• A Dell Precision M4800 és az M6800 a világ legnagyobb teljesítményű mobil munkaállomásai. A modellek kiemelkedő felbontással, 15,6 hüvelykes QHD+ panellel, valamint opcionális 10 ujjas, 17,3 hüvelykes érintőképernyővel rendelkeznek, és WiGig vezeték nélküli dokkolást biztosítanak
  • A Dell Precision T3610, T5610 és T7610 torony kivitelű munkaállomások felső kategóriás teljesítményt, valamint munkaállomás-szintű tárolási megoldásokat, grafikus teljesítményt és processzorokkal kínálnak
  • Az új Dell munkaállomások segítségével többek között a mérnöki, olaj-, gáz-, film- iparág szakemberei akár percek alatt renderelhetnek összetett 3D terveket

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette az eddigi legnagyobb teljesítményű mobil és torony kivitelű Dell Precision M4800, M6800, T3610, T5610 és T7610 munkaállomásokat (angolul) A portfólió új modelljei képesek zökkenőmentesen futtatni a legismertebb tartalomalkotási, mérnöki, tudományos és egyéb professzionális szoftveralkalmazásokat. A legújabb, nagy teljesítményű, munkaállomás-szintű processzorokkal, grafikus vezérlővel, tárhellyel, kijelzővel és további technológiákkal rendelkező modellek páratlan teljesítményt, gyorsaságot és megbízhatóságot kínálnak a mérnöki és tudományos területen dolgozó kreatív szakemberek számára. A munkaállomások emellett egyedülálló támogatást biztosítanak az innovatív ötletek gyors kidolgozásához és megvalósításához.

A Ghost Town Media (angolul) például az iparág legösszetettebb és egyben legegyedibb képi világát – a zenei videóktól a játékfilmek vizuális effektusáig – hozza létre Dell technológiájának és szolgáltatásainak használatával. „Amikor a közelmúltban egy bonyolult számítógépes grafikai projekten dolgoztunk, rendkívüli számítási teljesítményre és sebességre volt szükségünk, ezért a legújabb Dell Precision torony kivitelű és mobil munkaállomásokat választottuk NVIDIA Quadro professzionális grafikus vezérlővel” – mondta Brandon Pavini, a Ghost Town Media kreatív igazgatója.

Az elérhető legnagyobb teljesítményű mobil munkaállomások 

A Dell a teljesítményt, a személyes élményt, továbbá a Dell Precision M4800 és M6800 mobil munkaállomások használatának egyszerűsítését szem előtt tartva elsőként vezette be a 15,6 hüvelykes Quad HD+ IGZO (angolul) panelt a munkaállomások piacán. Ennek köszönhetően a modell képernyője magasabb felbontást nyújt, mint az Apple MacBook Pro Retina kijelzője, és egyedülálló módon kínál opcionális 10 ujjas Wacom multi-touch funkciót a 17,3 hüvelykes kijelzőn. Ezzel segíti az intuitív vezérlést, valamint a kreatív és tervezési alkalmazásokkal folytatott kommunikációt. A Dell emellett elsőként kínál WiGig vezeték nélküli dokkolást, illetve a WAVES MaxxAudio Pro (angolul) integrációja révén egyedülálló hangteljesítményt is.

Az összetett 3D feladatok – például a renderelés és a szimulációk – elvégzéséhez az új Dell Precision mobil munkaállomások a legnagyobb teljesítményt képesek biztosítani. Akár 16 GB¹ 1866 MHz-es memóriával, negyedik generációs Intel Core i5 és i7 processzorválasztékkal (egészen a Core i7 Extreme Edition-ig), továbbá az AMD FirePro (angolul) és NVIDIA Quadro professzionális színvonalú grafikus vezérlőkkel (NVIDIA Quadro K5100M esetén akár 8 GB grafikus memóriával¹ az M6800 modell esetében).

A másodlagos akkumulátorral egész napon át tartó akkumulátor-üzemidő², az új AMD Enduro és az NVIDIA Optimus technológia, valamint az iparágvezető végponti biztonsági megoldások – az átfogó titkosítás, a fejlett hitelesítés és a csúcstechnológiájú kártevővédelem – kiemelkedő megbízhatóságot nyújtanak.

Új torony kivitelű munkaállomások nagy számítási igényű szoftveralkalmazásokhoz

A díjnyertes gépháztervezést és élvonalbeli technológiát felvonultató új Dell Precision torony kivitelű munkaállomások a következő generációs, munkaállomás-szintű processzorokkal és professzionális színvonalú grafikus vezérlőkkel, továbbá gyárilag előre telepített Windows 8 (angolul) operációs rendszerrel, Intel gyorsítótár-gyorsító szoftverrel, PCIe SSD-kkel és a Dell Precision teljesítményoptimalizáló szoftver frissítéseivel rendelkeznek. Az új termékválasztékot tudományos elemzésekhez, professzionális mérnöki munkához, valamint az összetett 3D modellezéshez tervezték. A család tagjai a minitorony méretű Dell Precision T1700 (angolul) Small mellett, a modern egyprocesszoros Intel Xeon teljesítményt biztosító Dell Precision T3610, a nagy teljesítményű, kétprocesszoros, ám kis helyet igénylő Dell Precision T5610, valamint a világ legnagyobb teljesítményét ígérő Dell Precision T7610. A T7610 legfeljebb 512 GB¹ rendszermemóriát kínál és akár három csúcskategóriás grafikus kártya befogadását teszi lehetővé, amelyekből kettő NVIDIA Quadro K6000s cards (angolul) lehet. A konfigurációk októbertől válnak érhetővé.

„Azon dolgozunk, hogy a tervezőknek olyan kifinomult eszközök álljanak a rendelkezésére, amelyekkel képesek a legkiválóbb terveiket a legújabb 3D technológiával megvalósítani. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Dell–lel szorosan együttműködve veszünk részt egy nagyszabású párizsi eseményen, ahol a zökkenőmentes programokat a legújabb felső kategóriás Dell Precision torony kivitelű munkaállomások biztosították” – mondta Thierry Rouf, a FashionLab (angolul) igazgatója.

A Dell folyamatos frissítéseket tesz elérhetővé, és olyan új eszközöket kínál, amelyek maximális teljesítményt és megbízhatóságot nyújtanak, és ezzel lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kizárólag a kreativitásra koncentráljanak.

  • Dell Precision teljesítményoptimalizáló (DPPO) – DPPO (angolul) a világ első automatizált munkaállomás-szintű teljesítményoptimalizáló eszköze, amely a beállításokat a használt szoftveralkalmazásnak megfelelően konfigurálja. A frissítésben a Siemens NX 8.5 és a Dassault Systemes CATIA szoftverekhez új profilok, valamint a francia és német nyelv támogatása is elérhetővé lesz online szeptember 15-től. Az új munkaállomásokra októbertől kezdődik el a gyári előtelepítés.
  • Intel® Xeon Phi™ segédprocesszoros 3120A PCIe-kártya – Az Intel Xeon Phi segédprocesszor egy új sokmagos x86-alapú számítási architektúra, elsődlegesen a párhuzamos terhelések nagy hatékonyságának és rendkívüli teljesítményének biztosításához. A PCIe-kártyán található segédprocesszor tökéletes összhangban működik az Intel® Xeon® processzorokkal, és így gyorsabb teljesítmény érhető el a Dell Precision T7610 torony kivitelű és R7610 polcos rendszerű munkaállomásokon.
  • PCIe SSD-k – A Dell a torony kivitelű és polcos rendszerű munkaállomásaiban októbertől a munkaállomások piacán elsőként teszi elérhetővé a Micron PCIe SSD (angolul) technológiát. A PCIe SSD technológia az egyik legnagyobb teljesítményű tárolási lehetőség, amely az SSD technológiát közvetlenül ötvözi a gyors PCIe rendszer-kommunikációs busszal.
  • Intel CAS-W szoftver munkaállomásokra – A Dell az Intel vállalattal szoros együttműködésben dolgozott azon, hogy piacra dobja az első vállalati szintű, a munkaállomások tárolóeszközeit gyorsító szoftveralkalmazást, az Intel CAS-W (angolul), szoftvert, amely jelentősen javítja a munkaállomások alkalmazásteljesítményét. Ez kizárólag a Dell Precision rendszerek torony kivitelű és rack rendszerű modelljein lesz elérhető novembertől.

„A Dell Precision munkaállomások és az Intel CAS-W szoftver jelentős teljesítménynövekedést jelentenek az Autodesk-alkalmazások esetén” – mondta Maurice Patel, az Autodesk média- és szórakoztatóipari marketingért felelős vezetője.

A Dell technológiai partnerprogramjának (angolul) keretében a Dell Precision együttműködik a legnagyobb független szoftverforgalmazókkal (ISV) a vezető szoftveralkalmazások tesztelésében. Ide tartozik többek között az Autodesk Design & Creation Suites (angolul), a Dassault Systemes (angolul) CATIA, a SolidWorks és a PTC Creo (angolul). Ezen felül számos ISV-partner a Dell Precision munkaállomások segítségével fejleszti és mutatja be szoftvereit. A PTC (angolul) például a Dell Precision munkaállomások segítségével üzemelteti egyik ügyfele filmszínházát, amely egy felső kategóriás, háromcsatornás, hátsó vetítésű, szemkövetéses aktív sztereó 3D rendszerre épül. A látogatók a PTC szoftverének köszönhetően egy lenyűgöző virtuálisvalóság-környezetet tapasztalhatnak meg.

Árak és elérhetőség

Az új Dell Precision torony kivitelű és mobil munkaállomások szeptember 12-től érhetők el Magyarországon. További információért látogasson el a www.Dell.com/Precision (angolul) webhelyre, és nyissa meg a Dell Precision munkaállomásokhoz készült tanácsadót (www.dell.com/wsadvisor) (angolul) a konkrét alkalmazások és munkafolyamatok ajánlott konfigurációinak megtekintéséhez.

További információ

Szerkesztőknek szóló jegyzet

¹ GB 1 milliárd bájtot jelöl, a TB pedig 1 billió bájtnak felel meg, a jelentős rendszermemóriát grafikai támogatásra lehet használni, a rendszer memória méretének és egyéb tényezők függvényében.

² A Dell Precision M4800 4 GB memóriával történt tesztelése alapján, Intel ® Core ™ i5-4300m AMD FirePro ™ M5100 grafika és NVIDIA ® Quadro ® K1100M és M6800 8 GB memóriával, Intel ® Core ™ i5-4300m és AMD FirePro ™ M6100 grafika és NVIDIA ® Quadro ® K3100M  a Mobile Mark 2007 Productivity akkumulátor használatával történt benchmark teszt. További információért látogasson a www.bapco.com (angolul) weboldalára. A teszteredmények kizárólag a termékek összehasonlítására használhatóak, és nem garantálnak megegyező akkumulátor élettartamot. Az akkumulátor élettartama kisebb lehet, mint a teszteléskor, és függ a termék konfigurációjától, a szoftvertől és a használati, működési feltételektől, az energiagazdálkodási beállításoktól és egyéb tényezőktől. Az akkumulátor maximális élettartama a használat során egy idő után csökkeni fog.

A Dell-ről:

A Dell Inc. (NASDAQ: DELL) megbízható és sokoldalú nemzetközi cég, amely informatikai termékeinek és szolgáltatásainak széles választékát értékesíti a vásárlóknak. A Dell-ről, valamint a cég termékeiről és szolgáltatásairól további részletek a www.dell.hu magyar nyelvű, vagy a www.dell.com angol nyelvű weboldalon találhatók.

A magyar nyelvű Facebook oldal elérhetősége: http://www.facebook.com/Dell.Magyarorszag