Help mij bij mijn keuze: harde schijf

 

Primaire opslag is de plaats waar het besturingssysteem, softwaretoepassingen, bestanden en gegevens op een pc worden opgeslagen. Dell biedt voor tal van systemen opties voor zowel traditionele harde schijven als Solid State-harde schijven voor primaire storage. Bij het bepalen van het type storagesysteem dat het beste aan uw behoeften voldoet, dient u met de volgende factoren rekening te houden:

Beslissingsfactoren voor primaire opslag

1. Capaciteitsvereisten.
Hoe meer gigabyte (GB), des te meer capaciteit. Harde schijven met grote storagecapaciteit bieden uw bedrijf een schaalbare technologische basis die aan uw evoluerende behoeften kan voldoen.

2. Het belang van de gegevens. Vertrouwelijke gegevens kunnen door hardwarematige versleuteling beter tegen kwaadwillige aanvallen worden beschermd. Dell raadt het gebruik van een hardwarematige versleutelingsoplossing aan, zoals een zelfversleutelende harde schijf (Self-Encrypting Drive of SED), om uw gegevens beter te beschermen zonder negatieve gevolgen voor de prestaties van uw systeem. De SED van Dell is TCG Opal-conform en FIPS 140-2 gecertificeerd. Om gegevensverlies in het geval van een defecte schijf te voorkomen, zijn dit de twee beste oplossingen: door uw systeem met RAID te configureren om gegevensredundantie op meerdere schijven te implementeren, en door back-ups van uw systeem op externe storagesystemen te maken.

3. Prestaties Systeemprestaties en opstarttijd worden beïnvloed door het type opslagsysteem dat u selecteert.

  • Harde schijven met 7.200 rpm: de snelheid van de harde schijf, gemeten in rotaties per minuut (rpm), geeft de prestaties van de schijf weer. Een harde schijf met een rotatiesnelheid van 7.200 rpm biedt standaardprestaties voor desktoptoepassingen
  • Hybride Solid State-harde schijf: een hybride Solid State-harde schijf bestaat uit een gewone, roterende harde schijf met een op NAND Flash gebaseerde uitbreiding in één eenvoudig 2,5" model. Hybride harde schijven bieden een hogere responssnelheid dan harde schijven met 7.200 rpm, terwijl de capaciteit van harde schijven behouden blijft
  • Solid State-harde schijf. Solid State-harde schijven bieden het beste algemene niveau van storageprestaties. Solid State-harde schijven hebben geen bewegende onderdelen, zodat hun snelheid niet in rpm wordt gemeten. Solid State-schijven bieden niet alleen betere prestaties, ze zijn ook duurzamer en betrouwbaarder en genereren minder warmte en geluid in vergelijking met normale harde schijven


4. Energie-efficiëntie.
Voor geselecteerde OptiPlex systemen kunt u kiezen tussen 2,5" harde schijven met een rotatiesnelheid van 7.200 rpm of Solid State-harde schijven voor hogere energie-efficiëntie. 2,5" harde schijven met een rotatiesnelheid van 7.200 rpm verbruiken tot 68% minder stroom dan standaard 3,5" desktopschijven met 7.200 rpm. Solid State-harde schijven verbruiken 96% minder stroom dan standaard 3,5" harde schijven voor desktops.

De meeste Optiplex systemen bieden ondersteuning voor Serial ATA (SATA) 6,0 Gb/s (voorheen SATA III, een seriële nieuwe versie van de veel gebruikte, oudere ATA-bus), die een overdrachtsnelheid voor onbewerkte gegevens van de eerste twee poorten biedt, gebruikmaakt van kleine connectors en kabels en aan elk apparaat een specifieke bandbreedte en kabel toewijst. SATA 6,0 Gb/s vormt een uitstekende combinatie van sterke prestaties en eenvoudige configuratie.

Alle OptiPlex systemen maken gebruik van Native Command Queuing (NCQ), een technologie die schijfprestaties verbetert door de volgorde waarin lees- en schrijfopdrachten worden uitgevoerd intern te optimaliseren om de beweging van de kop over de schijf tot een minimum te beperken.

RAID, of Redundant Array of Independent Disks, is een storagetechnologie die twee of meer schijven gebruikt om via redundantie hogere niveaus van prestaties of gegevensbescherming te behalen. U kunt ervoor kiezen om uw OptiPlex pc als RAID 0 of RAID 1 te laten configureren (beschikbaar op bepaalde OptiPlex-systemen).
RAID 0: ook ‘striping’ genoemd, schrijft gegevens naar alle schijven in de RAID-array waardoor de prestaties verbeteren. De toegankelijke capaciteit is gelijk aan de som van de capaciteit van alle schijven in de array. Als één schijf in een RAID 0-configuratie echter defect raakt, gaan de gegevens op alle schijven verloren.
RAID 1: ook ‘mirroring’ genoemd, schrijft identieke gegevens naar twee aparte schijven. Dit is een type back-upoplossing. Gegevens gaan niet verloren wanneer een van de schijven defect raakt. De toegankelijke capaciteit is gelijk aan de capaciteit van de kleinste schijf.

Het systeem dat u nu configureert, bevat mogelijk niet alle opties die hieronder worden vermeld.

Solid State-harde schijven (SSD): Solid State-harde schijven van Dell bieden buitengewone systeemprestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid die momenteel niet door standaard harde schijven kunnen worden behaald. Solid State-harde schijven zijn vrijwel geluidloos en geven minder warmte af. Hierdoor profiteert de gebruiker van een betere ervaring.

Hybride Solid State-harde schijven (SSHD's): hybride Solid State-harde schijven van Dell bieden verhoogde prestaties, in het bijzonder voor de opstarttijd van het systeem en de responstijd voor toepassingen, in vergelijking met traditionele harde schijven met 7.200 rpm. Hybride harde schijven bieden niet alleen hogere prestaties, maar ook de gemoedsrust van betere gegevensintegriteit (de gegevens worden niet over twee stations verdeeld) en het eenvoudige ontwerp van een alles-in-één model.

Zelfversleutelende harde schijven (SED of Self-Encrypting Drives): helpen uw gegevens veilig te stellen door gebruik van krachtige, hardwaregebaseerde versleuteling zonder de prestaties negatief te beïnvloeden. Het versleutelingssysteem is rechtstreeks in de schijfcontroller ingebouwd. Dit betekent dat de gehele versleuteling tegen de maximale snelheid van de harde schijf wordt uitgevoerd. Op zelfversleutelende harde schijven is zelfs het wachtwoord versleuteld, zodat uw gegevens met een extra beschermingslaag zijn beveiligd, of de schijf nu in het systeem zit of eruit wordt verwijderd (bij diefstal). Zelfversleutelende harde schijven bieden bovendien de mogelijkheid om de harde schijf voor uitgebruikname of hergebruik snel en veilig te wissen. De HDD SSD van Dell met 500 GB en 5.400 rpm is Opal 2.0-conform en gecertificeerd volgens de Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2. FIPS is een vereiste voor de Amerikaanse federale overheid en biedt extra bescherming met een zegel voor sabotagebestendigheid en een uniek versleutelingsalgoritme. De harde schijf met FIPS-versleuteling kan worden gebruikt door iedereen die een zelfversleutelende harde schijf nodig heeft en voldoet aan de behoeften van overheidsinstanties, gezondheidszorginstellingen en financiële markten, waar gegevensbeveiliging van het grootste belang is.

2,5" harde schijven (7.200 rpm): energie-efficiënte, stille, kleinere harde schijven met een rotatiesnelheid van 7.200 rpm. 2,5" harde schijven verbruiken 68% minder stroom dan standaard 3,5" harde schijven. Kies twee 2,5" harde schijven in een RAID 0-configuratie voor hogere prestaties of in een RAID 1-configuratie voor gegevensredundantie. Met 2,5" schijven kunt u in uw OptiPlex systeem tot drie schijven gebruiken (afhankelijk van het chassismodel).

3,5" harde schijven (7.200 rpm): desktopmodel van standaard harde schijven, verkrijgbaar met hoge capaciteiten, voor meer storageruimte voor uw huidige en toekomstige gegevens.

Als u dit wilt...  Kies dan dit... 
Maximale systeemprestaties en betrouwbaarheid128 GB Solid State-harde schijf
Hogere systeemprestatiesHybride Solid State-harde schijf met 500 GB in standaard configuraties of configuraties voor hoge prestaties
Maximale capaciteitRAID 0-configuratie met twee 3,5" harde schijven van 1 TB (indien beschikbaar)
De recentste hardwarematige versleutelingstechnologie voor het hoogste beveiligingsniveau500 GB (5.400 rpm) SED HDD met FIPS
Voldoende capaciteit om te voldoen aan de meeste huidige en toekomstige behoeften3,5" harde schijf van 1 TB
Back-up van gegevens om te garanderen dat uw gegevens beschikbaar zijn als u ze nodig hebtTweede harde schijf met RAID 1-configuratie (indien beschikbaar)