Help mij bij mijn keuze: Intel®-processoren

De processor of CPU verwerkt de kritieke gegevens en instructies waarmee uw computer kan werken. Beschouw de processor als het brein achter het systeem, waarmee het systeem de toepassingen en andere bewerkingen kan uitvoeren.

De snelheid waarmee uw systeem programma’s uitvoert, beelden laadt en bestanden downloadt, hangt gedeeltelijk af van de processor. De bandbreedte, de kloksnelheid en het aantal cores (kernen) waarover uw processor beschikt, zijn allemaal bepalende factoren voor de prestaties van uw processor. Over het algemeen duidt een hogere waarde op hogere prestaties.

Het upgraden van een processor na de aankoop van uw computer kan moeilijk en kostbaar zijn. Dell raadt u daarom aan een processor te kiezen die zelfs aan uw toekomstige vereisten kan tegemoetkomen.

Intel® Core™ i3-, i5-, i7- 2e en 3e generatie processoren zijn ontworpen om sneller en slimmer te presteren. Afhankelijk van de processor die u kiest, ontvangt u betere capaciteiten voor multitasking, extra snelheid op verzoek en weergaloze prestaties bij het gebruiken en maken van digitale media. Met de Intel Core i5-processor kunt u bijvoorbeeld HD-video's (high definition) downloaden en bewerken, HD-films bekijken of meerdere toepassingen tegelijk uitvoeren met antivirussoftware op de achtergrond.

3e generatie processoren zijn gebaseerd op een nieuw processorontwerp dat hogere prestaties en een betere energie-efficiëntie levert dan 2e generatie processoren.

3e generatie processoren worden ook geleverd met een nieuwe grafische kaart voor een hogere resolutie en betere 3D-weergave. Bovendien wordt USB 3.0 ondersteund voor snellere gegevensoverdracht naar uw mobiele apparaat.
Als u dit nodig hebt...

Kiest u:

 

Ultieme prestaties: alles wordt sneller. Met Intel® Hyperthreading en Turbo Boost-technologie verkrijgt u de allerhoogste capaciteiten dankzij de ultieme intelligente prestaties van een Dell-pc met de Intel® Core™ i7-processor.

Intel Core i7-processor

Merkpromotie Intel Core i7-processor - Niet beoordeeld

Prestaties met turbosnelheid: intelligente ondersteuning van multitasking. Intel® Turbo Boost versnelt de processor automatisch wanneer de pc extra prestaties nodig heeft.

Intel Core i5-processor

 Intel Core i5 Processor Brand Asset - Niet beoordeeld

Snelle en slimme prestaties: een Dell-pc met de Intel® Core™ i3-processor biedt een zeer hoge responssnelheid, zodat u de dingen kunt doen die u het liefste doet.

Intel Core i3-processor

 Intel Core i3 Processor Brand Asset - Niet beoordeeld
Wanneer u een multicore-processor kiest, is het handig te weten wat een core doet. De core van een processor verwerkt de gegevensthreads waarmee de opdrachten voor het draaien van de toepassingen op uw computer worden uitgevoerd. Oudere processoren met één core konden slechts één thread tegelijk verwerken. Wanneer processoren met één core meer dan een taak moesten verwerken, zoals surfen op internet en tegelijk mp3's afspelen, werd van elke thread afwisselend telkens een klein stukje van de gegevens verwerkt. Dit leidde vaak tot een merkbare vertraging van het systeem.

Er zijn nu Dual, Quad en Six Core-processoren voor de prestaties die u nodig hebt om sneller te werken. Dell biedt computers met 2e en 3e generatie Intel® Dual, Quad en Six Core-processoren.