Help mij bij mijn keuze: primaire storage

 

Harde schijf


Primaire storage is de plaats waar het besturingssysteem, softwaretoepassingen, bestanden en data op een pc worden opgeslagen. Wanneer u bepaalt welk type storagesysteem het beste aan uw behoeften voldoet, dient u met de volgende factoren rekening te houden.

Beslissingsfactoren voor primaire storage

  1. Capaciteitsvereisten. Hoe meer gigabyte (GB), des te meer capaciteit. Presentaties, video's, spreadsheets en foto's nemen veel meer ruimte in beslag dan tekstverwerkingsdocumenten en e-mails, en vereisen een harde schijf met meer storagecapaciteit. Harde schijven met grote storage-capaciteit bieden uw bedrijf een schaalbare technologische basis die zowel nu als in de toekomst aan uw veranderende behoeften kan voldoen.
  2. Het belang van de data. Dataverlies is altijd een aandachtspunt. Dataredundantie op meerdere harde schijven (RAID 1) en back-ups van uw systeem op externe storagesystemen zijn de beste manieren om dataverlies te voorkomen in het geval van een defecte harde schijf.
  3. Prestaties. Systeemprestaties en opstarttijd worden beïnvloed door het type storagesysteem dat u selecteert. Voor harde schijven geeft de snelheid van de schijf, gemeten in rotaties per minuut (rpm), de prestaties van de schijf weer. Een harde schijf van 7.200 rpm biedt standaardprestaties voor desktopapplicaties.

SATA, ofwel Serial Advanced Technology Attachment, is een seriële verbindingstechnologie: één kabel voor een directe verbinding tussen twee apparaten.

Alle Vostro™ systemen maken gebruik van SATA 3,0 Gbps (voorheen SATA II), een seriële nieuwe versie van de veel gebruikte, oudere ATA-bus, die een overdrachtsnelheid voor onbewerkte data tot 3 gigabit/seconde biedt. SATA 3,0 Gbps maakt gebruik van kleinere aansluitingen en kabels en wijst aan elk apparaat een specifieke bandbreedte en kabel toe. SATA 3,0 Gbps vormt een uitstekende combinatie van kracht en eenvoudige configuratie.

Alle Vostro™ systemen maken gebruik van Native Command Queuing (NCQ), een technologie die schijfprestaties verbetert door de volgorde waarin lees- en schrijfopdrachten worden uitgevoerd, intern te optimaliseren om de beweging van de kop over de schijf tot een minimum te beperken.

 Als u dit nodig hebt... Kiest u voor...
Veel extra datastoragecapaciteit voor HD-video's (high-definition) en voor het gebruik van de meest veeleisende toepassingen.Harde schijf van 2 TB* (7.200 rpm)
Voldoende capaciteit voor zeer veeleisende toepassingen zoals financiële modellering, grafisch ontwerp of videobewerkingHarde schijf van 1TB* (7.200 rpm)
Voldoende storagecapaciteit en prestaties voor veeleisende toepassingen en grote bestanden zoals foto's, muziek of video'sHarde schijf van 500 GB* (7.200 rpm)
Voldoende capaciteit voor zeer veeleisende toepassingen met snellere datatoegangMSATA SSD van 1 TB*+32 GB