• Trei noi PC-uri mobile Dell proiectate special pentru îmbunătăţirea procesului educaţional
  • Brand-ul numărul 1 din lume[i] lansează monitoare touch interactive de 55 şi 86 de inci
  • Dell EMC a prezentat portofoliul educaţional în cadrul BETT Show de la Londra

Dell EMC, divizia de soluţii de infrastructură pentru afaceri a companiei Dell Technologies (în limba engleză), anunţă un nou portofoliu de PC-uri şi monitoare educaţionale proiectate pentru a ajuta profesorii la utilizarea celei mai moderne tehnologii, în scopul îmbunătăţirii oportunităţilor de învăţare pentru elevii din lumea întreagă. Această nouă linie de produse din portofoliul de soluţii Dell (în limba engleză) pentru clienţi ajută profesorii să-şi îmbunătăţească practicile de predare prin lansarea a trei noi laptopuri construite special şi proiectate să facă faţă rigorilor mediului educaţional cotidian. Noutatea din cadrul portofoliului educaţional consta într-un notebook convertibil 360 de grade, construit special pentru elevi.

Dell a creat aceste sisteme noi plecând de la nevoia de flexibilitate şi de variante de utilizare care să răspundă mediului educaţional. Fiecare dintre cele trei noi dispozitive este pe deplin compatibil cu sistemele de operare Windows sau Chrome; dispozitivele sunt proiectate ca să ofere opţiuni de utilizare clienţilor companiei, deoarece multe şcoli dispun de implementări tehnologice hibride şi au multiple nevoi tehnologice. Noile dispozitive sunt, de asemenea, construite pentru o zi completă de proces educaţional, dispunând de durată de viaţă a bateriei pentru întreaga zi[ii]. Fiecare produs nou incorporează procesoare Intel de generaţie 6 şi cele mai noi procesoare de generaţie 7 pentru obţinerea unor performanţe maxime, fără sacrificarea duratei de viaţă a bateriei.

Odată cu creşterea importanţei vizualizării şi învăţării creative în era digitală, puterea de a dispune de ecrane multiple în mediile educaţionale devine obligatorie, deopotrivă pentru profesori cât şi pentru elevi. Luând în considerare acest imperativ, Dell lansează, de asemenea, două ecrane interactive dezvoltate pentru sesiunile de prezentări la sala de curs şi pentru a încuraja colaborarea.

"Cele mai bune practici ale modelului de învăţare au evoluat şi mediile educaţionale de astăzi trebuie să fie personalizate şi conduse de către elevi, oferindu-le acestora libertatea de a crea cele mai bune lucrări, atât în interiorul sălii de curs cât şi în afara acesteia", a spus Jon Phillips, managing director de strategie educaţională globală, Dell EMC. "Cu această lansare, a celui mai bun portofoliu de dispozitive educaţionale din istoria noastră, vrem să consolidăm procesele educaţionale conduse de elevi prin furnizarea instrumentelor de care profesorii şi elevii au nevoie pentru cercetare, creaţie şi colaborare, oriunde au loc aceste procese."

Latitude 11 Convertibil (3189) cu Dell Productivity Active Pen (PN557W) şi Chromebook 11 Convertibil (3189)

Cele două laptopuri 2-în-1 convertibile de 11 inci reprezintă suplimentări noi ale liniei de produse Dell pentru procesul educaţional şi se ajustează la nevoile lecţiilor zilnice oferind o flexibilitate de 360 de grade, în moduri scoică, tabletă şi cort. Tehnologiile Corning® Concore Glass şi Gorilla® Glass NBT™ adaugă durabilitate şi rezistenţă la zgâriere ecranului de tip touch. Modelul Latitude 11 Convertibil este disponibil cu procesoare de generaţie 7 Intel® Celeron™ şi Pentium™ , în vreme ce produsul Chromebook 11 Convertibil este disponibil cu procesoare de generaţie 6 Intel® Celeron™.

În timp ce lucrează în mod tabletă, versiunea Windows dispune de o cameră de luat vederi "cu faţa spre lume", disponibilă pentru generarea de materiale video pe loc şi deschiderea de noi posibilităţi de creaţie. De asemenea, versiunea Windows oferă, opţional, Dell Productivity Active Pen, astfel încât elevii să-şi poată îmbunătăţi înţelegerea aplicaţiilor conceptuale prin scrierea de însemnări şi prin realizarea de diagrame cu mişcări naturale de tip creion pe hârtie.

Latitude 11 şi Chromebook 11 (3180)

Aceste notebook-uri fiabile şi accesibile de 11 inci dispun de un design complet nou, care reduce dimensiunile totale, astfel încât dispozitivele sunt ușor de mutat de pe birou la tablă pentru teme de grup. Produsele încorporează o tastatură proiectată ergonomic ușor de folosit de către elevi, şi cu o durată de viaţă a bateriei pentru întreaga zi (ii). Tastaturile sigilate şi click pad-urile oferă protecţie împotriva vărsărilor accidentale de lichide, iar tastele "securizate" sunt cu 50% mai rezistente decât la produsele de generaţie anterioară.

De asemenea, produsele dispun de o balama durabilă, cu rotaţie de 180 de grade, pentru a permite colaborarea, astfel permiţând elevilor şi profesorilor să se strângă în jurul unui singur dispozitiv și să vizioneze împreună materiale educaţionale. Latitude 11 este disponibil cu procesoare de generaţie 7 Intel® Celeron™ şi Pentium™ , în timp ce Chromebook 11 este disponibil cu procesoare de generaţie 6 Intel® Celeron™.

Latitude 13 şi Chromebook 13 (3380)

Aceste notebook-uri de 13 inci furnizează un ecran mai mare, performanţă de procesare mai bună şi memorie mai rapidă, ajutând elevii să creeze şi să performeze utilizând cele mai noi aplicaţii STEM. Designul laptopului suportă curicule avansate de curs, metode avansate de livrare conţinut şi studii de caz educaţionale, oferind o platformă puternică de creaţie şi explorare pentru profesori şi elevi. Chiar şi cu preformanţele crescute şi dimensiunile reduse, aceste laptopuri oferă o durată de viaţă a bateriei pe durata unei zile întregi (ii), ceea ce înseamnă o îmbunătăţire faţă de produsele din generaţia anterioară. Conectivitatea mobilă de bandă largă (doar la versiunea Windows) permite instituţiilor educaţionale să sprijine învăţământul la distanţă la un cost redus acolo unde reţelele Wi-Fi nu sunt disponibile. Latitude 13 este disponibil cu procesoare de generaţie 6 şi 7 Intel® Celeron™, Pentium™, şi procesoare până la Core i5, în vreme ce Chromebook 13 este disponibil cu procesoare de generaţie 6 Intel® Celeron™ sau procesoare Core i3.

Construite pentru a supravieţui mediului de sală de curs

Cele trei dispozitive mobile au fost proiectate conform specificaţiilor MIL-STD 810G pentru a rezista rigorilor zilnice ale mediului din sala de curs. Fiecare model include tastaturi şi touchpad-uri complet sigilate, oferind protecţie contra scurgerilor accidentale de lichide, iar o încuietoare metalică adaugă rezistenţă la torsiune portului de alimentare cu energie. Dell livrează produse întărite pentru cele mai dure medii de lucru. Sumarizând experienţa Dell în construirea de dispozitive mobile pentru munca de teren, pentru agenţii de aplicare a legii operatorii de intervenţii de urgenţă şi militari - noile laptopuri educaţionale sunt proiectate să asigure elevilor şi profesorilor cele mai durabile produse pe care să se bazeze în fiecare zi.

Monitoarele interactive touch Dell 55 şi 86 4K

Lansarea monitoarelor interactive touch de 55 inci şi 86 inci 4K de la Dell (C5518QT și C8618QT) urmează lansării monitorului interactiv touch de 70 de inci de la Dell (C7017T) – primul monitor touch interactiv, Full HD (1080p), de 70 de inci al companiei, dezvoltat ca răspuns la cererea în creştere pentru ecrane Interactive Flat Panel Displays (IFPDs), ca alternativă mai uşor de gestionat la Interactive Whiteboards (IWBs).

Cele mai noi dezvoltări care completează portofoliul Dell de ecrane mari, monitoarele Dell 55 şi 86 4K Interactive Touch oferă un ecran tip touch pentru mediu colaborativ, cu până la 20 de puncte de atingere, pentru sălile de curs şi sălile de întruniri. Noua tehnologie InGlassTM touch permite o experienţă naturală de scris cu două stilouri pasive incluse, precum şi acoperire anti-glare şi anti-smudge pe sticla care îmbracă ecranul în scop de vizualizare facilă. Ambele monitoare dispun de rezoluţie 4K UHD şi utilizează tehnologie de monitor pentru imagini şi texte clare.

Pentru a sprijini şi mai mult nevoile profesorilor, aceste monitoare sunt uşor de conectat şi gestionat, dispunând de porturi multiple pentru conectivitate de tip plug and play şi conectivitate wireless opţională via Dell Wireless Module. Ambele modele, C5518QT şi C8618QT, au un design unic, care poate integra un desktop Dell OptiPlex Micro în cadrul panoului din spate, fără un cablu separat de alimentare.

Noi produse de transport Dell Mobile Computing Carts

Arhitectura deschisă a cărucioarelor Dell Mobile Computing reprezintă o modalitate versatilă de stocare, încărcare, gestionare şi securizare a până la 30 de dispozitive de procesare date Dell. Dispunând de sertare orizontale şi separatoare verticale, amprenta acestor echipamente este aceeaşi indiferent dacă uşile sunt deschise sau închise, iar zonele separate de depozitare uşurează accesul la dispozitive pentru utilizatori multipli simultan. Rotiţele cu manevrabilitate la 360 de grade şi mânerele confortabile permit uşurinţă la transport.

Disponibilitate

În România vor disponibile prin partenerii autorizați Dell doar Latitude 13 și monitoarele.

Dell la #BETT2017

Anunţurile de mai sus fac parte integrală din participarea Dell EMC ca expozant la BETT Show, care a avut loc în perioada 25 - 28 ianuarie 2017.

Despre Dell Inc.

Dispunând de desktopuri, laptopuri, dispozitive 2-în-1 şi thin client, staţii de lucru puternice şi dispozitive tip rugged pentru medii speciale, monitoare, soluţii şi servicii endpoint de securitate, Dell oferă forţei de muncă actuale ceea ce aceasta are nevoie pentru a se conecta, produce şi colabora în siguranţă de oriunde, oricând. Dell, parte a Dell Inc., deserveşte clienţi de la consumatori individuali la organizaţii de toate dimensiunile cu cel mai larg şi cel mai inovator portofoliu pentru utilizatorii finali din întreaga industrie de profil.

Dell, Dell EMC şi Dell Inc. sunt mărci înregistrate Dell Technologies în Statele Unite şi/sau alte jurisdicţii. Toate mărcile şi denumirile menţionate în material pot fi mărci înregistrate ale companiilor deţinătoare respective.


[i] Sursa: IHS Global Inc. Desktop Monitor Market Tracker (între 2013 şi 2015)

[ii] Pe baza testelor realizate pe bancul de testare a duratei de viaţă a bateriei MobileMark 2014. Pentru mai multe informaţii despre acest banc de testare, vizitaţi www.bapco.com (în limba engleză). Durata efectivă de viaţă a bateriei poate fi semnificativ mai mică decât în rezultatele testului şi variază în funcţie de configurarea şi utilizarea produsului, software-ul folosit, condiţiile de utilizare şi operare, setările de management al energiei şi alţi factori. Durata maximă de viaţă a bateriei descreşte în timp.