|

Asiakkaan osallistuminen

Asiakkaan osallistuminen
Toimintamme perustuu sellaisten ratkaisujen toimittamiseen, jotka mahdollistavat älykkäiden päätösten tekemisen ja tehokkaampiin lopputuloksiin päätymisen, jolloin asiakkaat voivat ratkaista ongelmat, saavuttaa tavoitteensa ja haaveensa. Ennen kaikkea Dell on sitoutunut pitkän aikavälin hyötyyn, joka auttaa asiakkaita kasvamaan ja menestymään.

Asiakkaiden kokemuksia
(englanniksi)
Voimavaroja naisyrittäjille
(englanniksi)
Asiakasneuvontapaneelit
(englanniksi)
Asiakkaiden kokemuksiaVoimavaroja naisyrittäjille Asiakasneuvontapaneelit
Lue, miten Dellin ratkaisut auttavat yrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita tehostamaan toimintaansa.

Naisyrittäjillä on oma näkökulmansa ja lähestymistapansa liiketoimintaan. Tekniikan avulla yritykset kaikkialla voivat käyttää tietoja ja saavuttaa asiakkaansa ennennäkemättömällä tavalla.Päivinä, joina järjestetään asiakasneuvontapaneeleja, asiakkaat tapaavat Dellin edustajia ja voivat antaa heille palautetta Dellin tuotteista, palveluista ja ratkaisuista. He voivat pyrkiä myös vaikuttamaan näkemyksiimme myönteisten muutosten aikaansaamiseksi.

Dellin ratkaisukeskukset
(englanniksi)
Executive Briefing Center
(englanniksi)
Tapahtumat ja verkkolähetykset
Dellin ratkaisukeskuksetExecutive Briefing CenterTapahtumat ja verkkolähetykset
Käytä Dellin ratkaisuja ja teknologiaa erillisissä käytännönläheisissä ympäristöissä, joissa voit hyödyntää huippuluokan laboratorioita ja ratkaisuasiantuntijoiden osaamista.
EBC:n kaikissa tiedotustilaisuuksissa ohjelmat, esitykset, keskustelunvetäjät ja esittelyt valitaan tapauskohtaisesti, joten tiedotustilaisuudet pystyvät auttamaan asiakkaita monimutkaistenkin IT-ongelmien ratkaisemisessa.Katsele tietoja tulevista ja viimeaikaisista tapahtumista, kuten messuista, seminaareista ja sijoittajatapaamisista.