• Securitate de nivel înalt şi beneficii de management pentru profesioniştii cu experienţă în medii desktop virtuale
  • Experienţă utilizator întărită, cu suport 4K şi opţiuni robuste de conectivitate
  • Primul echipament thin client bazat pe ThinOS care operează ca un client primar în medii Citrix, înlocuind clienţii zero Wyse Xenith

București, 12 decembrie 2016 – Dell a anunțat un nou echipament thin client de înaltă performanţă şi de mare eficienţă, Wyse 5060, ușor de instalat şi gestionat. Acesta furnizează opţiuni sporite de securitate şi completează compatibilitățile cu spațiul virtualizat prin intermediul Citrix, Microsoft şi VMware. Proiectat pentru profesioniști cu experiență, care au nevoie de performanțe virtual desktop puternice şi de suport pentru soluții de comunicații unificate precum Skype for Business, Wyse 5060 thin client furnizează flexibilitate, eficienţă şi securitate de care au nevoie organizațiile pentru mediile lor cloud, alături de experiența utilizator de care au nevoie angajații.

Cu peste 430 de patente acordate pentru inovare în medii cloud computing, proiectare thin client, management şi securitate, Dell este expertul în virtualizare şi se situează în avangarda sprijinirii clienților în transformarea digitală cu medii virtualizate, indiferent că e vorba de medii cloud private, publice sau hibride. Dell este un lider în scăderea costurilor şi complexității mediilor desktop virtualizate, furnizând în același timp performanțe mai bune şi ușurând planificarea, instalarea şi rularea de infrastructuri virtual desktop (VDI). Acest thin client de clasă enterprise poate fi uşor scalat pentru instalări pe zeci de mii de dispozitive şi oferă un cost total de deţinere scăzut prin reducerea timpului petrecut de departamentul IT cu managementul şi mentenanţa.

"Profesionistul experimentat de astăzi are nevoie de acces la sisteme şi instrumente de mare eficienţă şi putere, care să-i permită inovaţia, colaborarea şi diseminarea de informaţii în medii securizate", a declarat Steve Lalla, SVP, Commercial Client Software & Solutions, Dell. "Noul nostru echipament thin client quad core Wyse 5060 oferă performanţa şi capabilităţile cerute de utilizatorii experimentaţi în medii desktop virtualizate, asigurând totodată costul scăzut al achiziţiei şi uşurinţa de gestionare cerute de departamentul IT."

Wyse 5060 thin client incorporează un procesor quad core AMD 2,4 GHz, care suportă până la 8 GB RAM şi 64GB flash, oferind performanţe cu până la 30% mai mari decât generaţia anterioară. Printre caracteristicile suplimentare se numără: 

  • Suport larg pentru sistem de operare: Wyse 5060 este disponibil cu opţiuni de sistem de operare folosit, oferind clienţilor capacitatea de a configura echipamentul pe baza cerinţelor lor specifice. La lansare, echipamentul poate fi achiziționat cu propriul sistem de operare ThinOS de la Dell sau cu Windows Embedded Standard (WES) 7p. La începutul lui 2017 va fi disponibilă o actualizare la Windows 10 IoT pentru clienţii WES, şi tot atunci echipamentul va fi disponibil cu Wyse Thin Linux.
  • Securitate inovatoare: Dell furnizează mai multe niveluri de securitate în cazul Wyse 5060 thin client. Dispozitivul în sine include un chipset Trusted Platform Module (TPM) incorporat, care are abilitatea de a recunoaşte dacă integritatea unui sistem a fost compromisă, în acelaşi timp stocând în siguranță cheile de criptare, certificatele şi parolele. La nivel software, Wyse ThinOS este un sistem de operare ultra-securizat, protejat contra virușilor cu API-uri nepublicate. Organizațiile care optează pentru un thin client bazat pe Windows pot beneficia de un nivel suplimentar de securitate cu Dell Data Protection / Threat Defense care furnizează protecţie avansată contra ameninţărilor în cazul a 99% din malware-ul executabil (1).
  • Conectivitate robustă: Pentru a oferi o experienţă utilizator fără sincope şi productivitatea cerute de utilizatorul experimentat de azi, echipamentul thin client suportă monitoare dual 4K (3840x2160) şi furnizează opţiuni de conectivitate multiplă cu şase porturi USB, două dintre acestea fiind USB 3.0 pentru periferice de mare viteză, precum şi doi conectori DisplayPort, wired networking sau wireless 802.11 a/b/g/n/ac.
  • Gestiune facilă: Dell oferă o suită completă de opţiuni software on-premise, off-premise şi auto management pentru a livra capacitate robustă de gestiune, de nivel enterprise, care se poate scala până la zeci de mii de dispozitive. Prin intermediul Wyse Device Manager, echipele IT pot folosi la maxim configurările la distanţă şi managementul politicii dispozitivelor deţinute de corporaţie şi de utilizator – inclusiv clienţi thin şi zero, dispozitive iOS şi Android – totul cu ajutorul unei singure console intuitive.

Wyse 5060 thin client este compatibil cu toate soluţiile majore software de virtualizare, inclusiv cu Citrix XenDesktop, Microsoft RDS şi VMware Horizon. VMware Blast Extrem remote protocol este, de asemenea, suportat în versiunile WES şi ThinLinux.

ThinOS 8.3.1. oferă clienţilor o paletă mai largă de alegeri în zona de clienţi zero Citrix

Clienţii cloud computing Dell dispun acum de o flexibilitate mai mare din punct de vedere al modului şi locului unde instalează soluţii thin client în mediile lor Citrix. Echipamentele ThinOS 8.3.1 Wyse thin clients pot fi instalate ca şi clienţi zero în cadrul unei instalări de Citrix. Mulţi clienţi Dell utilizează astăzi clienţi Wyse Xenith în mediile lor Citrix iar aceasta le conferă abilitatea de a instala fără probleme generaţia viitoare de clienţi thin bazaţi pe ThinOS în cadrul infrastructurilor lor Xenith existente, fără a pierde niciuna din caracteristicile sau capabilităţile care definesc experienţa Citrix zero client.

Citate:

Scott DeTota, Vice-President, Product and Partner Management, CDW

"Ca lider de peste 30 de ani în domeniul furnizorilor de soluţii pentru afacerile în creştere, şcoli şi universităţi, instituţii sanitare şi guverne noi ştim de ce au nevoie utilizatorii experimentaţi ca să continue să genereze idei noi pentru generaţia următoare. Suntem încântaţi să fim parteneri cu Dell pentru a oferi clienţilor noştri soluţii care nu sunt doar configurate pentru nevoile lor, ci oferă cele mai bune performanţe, eficienţă şi securitate la un preţ rezonabil."

Scott Aylor, Corporate Vice President and General Manager, AMD Enterprise Solutions

"Prin integrarea vitezei, eficienţei şi puterii procesorului nostru de înaltă performanţă 2,4 GHz quad-core Embedded din seria G în noile echipamente Wyse 5060 thin client, ajutăm Dell să furnizeze soluţii de virtualizare flexibile, uşor de gestionat şi securizate către o gamă largă de organizaţii. Pe măsură ce aşteptările legate de video de înaltă definiţie, grafică şi comunicaţii unificate evoluează, ne vom continua colaborarea cu Dell pentru a furniza o experienţă fără egal pentru crearea de conţinut bogat pe desktopurile virtuale."

Calvin Hsu, Vice President, Product Marketing, Windows App Delivery, Citrix

"Citrix şi Dell continuă colaborarea, fapt care, pentru clienţii Citrix, face mai uşoară instalarea şi rularea XenApp şi XenDesktop VDI, precum şi securizarea livrării de aplicaţii, în acelaşi timp cu furnizarea unei experienţe utilizator excelente. Wyse ThinOs thin clients se comportă ca nişte clienţi zero în cadrul mediilor Citrix, ajutând clienţii să obţină maximum din IT, în acelaşi timp întărind securitatea şi uşurând realizarea sarcinilor oamenilor."

Despre Dell

Dell Inc., parte a Dell Technologies (în limba engleză), oferă clienţilor de toate dimensiunile – incluzând 98% din membrii Fortune 500 – un portofoliu larg, inovator, de soluţii, de la cele esenţiale până la cloud. Dell Inc. cuprinde oferte Dell client şi Dell EMC infrastructure care permit organizaţiilor să îşi modernizeze, automatizeze şi transforme centrul de date, în acelaşi timp furnizând consumatorilor şi angajaţilor moderni ceea ce au nevoie pentru a se conecta, produce şi colabora în mod securizat de oriunde, oricând.

Dell şi Wyse sunt mărci înregistrate Dell Inc. Dell respinge orice interes proprietar pentru alte nume şi mărci.


(1) Pe baza testelor interne Dell din iulie 2016.