harddisk. Andre systemer giver mulighed for at tilvælge et mSATA SSD-drev i kombination med en traditionel harddisk. Disse systemer bruger mSATA-SSD'en som cache og "opfatter" mSATA + harddisk som et tilstødende drev. Systemer med mSATA-SSD + harddisk har de samme fordele og ydeevne som en SSD kombineret med harddiskens større storagekapacitet. Systemer med en valgfri mSATA-SSD understøtter typisk også teknologierne Intel® Rapid Start og Smart Response. Samsung mSATA-SSD er tilgængelig på udvalgte Dell-systemer. Hybride harddiske tilbyder en lignende fordel som mSATA + harddisk, men uden behov for dedikeret plads på bundkortet. Det giver et mere pladsbesparende bundkortlayout samtidig med, at du får lignende ydeevnefordele.

Intel® Responsiveness-teknologi
Vågner hurtigt: Et solid-state-drev og Intel® Rapid Start Technology* vågner op på få sekunder og er klar til at fortsætte med det, du var i gang med, da du lukkede låget. Det gør det muligt at fortsætte på et øjeblik, når du er klar, og køre med ultralavt strømforbrug, når du lukker låget og starter standby-tilstand.

Tænker hurtigt: Få hurtig adgang til dine yndlingsfiler med en ekstra mSATA-SSD og Intel® Smart Response Technology.* Det genkender hurtigt dine mest anvendte filer og programmer, så du kan få adgang til dem med det samme.

To harddiske
(to harddiske) fås til udvalgte bærbare pc'er. Du vil sætte pris på den ekstra storageplads, hvis du arbejder med store produktfiler, f.eks. fotos eller video i høj opløsning.

RAID (Redundant array of independent disks) er en storageteknologi, der gør det muligt at opdele og replikere data på tværs af flere fysiske diske. Fordelen ved RAID er, at de diske, der opererer i tandem, kan arbejde meget hurtigere end en enkelt disk, som lejlighedsvis kan skabe flaskehalsproblemer for data.

Cachelagring er en systemfunktion, som lagrer visse data for at sikre hurtigere tilbagekaldelse efter behov. Når en CPU eller webbrowser forsøger at få adgang til enhver form for data, f.eks. en fil eller webside, kontrollerer cacheklienten først cachen. Hvis cachen indeholder de anmodede data, udtrækker klienten data fra cachen (dette kaldes for en forekomst i cachen). Jo flere anmodninger der kan hentes fra cachen, jo hurtigere adgang får du til de ønskede data. Da cachen løbende akkumulerer data, anbefales det at rydde den regelmæssigt for at forbedre systemets generelle ydeevne.
Hvor stor kapacitet
skal jeg vælge?
 
Gennemsnitlig filstørrelse*128 GB*  SSD256 GB* SSD512 GB SSD320 GB*500 GB*750 GB*1 TB1,5 TB*2 TB
Musik* 4 MB pr. 4 minutters
sang
Op til 32.000 sangeOp til 64.000 sange Op til 128.000 sange Op til 80.000 sangeOp til 125.000 sangeOp til 187.000 sange Op til 250.000 sangeOp til 375.000 sange Op til 500.000 sange
Video i høj opløsning (HD)*8,3 GB pr.
time
Op til 15 timerOp til 30 timerOp til 61 timer Op til 38 timerOp til 60
timer
Op til 90 timerOp til 120 timer Op til 180 timer Op til 240 timer
Fotos*3,5 MB pr. 6-megapixel (MP)
 fotos
Op til 36.000 fotosOp til 73.000 fotosOp til 146.000 fotos Op til 91.000 fotosOp til 142.000 fotosOp til 213.000 fotosOp til 285.000 fotos Op til 425.000 fotos Op til 570.000 fotos
Film i dvd-kvalitet*Antal 1,5-timers
film
Op til 37 filmOp til 75 filmOp til 150 film Op til 94 film Op til 133 filmOp til 200 filmOp til 260 film Op til 440 film Op til 550 film

Startdisk (nedenfor)/teknologi (til højre)Smart ConnectRapid StartSmart Response
Kun harddiskUnderstøttes ikkeUnderstøttes ikkeUnderstøttes ikke
Harddisk og SSDUnderstøttes ikkeUnderstøttetUnderstøttet
Harddisk og mSATAUnderstøttes ikkeUnderstøttetUnderstøttet
Kun SSDUnderstøttetUnderstøttetUnderstøttes ikke (bemærk: SSD-ydeevne opnået uden Smart Response)
Kun mSATAUnderstøttetUnderstøttetUnderstøttes ikke (bemærk: SSD-ydeevne opnået uden Smart Response)
HybriddrevUnderstøttes ikkeUnderstøttes ikkeUnderstøttes ikke (bemærk: Hybriddrevets ydeevne svarer til Smart Response)