Help mij bij mijn keuze: storage

 
De harde schijf is de belangrijkste storage-eenheid van de computer. Het besturingssysteem, de applicaties, de bestanden en de data staan opgeslagen op de harde schijf. Een harde schijf vervangen kan een ware uitdaging zijn. De beste manier om dit ongemak te vermijden, is een harde schijf kiezen die ook in de toekomst aan uw behoeften zal voldoen. Neem bij die keuze de volgende factoren in overweging:

1. Capaciteitsvereisten: hoe meer gigabyte (GB), des te meer capaciteit. Kies bij uw aankoop een harde schijf met voldoende capaciteit, zowel voor uw huidige als uw toekomstige storagebehoeften.

2. Prestaties:
de prestaties van de harde schijf worden beïnvloed door de snelheid van de schijf, gemeten in rotaties per minuut (rpm) en het gebruik van Flash-geheugen om datatoegang te versnellen. Voor magnetische storagemedia geldt de volgende regel: hoe hoger de rpm-waarde, hoe hoger de prestaties. Flashgeheugen kan de prestaties van de schijf verhogen door datatoegang toe te staan zonder te wachten tot de schijf begint te draaien. Dit zorgt voor een snellere opstarttijd en een snellere starttijd van applicaties. Innovaties zoals hybride Solid State-schijven (SSHD) en Solid State-schijven (SSD) maken gebruik van Flash-geheugen om de prestaties te verhogen.

3. Duurzaamheid:
traditionele harde schijven hebben bewegende onderdelen waardoor ze kwetsbaar zijn voor bepaalde schokken of vallen, trillingen en andere bewegingen die kunnen leiden tot een harde-schijfcrash. Innovaties zoals Solid State-harde schijven kunnen bescherming bieden tegen stoten en zo de kans op uitval verminderen. Als u veel op weg bent, buiten kantoor werkt of vaak vliegreizen maakt, is een SSD aanbevolen voor extra duurzaamheid.

4. Databeveiliging:
Zelfversleutelende harde schijven (Self-Encrypting Drives of SED's) helpen uw data veilig te stellen door gebruik van krachtige, hardwaregebaseerde versleuteling die de prestaties niet negatief beïnvloedt. Het versleutelingssysteem is rechtstreeks in de schijfcontroller ingebouwd. Dit betekent dat alle versleuteling op de maximale snelheid van de harde schijf wordt uitgevoerd. Op zelfversleutelende harde schijven is zelfs het wachtwoord versleuteld, zodat uw data met een extra beschermingslaag zijn beveiligd, of de schijf nu in het systeem zit of niet, indien deze wordt gestolen. Zelfversleutelende harde schijven zijn gebruiksvriendelijk en kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd met een snelle en veilige wisfunctie voor afvoer of hergebruik van de harde schijf. FIPS-gecertificeerde zelfversleutelende harde schijven hebben alle kenmerken van de standaard zelfversleutelende harde schijven, plus het FIPS-zegel voor sabotagebestendigheid en een unieke versleutelingsalgoritme. De FIPS-gecertificeerde versleutelde harde schijf is ontworpen voor overheidsambtenaren en de markt van de gezondheidszorg en financiën, waar databeveiliging van het grootste belang is.

Dell SED's zijn TCG Opal 2.0-compatibel en de SED's met FIPS zijn FIPS 140-2-gecertificeerd. Onze SED's worden gevalideerd met de Dell platforms en de software die wordt verzonden. Als er andere beveiligingssoftware wordt gebruikt voor het beheer van uw schijven, neemt u contact op met uw softwareleverancier voor compatibiliteit. Neem ook contact met de leverancier van uw beveiligingssoftware op om te controleren of de versie van de software die u gebruikt, compatibel met Opal 2.0 is.

Hybride Solid State-harde schijf

Wat is een hybride Solid State-harde schijf (SSHD)?

Dell introduceert de hybride Solid State-harde schijf (SSHD), een geweldige nieuwe harde-schijftechnologie waarbij gebruik wordt gemaakt van Flash-geheugen om storageprestaties te verbeteren. De Dell SSHD combineert de snelheid van een Solid State-harde schijf (SSD) met de hoge capaciteit van een traditionele harde schijf en biedt de allernieuwste technologie voor clientstoragesystemen.

  • Start op zoals een Solid State-harde schijf
  • Tot 200% krachtigere prestaties dan een harde schijf met 7.200 rotaties per minuut (rpm)
  • Seriële ATA (SATA) 6 Gb/s met Native Command Queuing (NCQ) voor interfacesnelheid
  • All-in-one design voor eenvoud en gemakkelijke installatie

Hoe werkt het?

De intelligente firmware met adaptieve algoritmen controleert het datagebruik en plaatst de meest gebruikte data in het Solid State-gedeelte van het station, met sterk verbeterde prestaties tot gevolg.
Als u dit wilt... Kies dan dit... 
Maximale prestatiesSolid State-harde schijf 
Prestaties en storagecapaciteit Hybride Solid State-harde schijf
Maximale duurzaamheid Solid State-harde schijf 
Databeveiliging Self-encrypting drive (SED)