Help mij bij mijn keuze: optische stations

• Dell biedt talloze optische stations met de nodige kenmerken en functies voor multitasking en verbeterde productiviteit.
• De keuze van het juiste station kan een lastige taak zijn, maar wij helpen u graag verder.
Met het optische station in uw Dell systeem kunt u dvd's bekijken, videogames spelen en back-ups maken van uw data en beeldmateriaal door deze op cd, dvd of Blu-ray™ Disc te branden. De keuze voor cd-, dvd- en Blu-ray Disc-stations is afhankelijk van uw capaciteitsvereisten. Als u op zoek bent naar meer storagecapaciteit dan cd's of dvd's met één laag kunnen bieden, kies dan bijvoorbeeld voor een dvd-station dat geschikt is voor dubbellaagse (DL) dvd-schijven met maar liefst 8,5 GB storageruimte. Hogere capaciteiten worden ondersteund door Blu-ray Disc-stations die beschikbaar zijn op geselecteerde Dell Inspiron™, XPS™ en Alienware™ desktops en laptops.

Snelheid van het station
Hoe hoger de snelheid van het optische station – die in meervouden van een standaard ‘basissnelheid’ wordt gemeten – hoe sneller het station data naar schijf kan schrijven (een 16x station is bijvoorbeeld sneller dan een 8x station). Hoe hoger de schrijfsnelheid van het station, hoe sneller u cd's en dvd's kunt branden.

Compatibiliteit
Alle momenteel verkrijgbare optische dvd-stations zijn volledig achterwaarts compatibel met alle technologieën van vorige generaties en gangbare schijfformaten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken: welk dvd-station u ook kiest, uw oude cd-rom's of dvd's zullen op uw nieuwe systeem probleemloos werken. Blu-ray Disc-stations kunnen achterwaarts compatibel zijn, maar nieuwere modellen zijn dat mogelijk niet (controleer de compatibiliteit in de productdetails). Alle beschikbare stations bieden ondersteuning voor dubbellaagse discs.

Schijftypen
  • Combinatiestations zijn stations waarmee u zowel Blu-ray Discs als gewone dvd's en cd's kunt lezen. U kunt een combinatiestation niet gebruiken om Blu-ray Discs te schrijven of te wissen.
  • RE-stations (Read & Erase) zijn stations waarmee u data en media kunt lezen en wissen, met inbegrip van Blu-ray Discs.
  • RW-stations (Read & Write) zijn stations waarmee u data en media op een dvd (maar niet op een Blu-ray Disc) kunt lezen en schrijven.

Twee optische stations
Bij bepaalde desktops kunt u als optie twee optische stations kiezen.

  • Doordat u beide stations tegelijk kunt gebruiken, kunt u eenvoudiger cd's en dvd's kopiëren. Het ene station leest de schijfinhoud en het andere station brandt de inhoud op schijf.
  • Doordat beide stations tegelijk, maar los van elkaar werken, kunt u sneller muziek- en mediabestanden op uw systeem plaatsen.
Met deze tabel kunt u bepalen welk station voor u ideaal is voor wat u ermee wilt doen. Opmerking: het systeem dat u nu configureert, bevat mogelijk niet alle opties die hieronder worden vermeld. Neem contact op met de configurator van uw systeem om na te gaan welke stations beschikbaar zijn.

Als u dit wilt...Kies voor...
Dvd’s brandenDvd+/-rw, Blu-ray Disc-combinatiestation of herschrijfbaar Blu-ray Disc-station (BD-RE)
Cd's brandenDvd+/-rw, Blu-ray Disc-combinatiestation of herschrijfbaar Blu-ray Disc-station (BD-RE)
Dvd's afspelen Dvd+/-rw, dvd-rom, Blu-ray Disc-combinatiestation of herschrijfbaar Blu-ray Disc-station (BD-RE)
Software van dvd laden Dvd+/-rw, dvd-rom, Blu-ray Disc-combinatiestation of herschrijfbaar Blu-ray Disc-station (BD-RE)
Software van cd ladenDvd+/-rw, dvd-rom, Blu-ray Disc-combinatiestation of herschrijfbaar Blu-ray Disc-station (BD-RE)
Genieten van geweldige storagecapaciteit en HD-kijkplezierBlu-ray Disc-combinatiestation of herschrijfbaar Blu-ray Disc-station (BD-RE)