|

Dell Fresh Air

Dell™ Fresh Air: hoge temperaturen. Lage kosten.

Het efficiënt beheren van uw datacenter kan een heet hangijzer zijn, met een hoog prijskaartje voor uw IT-organisatie. Eerst betaalt u om uw datacenter van voeding te voorzien, daarna betaalt u om de hitte die de voeding veroorzaakt weer af te koelen. Stijgende energiekosten en milieuwetgevingen dragen bij aan hogere kosten en complexiteit.

Hardware die compatibel is met Dell Fresh Air kan helpen deze uitdagingen aan te gaan. Het biedt bedrijven de optie om hun datacenters te koelen met buitenlucht, waardoor zowel operationele kosten als de invloed op het milieu verlagen.

Dell Fresh Air compatibele hardware:
  • is gevalideerd om continu te presteren bij temperaturen tot 35°C (95°F) en voor tijdelijke uitwijkingen tot 45°C (113°F) met een vochtigheidsgraad tot 90 procent (maximaal dauwpunt 29°C).
  • kan uw datacenter capaciteit bij hogere temperaturen bieden, zelfs wanneer uw datacenter niet opereert op 35°C.
  • kan de overbruggingstijd van uw datacenter in geval van stroomuitval verlengen, waardoor bedrijfskritieke data beter beschermd zijn in het geval uw koelingssysteem uitvalt.
  • opent een breed aanbod van koelingopties voor uw datacenter, met mogelijkheden voor temperatuur en vochtigheidsgraad. Onder deze mogelijkheden vallen besparingen op het gebied van lucht en water, evenals een datacenter zonder koeler.
  • breidt het aantal geografische gebieden waar datacenters met frisse lucht kunnen worden geïmplementeerd uit tot bijna overal ter wereld. Sommige daarvan zouden zelfs kunnen werken als datacenters zonder koeler, wat de kapitaaluitgaven aanzienlijk verlaagt.
Om de extreme temperatuurtolerantie van Dell Fresh Air compatibele hardware te demonstreren, bouwden we het Dell Fresh Air Hot House: een buitenhuis van 8’ x 10’ zonder airconditioning met daarin een rack met Dell Fresh Air compatibele hardware. Het Fresh Air Hot House werd gebouwd bij het hoofdkwartier van Dell in Round Rock, Texas. Hier kunnen temperaturen in de zomer oplopen tot boven 40°C (104°F). Het Fresh Air Hot House gebruikt 100 procent besparing op het gebied van lucht en geen koeler, door buitenlucht naar binnen te zuigen en hete lucht naar buiten te blazen met eenvoudige ventilatoren.

Neem vandaag nog contact op met een Dell expert om meer te weten te komen over de mogelijkheden van Dell Fresh Air.
Neem contact op met een Dell expert