• Creşterea Dell pe segmentul enterprise, peste nivelul competiţiei 
  • Dell continuă investiţiile strategice în soluţii complete cu design scalabil
  • Dell Active Systems combină servere, stocare, soluţii pentru lucrul în reţea şi management într-o ofertă de arhitectură convergentă intuitivă, flexibilă şi comprehensivă

Dell anunţă planurile sale de a sprijini companiile din întreaga lume în adoptarea rapidă a tehnologiilor moderne şi bazate pe standarde pentru centre de date, care să le permită să obţină beneficiile unui mediu de calcul hyperscale, indiferent de dimensiunea organizaţiei. În acest scop, Dell utilizează o arhitectură bazată pe standarde, care optimizează utilizarea resurselor IT, anticipează creşterea şi asigură suport pentru expansiuni viitoare. Elementele de infrastructură Dell pentru servere, stocare şi reţele permit crearea se soluţii de tip “scale-out”, bazate pe soluţii hardware standard şi soluţii software inovatoare.

Strategia pentru segmentul enterprise, prezentată la San Francisco, reuneşte soluţii hardware, software şi servicii dezvoltate de Dell şi obţinute prin achiziţii, sub o filozofie comună de design, pentru a oferi consumatorilor o infrastructură a centrului de date robustă şi uşor de utilizat. Compania a anunţat, de asemenea, noul său val de soluţii de infrastructură convergentă, Active Systems, care asigură o bază intuitivă, flexibilă şi eficientă energetic pentru implementarea de aplicaţii, infrastructură desktop virtuală şi cloud privat.

Design-ul scalabil oferit de Dell este creat pe baza standardelor industriei şi impune aceste standarde.  Prin achiziţia şi dezvoltarea propriului IP, Dell a construit o serie de active unice pentru a livra instrastructura IT scalabilă a viitorului, pe baza tehnologiilor standardizate. Ca rezultat, organizaţiile pot evita costurile ridicate asociate adoptării unor arhitecturi închise, bazate pe shortcut-uri proprietare. Dell, în schimb, combină proprietatea sa intelectuală inovatoare cu soluţii hardware bazate pe standarde pentru a livra soluţii intuitive, care oferă consumatorilor beneficiile sistemelor închise şi nivelul de eficienţă asigurat de o abordare bazată pe standardele industriei.

“Abordarea intuitivă şi eficientă a Dell  în ceea ce priveşte infrastructura centrelor de date ne consolidează poziţia de lider,” a declarat Marius Haas, Preşedinte, Enterprise Solutions Group, Dell. “Interesul nostru pentru design scalabil şi ofertele puternice de la grupurile Dell Software şi Dell Services ne asigură o poziţie unică pentru câştigarea acestei pieţe. Consumatorii votează cu portofelele pentru a sprijini abordarea inovatoare a Dell.”

Familia de soluţii de infrastructură Active accelerează implementarea şi creşte agilitatea

Noua familie Dell de soluţii de infrastructură convergentă, numită Active Infrastructure, ajută organizaţiile IT să răspundă mai rapid cerinţelor de afaceri şi să îşi îmbunătăţească eficienţa centrelor de date şi calitatea serviciilor IT. Este ideală pentru companiile care se standardizează pe arhitecturi de server x86 şi au nevoie de o infrastructură mai dinamică, operată într-un mod simplificat şi automatizat.  Dell oferă două modalităţi de implementare a infrastructurii Active:

  • Sisteme preintegrate – preconfigurate, preasamblate şi pretestate, cuplate cu servicii de implemetare în mediul enterprise
  • Arhitecturi Active System – proiecte personalizabile pentru construirea de arhitecturi virtualizate

Dell oferă, de asemenea, soluţii Active optimizate şi validate pentru cloud privat, infrastructuri desktop virtuale şi aplicaţii enterprise precum Microsoft Lync, Exchange şi Sharepoint 2010. 

Parte din familia Active, noul Dell Active System oferă o abordare intuitivă, extrem de flexibilă şi comprehensivă a infrastructurii convergente. Esenţial pentru toate soluţiile Active Systems este Active System Manager, un instrument intuitiv pentru cele mai comune sarcini de administrare a infrastructurii. Acesta oferă beneficii operaţionale importante, contribuind la eliminarea a până la 75% din paşii necesari de la pornirea sistemului până la producţie. Soluţiile Active Systems sunt create folosind următoarele elemente de infrastructură de top în industrie, care livrează rezultate superioare comparativ cu ofertele competiţiei:

  • Şasiul PowerEdge M1000e şi serverele blade din a 12-a generaţie oferă până la 2,3 ori mai multă densitate de calcul per rack
  • Stocare Dell Compellent sau EqualLogic, inclusiv noua matrice blade PS-M4110
  • Un nou modul I/O blade de tip “plug-and-play”– PowerEdge M I/O Aggregator – este optimizat pentru virtualizare şi oferă cu până la şase ori mai multă lăţime de bandă reţelei centrului de date
  • Optimizare la nivel de sistem ce oferă performanţă per watt cu până la 45% mai ridicată

Dell lansează, de asemenea, soluţia pre-integrată Active System 800, un model bazat pe blade ce include stocare EqualLogic şi soluţia de reţea Force10, creată pentru medii cu un grad ridicat de virtualizare cu aplicaţii ce necesită performanţă, agilitate şi scalabilitate.

Citate:

“Ca furnizor de servicii cloud aflat într-o extindere rapidă, iland a înregistrat cerinţe mult mai ridicate şi scenarii de utilizare mai complexe din partea clienţilor săi,” a declarat Dante Orsini, Senior Vice President, Business Development, iland. “Cu Dell Active System, acum putem să valorificăm infrastructura convergentă densă, bazată pe blade, care ne ajută să scalăm în funcţie de necesităţile clienţilor, prin implementarea infrastructurii de cinci ori mai rapid, reducerea costurilor operaţionale cu 37% prin automatizare în cadrul mediului şi reducerea erorilor de configurare cu 25% prin folosirea şabloane de implementare.” 

“Dell este cu un pas în faţă în identificarea modului în care noile cerinţe pentru mediile IT de următoare generaţie redefinesc abordarea consumatorilor în deciziile legate de afaceri şi infrastructură,” a declarat Matt Eastwood, Group Vice President şi General Manager, IDC. “Abordarea comprehensivă a Dell privind platformele de computing integrate şi portofoliul său de software şi servicii, aflat în extindere, răspund direct celor patru piloni ai creşterii, care vor transforma, potrivit IDC, industria IT – de la cloud şi “big data”, la afaceri sociale şi soluţii de mobilitate. Noile oferte Dell combină produsele tradiţionale destinate mediului enterprise, precum capabilităţi puternice în zona server, stocare, reţea cu capabilităţi de administrare, într-o ofertă convergentă, deschisă, standardizată şi flexibilă, care poate fi scalată eficient şi uşor pentru a răspunde cerinţelor în continuă schimbare ale unei companii în creştere.”

Disponibilitatea produselor

Active System 800, arhitecturile Active System asociate şi Active System Manager vor fi disponibile în SUA la sfârşitul lunii noiembrie şi la nivel global anul viitor. Active System 800 va fi disponibil la nivel global prin Dell şi partenerii săi globali PartnerDirect. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dell.com/convergence.

În completarea anunţului de astăzi, Dell Financial Services oferă finanţări pentru companii în creştere, pentru a le ajuta să valorifice beneficiile unei arhitecturi unificate şi ale soluţiilor Dell de următoare generaţie. Dell Financial Services oferă o gamă largă de programe flexibile, create pentru a face achiziţiile de tehnologie mai uşoare şi accesibile că preţ.

Despre Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologii şi servicii inovatoare care îi ajută să obţină mai mult. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dell.ro.

Dell World
Fiţi alături de noi la Dell World 2012 – The Power to Do More. Profesioniştii din domeniul tehnologiei vor învăţa unii de la alţii şi vor identifica cele mai importante provocări şi oportunităţi în contextul forţelor ce schimbă mediul de afaceri de astăzi. Aflaţi mai multe la www.DellWorld.com  sau urmăriţi #DellWorld pe Twitter.