|

Beskyttelse mot skader ved uhell

Sikre deg mot det uventede med beskyttelse mot skader ved uhell

Vi vet alle at uhell kan skje. Det er et faktum. Men når det skjer uhell med datamaskiner, kan produktiviteten stoppe helt opp. I mellomtiden kan det raskt påløpe uventede kostnader for reparasjon og bytte, og IT-medarbeiderne kan ende opp med å bruke tiden på å støtte medarbeidere som plutselig står uten det nødvendige utstyret de trenger til arbeidet.

Men med beskyttelse mot skader ved uhell kan du forberede deg på det uventede slik at du kan holde forretningen gående.
 

Dekning for uhell under daglig bruk og situasjoner med høy risiko

Dette programmet fortsetter der standardservicen slutter, og dermed kan du reparere eller erstatte systemer som skades ved uhell som væskesøl, overspenning, utilsiktet knusing, fall eller andre former for sammenstøt. Hvis et av systemene skulle bli skadet ved et uhell, er det bare å ta kontakt med oss direkte.

Når vi har funnet årsaken og vurdert omfanget av skaden, sørger vi for reparasjons- eller byttetjenesten du trenger for å få utstyret opp å kjøre igjen. Om nødvendig kan vi også tilby sertifiserte datadestruksjons- og diskkasseringstjenester som hjelper deg å oppfylle samsvarskrav.

Med denne tjenesten kan du være sikker på at du enkelt kan få reparert eller erstattet bærbare PC-er som brukes av mobile ansatte, selv om de er på reise eller jobber eksternt. Det er et ideelt alternativ for systemer som ofte brukes under risikofylte forhold, blant annet systemer brukt i helse-, butikk-, klasseroms-, politi- eller militærmiljøer.

Fordeler:

  • Forbedret kostnadskontroll – vi hjelper deg å holde utgiftene til reparasjon av uforutsette skader på et minimum.
  • Omfattende dekning – med denne separate serviceavtalen, som fortsetter der standard begrenset service slutter, mottar du deler og arbeidskrafttjenester for de fleste typer skader ved uhell, selv de som har oppstått i miljøer med høy risiko.
  • Brukervennlig løsning – du kommuniserer direkte med Dell, og det er ingen ekstra kostnader eller gebyrer.
  • Fleksible kontraktlengder – dekningen er tilgjengelig for kontraktlengder fra ett til fem år.
 

Ta kontakt med en Dell-representant (på engelsk) i dag for å finne ut hvordan Dell ProSupport kan hjelpe deg å flytte ressurser fra vedlikehold til framdrift.