F5 NetworksAl meer dan 10 jaar werken Dell en F5 Networks samen bij het oplossen van technologie-uitdagingen binnen bedrijven. De technologie van F5, een belangrijk onderdeel van de portfolio van Dell™ voor ondernemingen, optimaliseert uw serveromgeving door de prestaties, beveiliging en beschikbaarheid van toepassingen op het hoogste niveau te brengen.

Voordat u vol vertrouwen servervirtualisatie kunt implementeren, moet u er zeker van zijn dat uw netwerk- en opslaginfrastructuur klaar is om dit te ondersteunen. U moet er zeker van zijn dat uw servers beschikbaar zijn, dat u toegang hebt tot uw gegevens, en dat u het optimale uit uw investering haalt. F5®-producten kunnen ervoor zorgen dat uw netwerk in staat is om aan onverwachte virtualisatievereisten te beantwoorden, een hoge beschikbaarheid te garanderen, het gebruik van middelen te maximaliseren en de prestaties te verbeteren.

Load Balancing for Virtualized Servers
F5 zorgt voor een intelligente en geautomatiseerde verdeling van de werkbelasting tussen virtuele machines. Bij het offloaden van processorintensieve taken zoals SSL-transacties (Secure Sockets Layer) en bij het bufferen en comprimeren ontlasten de F5-producten uw servers, zodat waardevolle bronnen vrijkomen om de beschikbaarheid te verhogen en toepassingsprestaties te verbeteren. De geavanceerde compressietechnologieën van F5 maken de toepassingsprestaties (zelfs op gevirtualiseerde servers) driemaal zo snel en reduceren het bandbreedtegebruik met 80%.

Het gebruik van F5-producten binnen uw servervirtualisatie heeft de volgende voordelen:

 • Verhoogde beschikbaarheid van toepassingen
  F5-oplossingen leiden automatisch het gegevensverkeer om zodra virtuele machines niet langer beschikbaar zijn, zodat u de toepassing beschikbaar kunt houden tijdens het migreren van virtuele machines en bij onverwachte defecten, zelfs tussen meerdere virtuele datacenters.
 • Hoger investeringsrendement
  Bij het offloaden van functies van virtuele machines helpen F5-oplossingen u om serverbronnen vrij te maken om maximale benutting en consolidatie te realiseren.
 • Een betere gebruikerservaring
  F5-oplossingen verdelen het werklastverkeer tussen meerdere virtuele machines die zich ofwel op dezelfde of op verschillende fysieke servers kunnen bevinden. De gebruikers krijgen dus de best mogelijke prestaties, ongeacht de toepassing, de locatie of de context.

F5-producten voor servervirtualisatie van Dell
F5 verhoogt de prestaties en beschikbaarheid van toepassingen die op VMware® worden uitgevoerd en helpt u maximaal te profiteren van de bestaande bronnen met behulp van de volgende producten:

 • BIG-IP® Local Traffic Manager™ (LTM)BIG-IP LTM wordt samen met VMware ESX™ of VDI-apparatuur geïmplementeerd en verdeelt werklasten over virtuele servers of vanaf virtuele desktops.
  Als dedicated hardwareapparaat zal BIG-IP LTM ook activiteiten offloaden die veel verwerkingstijd kosten, zoals SSL-afsluiting, caching en compressie, waardoor de processor en het geheugen op ESX virtuele machines minder wordt belast.
 • BIG-IP WebAccelerator™Als geavanceerde oplossing voor het afleveren van internettoepassingen is BIG-IP WebAccelerator beschikbaar als uitbreidingsmodule voor BIG-IP LTM.
  Dit optimaliseert en verbetert de prestaties van gevirtualiseerde internettoepassingen voor externe desktops die via een WAN toegang hebben tot een VMware ESX-apparaat.
 • BIG-IP Global Traffic Manager™ (GTM)Als BIG-IP GTM geïmplementeerd is in VMware-omgevingen waarbinnen meerdere datacenters zijn opgenomen, zal het op intelligente wijze het gegevensverkeer verdelen tussen virtuele machines binnen deze verspreide datacenters en zo de beschikbaarheid verhogen.
 • F5 ARX®
  F5 ARX-producten bieden de volgende mogelijkheden:
  • Ze verschaffen snel en eenvoudig nieuwe opslagruimte voor virtuele omgevingen die op NFS (Network File System) worden uitgevoerd, zodat het niet nodig is om vooraf grote opslagruimten toe te wijzen.
  • Ze verdelen bestanden van virtuele machines over meerdere fysieke Network Attached Storage (NAS)-apparaten zodat geen enkel apparaat overbelast raakt door de I/O-eisen van de virtuele-serveromgeving.
  • Met één oplossing kunt u uw infrastructuur en de gegevensopslag voor algemene doeleinden virtualiseren. Dit levert kostenbesparingen op en verhoogt het investeringsrendement dankzij stabiele gegevensmigraties, geautomatiseerde gelaagde opslag, geoptimaliseerde back-ups en een efficiënte werklastverdeling.

F5 en servervirtualisatie

Meer informatie