• Egy friss felmérés (angolul) alapján a informatikai vezetők a Dell-t választották a flash-/SSD-technológiák legjobb szállítójának
  • A Dell új, kizárólag flash meghajtókra épülő tárolási megoldása egyedüllálóan gazdaságos, hiszen költségei alacsonyabbak a hasonló, 15K-s lemezmeghajtós megoldásokénál

A Dell (angolul), a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette legújabb flash-alapú storage megoldását és ezzel a piacon egyedülállóan gazdaságos és költséghatékony adattárolási lehetőséget kínál a vállalatoknak. Egy friss felmérés szerint1 az informatikai vezetők a Dellt választották a flash-/SSD-telepítések első számú szállítójának.

A több mint 550 globális vezető megkérdezésével készült ITIC/Storage Strategies NOW felmérés (angolul) szerint a Dell megoldása az EMC, a HP, az IBM és a NetApp megoldásait hat vagy több százalékponttal felülmúlja. A felmérés emellett arra is rávilágít, hogy a válaszadók 32 százaléka jelenleg is használja a flash-/SSD-technológiákat, vagy már konkrét terve van azok bevezetésére.

„A Dell az egyetlen jelentős szállító, aki versenyképes és gazdaságos flash-alapú tárolási szolgáltatást kínál a piacon. A legújabb storage megoldásunkkal teljes funkcionalitású tárolótömbökbe integráltuk a flash-tárolókat, és vállalati szolgáltatásainkkal – mint a rétegzett tárolás, a replikáció és a felügyeleti megoldások – nagy teljesítményigényű adattárolást biztosítunk ügyfeleinknek” – mondta Alan Atkinson, a Dell Storage üzletágának alelnöke és ügyvezetője

Gazdaságos flash memóriára optimalizált vállalati storage megoldások

A Dell Compellent flash-optimalizált megoldásai (angolul) az iparág kategóriavezető termékét kínálják, és többféle flash-alapú technológiával vagy a hagyományos meghajtókkal kombinálva intelligens rétegzett adatkezelést biztosítanak.2 A megoldások – a hagyományos lemeztechnológiához hasonló összköltség mellett – lehetővé teszik a gyorsabb adatfeldolgozást a nagy írási-olvasási sebességet igénylő alkalmazások esetében, mint például az Oracle, SQL, SAP, VDI és Big Data vagy privát felhők.

A Dell Compellent flash-alapú megoldásai kedvezőbb áron érhetőek el, mint a hasonló 15K lemezmeghajtókra épülő megoldások.3 Ez annak köszönhető, hogy a fejlett, automatizált rétegzést biztosító beépített, kifinomult intelligens megoldás rétegekre osztja az adatokat, így optimalizálja a teljesítményt.

A Dell Compellent Storage Center 6.4 (angolul) szolgáltatásával – amely a meglévő ügyfelek számára nem jelent többletköltséget – a Dell flash-optimalizált megoldása először nagy teljesítményű, flash-meghajtókra (SLC) írja az adatokat. Az elavult adatok automatikusan átkerülnek az olcsóbb, nagyobb kapacitású flash-meghajtókkal (MLC) megvalósított második rétegre, végül az olcsó, nagy kapacitású merevlemezekre. A rétegzett megközelítés, a különböző flash-rétegek és a hagyományos lemezalapú tárolás kombinációjával, akár 80 százalékos költségcsökkenés érhető el azon storage megoldásokhoz képest, amelyek nem képesek a Compellenthez hasonló költség- és teljesítmény-optimalizált módon müködni csak a flash-meghajtók segítségével, a nem költség- és teljesítmény-optimalizált álló tömbökhöz képest.4

A Dell Compellent flash memóriára optimalizált megoldásai a következő előnyöket biztosítják a vállalatok számára:

  • Kisebb fizikai méret: akár 84 százalékkal kisebb fizikai helyigény.
  • Jobb teljesítmény: akár 90 százalékkal alacsonyabb válaszidő.
    • Alacsonyabb költségek: körülbelül 56 százalékkal kisebb költség a hagyományos merevlemezes tömbökhöz képest5.

Dell Compellent SC280: nagy teljesítmény és alacsony költségek egyetlen megoldással

A strukturálatlan adatok, például hang-, video- és képfájlok mennyiségének növekedése miatt fontossá váltak az olyan költséghatékony megoldások, amelyek nagy mennyiségű adatot tesznek folyamatosan elérhetővé. A Dell Compellent SC280 nagysűrűségű tárolóegységei (angolul) is, a legnagyobb adatsűrűséget biztosítják: kapacitásuk akár a 2,8-szorosa is lehet a vetélytársak 3,5”-es 2U egységeinél elérhetőnek.

A Dell Compellent SC280 olyan megoldásban használható, amely egyetlen Dell Compellent-tömbben lehetővé teszi a nagy teljesítményű flash-alapú tárolók és a nagy kapacitású, költséghatékony tárolóegységek közötti rétegzést. Az 5U méretű egység akár 336 terabájtnyi kapacitású merevlemezt tárolhat, így adatsűrűségének köszönhetően a lehető legjobban kihasználja a területet, és teljes megoldást nyújtó, gyorsan írható halmozott tárolási megoldást alakít ki a kolokációs környezetek és iktatási munkafolyamatok, például a radiológia, az élettani tudományok és a médiaarchiválás számára.

További információ:

  • Dell Blog: IT leaders select Dell as Top Vendor for Enterprise Flash Deployments ( Az IT vezetők a Dell-t választják a legjobb vállalati flash technológia szállítónak) (angolul)

Szerkesztőknek szóló jegyzet

1 Forrás: Storage Strategies NOW, „Enterprise Use Cases for Solid State Storage/Flash Memory”, 2013. augusztus.

2 A Dell 2013 májusában végzett belső elemzése alapján, amelynek során az EMC VNX termékcsalád, a HP 3PAR StoreServ, a HP EVA, az IBM V7000 és az IBM XIV termékek, a Hitachi Data Systems HUS 100 termékcsalád valamint az Oracle Sun ZFS Storage termékcsalád tagjait hasonlították össze a Dell Compellent megoldásajánlatokkal.

 3 A Dell 2013. júliusi belső elemzése és a Dell Compellent flash memóriára optimalizált megoldásai és a merevlemezek egyesült államokbeli listaárai alapján.

4 Az adatok SLC és MLC típusú SSD-k rétegében végzett automatikus kezelésével a Dell Compellent SC 6.4 flash memóriára optimalizált megoldás akár 80 százalékkal csökkentheti a költségeket más flash-optimalizált megoldásokhoz képest. A versenytársak egyesült államokbeli listaárainak forrása: Gartner Inc, CP Storage, 2013. június. A piaci ár az összes versenytárs rendszerének és a Dell Compellent rendszer körülbelül 50 százalékos árcsökkenését alapul véve lett kiszámítva.

5 A Dell 2013. júliusi belső elemzése a Dell Compellent flash-optimalizált megoldásai és a merevlemezek egyesült államokbeli listaárai alapján, a flash memóriára optimalizált és a merevlemezes tömbök műszaki adatai és a Dell által 2013 márciusában a Storage Center v6.3.10-es verzióval két OLTP típusú munkaterhelést futtató SC8000 vezérlővel, 100 százalékosan véletlenszerű, 70/30-as olvasás/írás arányú és 8K szektorátviteli méretű IOmeter-méréssel végrehajtott belső teszt eredményeként kapott IOPS-teljesítmény alapján. Feltételezve, hogy az SC 6.4 eredményei hasonlóak. A tényleges teljesítmény/válaszidő a konfigurációtól, a használattól és a gyártási körülményektől függően változhat.

6 A Dell, a Dell Compellent és a Storage Center a Dell Inc. védjegye. A Dell elhárít minden egyéb jelölésre vagy megnevezésre irányuló tulajdonjogi érdeket.

A Dell-ről

A Dell Inc. (NASDAQ: DELL) megbízható és sokoldalú nemzetközi cég, amely informatikai termékeinek és szolgáltatásainak széles választékát értékesíti a vásárlóknak. A Dell-ről, valamint a cég termékeiről és szolgáltatásairól további részletek a www.dell.hu magyar nyelvű, vagy a www.dell.com (angolul) angol nyelvű weboldalon találhatók.

A magyar nyelvű Facebook oldal elérhetősége: http://www.facebook.com/Dell.Magyarorszag (angolul)