De Dell AX4-5-array is de ideale oplossing voor de implementatie van virtualisatie voor externe omgevingen en groeiende datacenters. Deze opslagarray levert gedeelde opslag voor maximaal 64 servers, zodat u de beheerkosten en -tijd kunt beperken, eenvoudiger uw opslag geschaald kunt uitbreiden en bovendien extra virtualisatiefuncties kunt gebruiken. De array biedt een betere integratie met VMware®-oplossingen, zoals VMware zonder console, Navisphere® Server Agent (alleen Windows) en Navisphere Server Utility (alleen Windows).

De Dell AX4-5-arrays combineren voordelige, gebruiksvriendelijke functies met de schaalbaarheid en functionaliteit van geavanceerde opslagarrays. Modellen met twee controllers bieden de uitstekende beschikbaarheid en prestaties die bedrijfskritieke toepassingen vereisen. Dankzij de mogelijkheid om geconsolideerde opslag voor maximaal 64 servers te bieden, zorgt de AX4-5 voor de extra ruimte die gelijke tred houdt met de groei van uw gegevens en toepassingen. Dankzij de 1 Gb Internet SCSI (iSCSI)- en 4 Gb Fibre Channel-modellen biedt de AX4-5 organisaties de mogelijkheid om een interne netwerkverbinding te kiezen die geschikt is voor hun omgeving en behoeften.

De AX4-5 wordt geleverd met EMC® Navisphere Express, een intuïtieve gebruikersinterface die de installatie, configuratie en werking vereenvoudigt en gebruikers de mogelijkheid geeft om nieuwe capaciteit in slechts enkele seconden toe te wijzen. De AX4-5 biedt ook mogelijkheden voor point-in-time snapshots en padbeheersoftware voor de taakverdeling en gegevenspad-failover om ononderbroken toegang tot de gegevens te garanderen. De AX4-5 biedt één ondersteunde oplossing voor de meeste besturingssystemen en toepassingen.

Belangrijkste kenmerken
De Dell AX4-5-array biedt u:


  • Naar keuze 1 Gb iSCSI- of 4 Gb Fibre Channel-connectiviteit
  • Ondersteuning voor maximaal 64 servers met hoge beschikbaarheid die in een Server Area Network (SAN) zijn aangesloten
  • Rechtstreekse aansluiting van maximaal vier servers
  • Gebruik de beste schijf voor uw virtuele toepassingsbehoeften door de array te configureren met Serial Attached Storage (SAS)- en Serial ATA (SATA)-harde schijven in dezelfde behuizing.
  • Kan geschaald worden uitgebreid tot 60 schijven en 60 TB ondersteuning voor optionele geavanceerde functies voor gegevensbescherming, replicatie, beheer en migratie

Extra informatiebronnen:

  • Meer informatie over de Dell AX 4-5.
  • Meer informatie over het rapport van Clipper over Dell AX4-5.
  • Meer over het iSCSI-aanbod van Dell.