• Noul Dell Compellent Storage Center 6.3 poate creşte performanţa cu până la 100% faţă de versiunile precedente la rularea de aplicaţii enterprise1 şi poate dubla lăţimea de bandă, fiind prima matrice de stocare ce oferă capabilitatea Fibre Channel 16Gb end-to-end, de la server până la switch şi stocare
 • Noul software Dell PowerVault MD3 oferă protecţie sporită a datelor, utilizare a capacităţii şi capabilităţi de virtualizare îmbunătăţite, într-o soluţie accesibilă, de înaltă performanţă
 • Portofoliul Dell de protecţie a datelor se extinde cu noi soluţii, precum Dell PowerVault DL4000, oferind software-ul AppAssure bogat în funcţii, optimizat într-un sistem de backup 1U

În cadrul celui de-al doilea eveniment Dell Storage Forum EMEA (în limba engleză) dedicat clienţilor şi partenerilor, Dell a lansat o serie de actualizări ale portofolilui său de soluţii de stocare end-to-end, create pentru a impulsiona arhitectura Fluid Data (în limba engleză) şi pentru a ajuta clienţii să îşi optimizeze stocarea datelor, în fiecare punct din ciclul lor de viaţă.

“Natura IT-ului şi ceea ce ar trebui să facă un centru de date pentru o organizaţie sunt aspecte ce se schimbă rapid, pe măsură ce clienţii se confruntă cu modele multiple şi adesea concurente în care tehnologia este livrată de la client la cloud computing şi la infrastructura convergentă,” a declarat Darren Thomas, Vicepreşedinte şi General Manager, Dell Storage. “Dell este poziţionat cel mai bine, cu o arhitectură de stocare end-to-end care poate optimiza stocarea datelor în fiecare punct al ciclului lor de viaţă, prin inteligenţă automatizată. Arhitectura Dell Fluid Data permite adăugarea de noi capabilităţi ce alimentează centrul de date, contribuind la obţinerea unor rezultate de afaceri reale.”

Noile soluţii software Dell Compellent şi PowerVault MD3 cresc performanţa şi automatizarea

Software-ul Dell Compellent Storage Center 6.3  (în limba engleză) oferă scalabilitate şi performanţă sporite pentru matricele Dell Compellent. Controller-ele Compellent SC8000 cu software Storage Center 6.3 pot creşte performanţa cu până la 100% faţă de versiunile precedente la rularea aplicaţiilor enterprise.1 În plus, prin lansarea acestei versiuni, Dell este primul furnizor de soluţii de stocare care anunţă capabilitatea Fibre Channel de 16Gb end-to-end — de la server la switch şi la stocare — dublând lăţimea de bandă şi asigurând acces mai rapid la aplicaţii şi date esenţiale pentru afaceri.

Create pentru organizaţii medii şi mari şi pentru cloud computing, matricele Dell Compellent oferă stocare pe niveluri automată performantă, protecţie avansată a datelor şi uşurinţă în utilizare. Aceste capabilităţi se îmbină cu un design modular, extrem de scalabil, care permite utilizatorilor să actualizeze software-ul de stocare fără costuri suplimentare şi să se extindă cu uşurinţă, fără a fi necesară înlocuirea completă a infrastructurii existente. Potrivit unei noi Cărţi albe IDC, solicitată de Dell, soluţiile Compellent au avut un ciclu de viaţă productiv aproape de două ori mai lung decât soluţiile de stocare non-Dell, organizaţiile înlocuind soluţiile Compellent la fiecare 6,9 ani, comparativ cu 3,5 ani în cazul altor medii de stocare.2

Optimizări suplimentare pentru mediul enterprise oferite de Storage Center 6.3:

 • Optimizări în domeniul replicării sincronizate, care pot îmbunătăţi flexibilitatea în recuperarea datelor şi pot oferi flexibilitate în replicarea în locaţii multiple, pentru reducerea timpului de recuperare şi îmbunătăţirea RPO (recovery point objective);
 • Extinderea integrării Microsoft, cu noul suport pentru Windows Server 2012;
 • Securitate îmbunătăţită şi reducerea timpului de administrare, cu suport pentru Active Directory şi LDAP, care automatizează şi integrează stocarea Compellent cu un director corporate pentru a permite un singur proces de autentificare şi autorizare pentru acces;
 • Securitate sporită prin conformitatea cu cerinţele USGv6/IPv6 pentru o gamă extinsă de adrese IP disponibile;
 • Alertare şi recomandări inteligente privind plasarea de volume în matrici multiple, pe baza unei monitorizări proactive a performanţei şi capacităţii.

Noile optimizări ale software-ului Dell PowerVault MD3 (în limba engleză) îmbunătăţesc protecţia datelor, performanţa, capacitatea şi capabilităţile de virtualizare, fiind create pentru a menţine o disponibilitate de până la 99,999% pentru aceste matrice de înaltă performanţă, accesibile ca preţ.

Optimizările în ceea ce priveşte protecţia datelor includ tehnologia Dynamic Disk Pool, care simplifică administrarea discurilor şi îmbunătăţesc performanţa de reconstruire a datelor, distribuind datele în toate discurile şi reducând semnificativ timpul de recuperare. Alături de capabilităţile de replicare Fibre Channel existente, replicarea bazată pe IP nesincronizată, la distanţă, protejează împotriva against site failures, îmbunătăţeşte viteza aplicaţiilor şi suportul de la distanţă.

Integrarea noului software PowerVault MD3 şi capabilităţilor destinate eficienţei include API-uri iVMware vStorage pentru suport Array Integration (VAAI), cee ce permite clienţilor să transfere anumite sarcini legate de stocare de pe server pe matricele PowerVault. Noile capabilităţi de thin provisioning permit matricelor să aloce în mod automat capacităţi de stocare în funcţie de necesităţi, pentru o extindere simplificată şi eficientă din punct de vedere al costurilor.

Dell îşi extinde portofoliul de soluţii pentru protejarea datelor pentru simplificarea proceselor de backup şi recuperare

Portofoliul în extindere de soluţii Dell pentru protejarea datelor (în limba engleză) permite clienţilor companii de toate dimensiunile să beneficieze de o protecţie inegalabilă a datelor şi aplicaţiilor şi de timpi de recuperare optimi, pentru medii virtuale, fizice şi cloud.  Dell oferă soluţii complete de backup, replicare şi recuperare, create pentru maximizarea eficienţei datelor, îmbunătăţirea agilităţii IT şi asigurarea continuităţii în afaceri. Noile soluţii din portofoliul de soluţii Dell pentru protejarea datelor includ:

 • Dell PowerVault DL4000 (în limba engleză)Optimizat pentru întreprinderi companii mici şi medii şi birouri aflate la distanţă, primul dispozitiv de backup bazat pe software-ul Dell AppAssure oferă o soluţie rapidă şi completă de backup şi recupererare în caz de dezastru pentru aplicaţii şi date esenţiale pentru afaceri, cu integrare fluidă de software şi management al sistemelor. Cu o capacitate de stocare internă de 5,5 terabytes, această soluţie 1U la cheie oferă software consacrat pentru crearea de snapshot-uri, replicare, de-duplicare şi comprimare, pentru utilizarea eficientă a capacităţii de backup. Utilizatorii pot beneficia de găzduirea a două maşini virtuale auxiliare, care protejează aplicaţiile critice de pe până la două servere, oferind recuperare rapidă în caz de dezastru.
 • Quest NetVault Backup 9.0 (în limba engleză) Software-ul de protecţie a datelor New Quest se integrează cu NetVault Extended Architecture (NetVault XA), oferind o nouă interfaţă grafică cu utilizatorul şi un set de dispozitive partajate pentru unificarea mai multor tehnologii de protecţie a datelor Quest, pentru o administrare simplificată. Software-ul permite organizaţiilor medii şi mari să simplifice protejarea datelor, protejând, în acelaşi timp, aplicaţiile critice în medii fizice şi virtuale eterogene. Capabilităţile multi-platformă ale NetVault sunt extinse pe Windows Server 2012 şi Novell Open Enterprise Server 11, în timp ce optimizările Windows Server 2012 Hyper-V şi VMware vSphere® oferă funcţionalitate, performanţă şi scalabilitate îmbunătăţite. Adăugarea replicării native la soluţia de deduplicare NetVault SmartDisk contribuie la optimizarea stocării de date în afara locaţiei şi a recuperării în caz de dezastru.
 • Dell PowerVault DL2300 (în limba engleză)Noul dispozitiv de protectie a datelor din clasa enterprise combină servere Dell PowerEdge din a 12-a generaţie cu software modern de protecţie a datelor CommVault Simpana 9, pentru a oferi organizaţiilor mari backup, recuperare, replicare, arhivare şi deduplicare a datelor, pentru servere fizice şi virtuale, într-o soluţie pretestată şi  uşor de implementat. Noul sistem încorporează capabilităţi de procesare şi memorie de ultimă generaţie, pentru optimizarea configuraţiilor de deduplicare a datelor, oferind o performanţă mai mare de backup. Utilizatorii pot economisi timp administrativ datorită automatizării încorporate, bazată pe standarde şi destinată gestionării proceselor de backup şi arhivare.

Citate:

“Stocarea Dell Compellent are un rol esenţial în infrastructura noastră IT şi aşteptăm cu interes noi optimizări şi capabilităţi care să ne ajute să răspundem cerinţelor de stocare de nivel enterprise,” a declarat Dan Marbes, Lead Systems Engineer, Associated Bank. “Posibilitatea de a obţine o performanţă de până la două ori mai mare în rularea aplicaţiilor înseamnă acces mai rapid la informaţii importante atunci când utilizatorii noştri au nevoie de ele. Aşteptăm, de asemenea, cu mult interes, integrarea autentificării Active Directory pentru a gestiona mai eficient accesul la aceste resurse.”

“Ne bazăm pe AppAssure pentru recuperarea datelor de mai mulţi ani, pe o varietate de platforme de stocare,” a declarat Michael Rapp, Information Security Officer, Centrul pentru Tehnologia Informaţiei în Educaţie din cadrul Universităţii din Houston. “Datorită integrării de către Dell a acestui software de protecţie a datelor într-o platformă creată special, clienţii ar putea implementa şi mai uşor o soluţie optimizată AppAssure cu un efort minim de instalare şi configurare.”

Disponibilitate:

 • Dell Compellent Storage Center 6.3 este planificat să devină disponibil în versiunea beta la începutul anului 2013 şi în versiunea finală în trimestrul doi, 2013.
 • Optimizările de software Dell PowerVault MD3 şi Dell PowerVault DL2300 sunt disponibile acum.
 • Dell Quest NetVault Backup 9.0 este planificat să devină disponibil în decembrie 2012.
 • Dell PowerVault DL4000 este planificat să devină disponibil în primul trimestru al 2013.

Informaţii suplimentare:

Despre Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologii şi servicii inovatoare care îi ajută să obţină mai mult. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dell.ro.

Dell World
Fiţi alături de noi la Dell World 2012 – The Power to Do More. Profesioniştii din domeniul tehnologiei vor învăţa unii de la alţii şi vor identifica cele mai importante provocări şi oportunităţi în contextul forţelor ce schimbă mediul de afaceri de astăzi. Aflaţi mai multe la www.DellWorld.com (în limba engleză) sau urmăriţi #DellWorld pe Twitter.