De PowerVault MD3000 is een uitstekende keuze voor virtualisatieprojecten in kleinere omgevingen die gericht zijn op de consolidatie van servers. Wanneer de PowerVault MD3000 wordt gecombineerd met Citrix XenServer, is onderhoud zonder downtime mogelijk. De MD3000 is een geavanceerde opslagarray voor kritieke toepassingen en clusters met twee knooppunten die eenvoudige virtualisatie-implementaties op gedeelde opslag op twee servers mogelijk maakt.

De MD3000 is een modulaire schijfopslagarray die plaats kan bieden aan maar liefst 15 SAS- of SATA-harde schijven in één 3U-rackbehuizing. De array kan eenvoudig worden uitgebreid door toevoeging van twee extra uitbreidingsbehuizingen voor een totaal van 45 schijven en een capaciteit van 45 TB. Het hele arraysubsysteem wordt beheerd met één softwaretoepassing: Modular Disk Storage Manager, een clientgebaseerde Java-toepassing die kan worden uitgevoerd op elke server die op uw array of op een externe client in uw netwerk is aangesloten. Dit stroomlijnt het beheer en het onderhoud van de opslag wanneer deze geschaald wordt uitgebreid. Met de PowerVault MD3000 kunt u indien nodig de opslagcapaciteit snel en eenvoudig uitbreiden zonder de normale activiteiten te onderbreken.


Belangrijkste kenmerken

  • Biedt ondersteuning voor clusters met twee nodes of directe aansluiting van maximaal vier PowerEdge-servers
  • Gebruik de beste schijf voor uw virtuele toepassingsbehoeften door de array te configureren met SAS- en SATA-harde schijven, inclusief energie-efficiëntie SATA-harde schijven, in dezelfde behuizing.
  • Twee actieve/actieve RAID-controllers met een gespiegelde cache voor een hoge beschikbaarheidsgraad
  • Beheer een of meer opslagarrays met Modular Disk Storage Manager
  • Breid geschaald uit tot 45 schijven en 45 TB