Help mij bij mijn keuze: Primaire storage

 

Harde schijf

Primaire storage is de plaats waar het besturingssysteem, softwaretoepassingen, bestanden en gegevens op een pc worden opgeslagen. Bij het bepalen van het type storagesysteem dat het beste aan uw behoeften voldoet, dient u met de volgende factoren rekening te houden.

Beslissingsfactoren voor primaire storage

  1. Capaciteitsvereisten. Hoe meer gigabyte (GB), des te meer capaciteit. Presentaties, video's, spreadsheets en foto's nemen veel meer ruimte in beslag dan tekstverwerkingsdocumenten en e-mails, en vereisen een harde schijf met meer storagecapaciteit. Harde schijven met grote storagecapaciteit bieden uw bedrijf een schaalbare technologische basis die zowel nu als in de toekomst aan uw evoluerende behoeften kan voldoen.
  2. Het belang van de gegevens. Gegevensverlies is altijd een aandachtspunt. Gegevensredundantie op meerdere harde schijven (RAID 1) en back-ups van uw systeem op externe storagesystemen zijn de beste manieren om gegevensverlies te voorkomen in het geval van een defecte harde schijf.
  3. Prestaties. Systeemprestaties en opstarttijd worden beïnvloed door het type storagesysteem dat u selecteert. Voor harde schijven geeft de snelheid van de schijf, gemeten in rotaties per minuut (rpm), de prestaties van de schijf weer. Een harde schijf met een rotatiesnelheid van 7.200 rpm biedt standaardprestaties voor desktoptoepassingen.
SATA (Serial Attached Technology Attachment) is een seriële verbindingstechnologie met één kabel voor een directe verbinding tussen twee apparaten.

Alle Vostro™ systemen maken gebruik van SATA 3,0 Gb/s (voorheen SATA II), een seriële nieuwe versie van de veel gebruikte, oudere ATA-bus, die een overdrachtsnelheid voor onbewerkte gegevens tot 3 gigabit/seconde biedt. SATA 3,0 Gb/s maakt gebruik van kleinere connectors en kabels en wijst aan elk apparaat een specifieke bandbreedte en kabel toe. SATA 3,0 Gb/s vormt een uitstekende combinatie van sterke prestaties en eenvoudige configuratie.

Alle Vostro systemen maken gebruik van Native Command Queuing (NCQ), een technologie die schijfprestaties verbetert door de volgorde waarin lees- en schrijfopdrachten worden uitgevoerd, intern te optimaliseren om de beweging van de kop over de schijf tot een minimum te beperken.
 Als u dit wilt ... Kies dan dit...
Veel extra storagecapaciteit voor HD-video's en voor het gebruik van de meest veeleisende toepassingen.Harde schijf van 2 TB* (7.200 rpm)
Voldoende capaciteit voor zeer veeleisende toepassingen zoals financiële modellering, grafisch ontwerp of videobewerkingHarde schijf van 1 TB* (7.200 rpm)
Voldoende storagecapaciteit en prestaties voor veeleisende toepassingen en grote bestanden zoals foto's, muziek of video'sHarde schijf van 500 GB* (7.200 rpm)
Bescherming van gegevens tegen hardware- of softwarestoringenDell DataSafe biedt storageopties van 250 GB* tot 2 TB*
Voldoende capaciteit voor zeer veeleisende toepassingen met snellere gegevenstoegangHarde schijf van 1 TB* + mini-SATA Solid State-harde schijf van 32 GB