|

Dells forbrukertjenester

Dell Services
Dells tjenester for PC-er

Med på kjøpet av datamaskinen får du også Dells 1 års grunnleggende service, som dekker defekter i materiale og håndverk. Avhengig av produktet kan kjøpet inkludere tilleggstjenester, og du kan også velge å oppgradere til én eller flere av de førsteklasses tjenestene våre, for eksempel Premium Support, beskyttelse mot skader ved uhell og grunnleggende garantiutvidelser.
 

Alternativer for tjenester

 
 Inspiron-PC-er

 
XPS-PC-er


Grunnleggende service med henting og retur 


Grunnleggende service med henting og retur*

 

1 år1 år
Systemet leveres med Dells 1 års grunnleggende service. Dersom det oppstår et problem som dekkes av servicen, og som ikke kan løses eksternt, sørger Dell for å hente, reparere og returnere systemet ditt. Dell betaler alle kostnader ved henting og retur av systemet, men ber deg om å skaffe en eske og sørge for å pakke systemet på en sikker måte for transport.

Finn ut mer ›
 
Dell Premium-støtteDell Premium-støtte
Rask og praktisk døgnåpen støtte som du kan stole på. Med Dell Premium-støtte med SupportAssist-teknologi kan ekspertene våre oppdage problemer før du gjør det, og dermed kan de løse dem raskt før de forsinker deg. Og hvis vi ikke klarer å løse problemet ditt eksternt, sender vi en av våre dyktige teknikere. Du kan nyte godt av personlig og enkel hjelp fra de vennlige ekspertene våre.

Finn ut mer ›
1,2,3,4 år1,2,3,4 år

Beskyttelse mot skader ved uhell*
 

Beskyttelse mot skader ved uhell***

 

Tilgjengelig ved utsjekkTilgjengelig ved utsjekk
Har du mistet den bærbare PC-en i gulvet? Har du sølt kaffe på nettbrettet? Tjenesten for skader ved uhell gjør det enkelt å gjenopprette systemet, slik du kan raskt kan gjenoppta bruken av enheten.

Finn ut mer › 
  
    
Kjøp bærbare PC-erKjøp stasjonære PC-erKjøp nettbrett 
Kjøp bærbare PC-er ›Kjøp stasjonære PC-er ›Kjøp nettbrett ›

***Dells beskyttelse mot skader ved uhell: Denne tjenesten gjelder ikke for tyveri, tap og skade som skyldes brann, oversvømmelse, andre naturfenomener eller forsettlig skade. Kundene må kanskje returnere enheten til Dell. Grense på 1 kvalifisert hendelse per avtaleår. Du finner mer detaljerte opplysninger på www.dell.com/servicecontracts

*Begrenset maskinvareservice: Du finner mer informasjon på http://www.dell.com/learn/no/no/nocorp1/terms-of-sale-consumer