• A PowerEdge VRTX kifejezetten a távoli és kisméretű irodai környezetek számára tervezett egységesített informatikai megoldás, amely vállalati szintű funkciókat biztosít, helytakarékos kivitelben
  • A Dell megújítja Active Infrastructure termékkínálatát, így a szervezetek javíthatják az adatközpontok hatékonyságát és az informatikai szolgáltatások minőségét

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója a Dell Enterprise Forum (angolul) konferencián jelentette be egységesített infrastruktúra-kínálatának legújabb alkalmazás- és terhelésközpontú megoldásait. A Dell egy teljesen új ügyfélréteg – a fiókirodák, valamint a kis- és középvállalatok – számára is eljuttatja egységesített technológiáit.

A Dell célja, hogy olyan egységesített és előre integrált informatikai megoldásokkal támogassa az ügyfelek minél szélesebb körét, melyek megfelelnek az ügyfelek rugalmasság és egyszerűség iránti igényeinek. A legfrissebb IDC-előrejelzés2 szerint az egységesített rendszerekre fordított összegek összetett éves növekedési rátája a 2011–2016-os előrejelzési időszakban meghaladja az 54 százalékot. Ennek ösztönzői az informatikai műveletekhez és kezeléshez kapcsolódó költségelőnyök és hatékonyság, a gyártói megállapodások leegyszerűsödése, valamint az informatikai rendszerek frissítése során rövidebb idő alatt elért nagyobb hatékonyság.

„A különböző vállalkozások elvárásai szerint tervezett modern informatikai architektúrák biztosításával a Dell az ügyfelek legösszetettebb igényeinek is megfelel. Az új megoldásokkal megmutathatjuk ügyfeleinknek a Dell differenciált megközelítését az alkalmazások fejlesztésének területén, legyen szó bármekkora vállalatról – akár egy öt alkalmazottat foglalkoztató kis irodáról, vagy a világ legnagyobb adatközpontjáról.” – mondta Marius Haas, a Dell vállalati megoldásokkal foglalkozó csoportjának igazgatója.

Dell PowerEdge VRTX a kisirodáknak

A feladat- és alkalmazásközpontú informatikai infrastruktúrákat alapvetően nagyvállalatok számára tervezik, így azok nem elégítik ki a gyorsan fejlődő távoli és fiókirodák (ROBO), illetve a kis- és középvállalkozások (SMB) igényeit. Egy 2013-ban a Dell és az Intel megrendelésére készített kutatás (angolul) szerint az amerikai kis- és induló vállalkozások már optimistábbak mint korábban: a közeljövőben bővíteni szeretnék vállalkozásukat, és a sikeres növekedés kulcsfontosságú elemének tekintik a technológiát. A kutatásban résztvevő vállalatok többsége szerint azonban a technológia a mindennapi tevékenységeket támogatja, és csupán egy szerény hányaduk tekinti stratégiai eszköznek. Jellemző továbbá, hogy az ügyfelek – különös tekintettel az egészségügyi, a kiskereskedelmi és banki ágazatokra – és az értékesítési partnerek által gyakran használt technológiai megoldásokból hiányzik a hatékony növekedéshez és a versenyképesség megteremtéséhez szükséges rugalmasság, méretezhetőség és könnyű kezelhetőség

A Dell már régóta kínál méretezhető informatikai megoldásokat a vállalatok számára, így a vállalat most bemutatta a PowerEdge VRTX rendszert (angolul), az első kimondottan távoli és kisméretű irodai környezetek számára tervezett egységesített informatikai megoldást, amely vállalati szintű funkciókat biztosít, helytakarékos kivitelben.

A Dell PowerEdge VRTX számos előnyt biztosít az ügyfelek és a partnerek számára (angolul):

  • Egyszerűbb rendszerek: A szervereket, tárolást, hálózatkezelést és felügyeletet egyetlen kompakt gépházban egyesítő PowerEdge VRTX telepítéséhez akár 86 százalékkal kevesebb kábel szükséges az egyes feladat-specifikus rendszerek telepítéséhez képest. A PowerEdge VRTX felszámolhatja a különálló külső eszközök és a többféle felügyeleti eszköz okozta összetettséget, költségeket és helyigényt, valamint segítségével az ügyfelek időt takaríthatnak meg.
  • Nagyobb hatékonyság: Az ügyfelek a hatékonyság növekedését tapasztalhatják a Dell OpenManage Essentials for PowerEdge VRTX (angolul) frissítéseivel, amelyek átfogó, távoli rendszerfelügyeleti funkciókat tartalmaznak az elosztott informatikai eszközök új földrajzi nézetével. Ennek segítségével időt takaríthatnak meg és csökkenthetik a hibalehetőségeket. A szerver-, storage- és hálózati elemek egységesített és egyszerűsített vezérlése érdekében minden PowerEdge VRTX rendszer részét képezi a Dell Chassis Management Controller (CMC) elnevezésű beágyazott konzol.
  • Értékteremtés: A Dell PowerEdge VRTX lehetővé teszi az értékesítési partnerek számára, hogy az ipari szektorba tartozó ügyfeleknek szoftverekkel és szolgáltatásokkal fejleszthető, előre konfigurált, fejlett vállalati megoldást kínálhassanak.

„A VRTX-egység rendkívül kompakt és jól összeszerelt. Egy kisebb szervezetben teljes szerverplatformként, a nagyobb szervezeteknél pedig fiókeszközként egyértelmű és könnyen kezelhető környezetet biztosít. A VRTX rendkívül hasznos lehet például az oktatási szervezetek számára, mivel segítségével egy egyszerűen használható és menedzselhető, magas rendelkezésre állást biztosító virtuális informatikai környezet hozható létre, rendkívül ésszerű áron. Ugyanakkor a VRTX a Dell AppAssure szoftverével együtt költséghatékony, „dobozos” katasztrófa utáni helyreállítási megoldást biztosít a kis- és középvállalatok számára. A méretét és a lenyűgözően alacsony zajkibocsátását tekintve gyakorlatilag bárhová elhelyezhető, ezért nagyon praktikus választásnak tartjuk” – mondta Rupert Mills, a Krome Technologies műszaki igazgatója.

Dell Active Infrastructure a nagyvállalatoknak

A Dell Active Infrastructure (angolul) 2012 októberi bevezetését követően a Dell bemutatta (angolul) egységesített infrastruktúra-kínálatának következő tagját, az Active Infrastructure 1.1 rendszert. Segítségével a szervezetek felgyorsíthatják az üzleti alkalmazások és az informatikai szolgáltatások telepítését, továbbá javíthatják az adatközpont hatékonyságát és az informatikai szolgáltatás minőségét.

A frissített Active Infrastructure a következőket tartalmazza:

  • Új, ellenőrzött terhelés: Biztosítja a főbb vállalati alkalmazások, virtuális számítógépek és a privátfelhő terhelések gyorsabb és pontosabb telepítését. A használatra kész és az egyéni terhelési sablonok, valamint az érvényesített referencia-architektúrák használatával a rendszergazdák hozzávetőlegesen 99 százalékkal2 csökkenthetik az új terhelések kiosztására fordított időt és lépéseket.
  • Előre integrált rendszerek szélesebb kínálata:  A Dell a Dell Active System 50 (angolul), a Dell Active System 200 (angolul) és a Dell Active System 1000 (angolul) termékekkel bővíti az egységesített infrastruktúra platformokat és referencia-architektúrákat. Az előre integrált rendszerek az ügyfélelvárások és az alkalmazáskövetelmények függvényében Az Active System 800 (angolul) rendszerrel együtt több méretben érhetők el, és új virtuális infrastruktúrák esetén akár hatszor gyorsabb megvalósítást tesznek lehetővé.
  • Egységesített felügyeleti platform: A Dell bemutatta az Active System Manager 7.1 (angolul) szoftvert, az Active System rendszerhez elérhető, a közelmúltban a Dell által felvásárolt Gale Technologies (angolul) vállalat szellemi termékeit is tartalmazó felügyeleti megoldást. Az Acitve System Manager 7.1 segítségével egyetlen konzolon keresztül automatizálható a terhelések és az infrastruktúra telepítése. Az egy eszközzel nyolcat kiváltó megoldás mély virtuális integrációt biztosít, támogatja a Microsoft Hyper-V és a VMware vSphere platformokat, az állapot nélküli számítást a terhelések méretezéséhez és áttelepítéséhez, a gyors infrastruktúra-beillesztést az eszközök kereséséhez, valamint egy, a Dell és a heterogén környezeteket támogató széles kompatibilitási mátrixot.

„Az Emerson egy világszerte 235 gyártási hellyel rendelkező globális gyártó- és technológiai vállalat. Ha jelenleg egy virtuális megoldást az egyik gyártási helyszínen telepítünk, egy informatikai szakember akár 16 órát is eltölt a hardver különböző darabjainak összeszerelésével, és a rendszerek megfelelő beüzemelésével. A Dell PowerEdge VRTX rendszert ehhez képest rendkívül könnyű volt beállítani – csupán két-három órát vett igénybe –, mivel az aprólékos kialakítás, valamint az egyszerű telepítés és felügyelet lehetővé teszik az informatikai részleg kihagyását a telepítési és karbantartási folyamatból” – mondta James Moore, az Emerson feldolgozórendszerekért és megoldásokért felelős vezető szoftverfejlesztője.

Elérhetőség

  • A PowerEdge VRTX 2013. június 26-tól érhető el világszerte.
  • A Dell Active Infrastructure 1.1 kínálata 2013. június végétől érhető el az amerikai kontinensen, valamint az EMEA az APJ régió egyes országaiban.
  • A Dell megawatt-kapacitású MDC rendszere már elérhető a DCS megoldásban.

További információk

Szerkesztőknek szóló jegyzet:

[1] Az eredmények a 2013 májusában, a Solutions Performance Analysis által, azonos kezdő konfigurációkkal végzett teszteken alapulnak.
[2]Forrás: IDC, Worldwide Converged Systems 2013-2016 Forecast: Adoption Fueled by Fast Time-to-Market Demands, Doc #237979, 2012. november.

A Dell, a Dell Enterprise Forum és a PowerEdge a Dell Inc. védjegye. A Dell elhárít minden egyéb jelölésre vagy megnevezésre irányuló tulajdonjogi érdeket.

Dell Enterprise Forum

A Dell Enterprise Forum a Dell adatközpont-közösség első számú szakmai eseménye. A végfelhasználók és az értékesítési partnerek megtudhatják, hogyan optimalizálhatják a Dell vállalati környezeteket a szerverekről a felhőben való tárolásra. További információkért látogasson el a www.DellEnterpriseForum.com (angolul) webhelyre, vagy kövessen minket a Twitteren (#dellentforum).

A Dell-ről

A Dell Inc. (NASDAQ: DELL) megbízható és sokoldalú nemzetközi cég, amely informatikai termékeinek és szolgáltatásainak széles választékát értékesíti a vásárlóknak. A Dell-ről, valamint a cég termékeiről és szolgáltatásairól további részletek a www.dell.hu magyar nyelvű, vagy a www.dell.com angol nyelvű weboldalon találhatók.

A magyar nyelvű Facebook oldal elérhetősége: http://www.facebook.com/Dell.Magyarorszag