Hjälp mig att välja: Optiska enheter

Dell har ett stort utbud av optiska enheter som erbjuder alla de funktioner som krävs för multikörning och förbättrad produktivitet. Det kan vara knepigt att välja rätt enhet, men vi hjälper dig.CD

 

Med hjälp av den optiska enheten på ditt Dell-system kan du titta på DVD:er, spela spel och säkerhetskopiera dina data och bilder genom att bränna dem på CD-, DVD- eller Blu-ray™-skivor. Om du ska välja en CD-, DVD- eller Blu-ray-enhet beror på vilken kapacitet du behöver. Om du behöver mer lagringskapacitet än CD-skivor eller DVD-skivor med enkla lager kan erbjuda, så kan du testa en DVD-enhet som är kompatibel med DVD-skivor med dubbla lager, som erbjuder upp till 8,5 GB lagringsutrymme. Om du är ute efter ännu mer kapacitet finns det Blu-ray-enheter på utvalda stationära och bärbara Dell Inspiron™, XPS™ och Alienware™-system.Optisk enhet

Enhetshastighet
Hastigheten hos en optisk enhet mäts utifrån en grundläggande standardhastighet som multipliceras, och ju högre hastighet enheten har desto snabbare kan den skriva data till skivor (exempelvis så är en 16x-enhet snabbare än en 8x-enhet). Denna ökade skrivhastighet gör att du kan skapa CD- och DVD-skivor snabbare ju högre multiplikationsfaktorn är.

Kompatibilitet
Alla alternativ för optiska DVD-enheter som just nu är tillgängliga är fullt bakåtkompatibla med all tidigare teknik och alla vanliga skivformat, så du behöver inte oroa dig – dina gamla CD ROM- eller DVD-skivor kommer att fungera i ditt nya system oavsett vilket DVD-alternativ du väljer. Blu-ray-skivor kan vara bakåtkompatibla, men det kan hända att nyare Blu-ray-enheter inte är det (gå till produktinformationen för att fastställa kompatibiliteten). Dessutom stödjer alla tillgängliga enhetsalternativ skivor med dubbla lager.

Enhetstyper
  • Kombinationsenheter är enheter som kan läsa både Blu-ray-skivor, vanliga DVD-skivor och CD-skivor. Kombinationsenheter kan inte skriva till eller radera Blu-ray-skivor.
  • RE-enheter är enheter som kan både läsa och radera data och media, inklusive Blu-ray-skivor.
  • RW-enheter är enheter som kan både läsa och skriva data och media på DVD-skivor (ej Blu-ray-skivor).

Dubbla optiska enheter
På utvalda stationära enheter kan du välja dubbla optiska enheter.

  • Då blir det enklare att kopiera CD- och DVD-skivor eftersom båda enheterna kan arbeta samtidigt: en spelar upp skivans innehåll och den andra spelar in det.
  • Du kan också flytta musik och media till ditt system snabbare om båda enheter överför information samtidigt.
Den här översikten hjälper dig att avgöra vilken typ av enhet som passar dig, baserat på vad du tänker använda den till. Observera att det inte är säkert att systemet du konfigurerar omfattar alla alternativ som anges här. Använd systemets konfigurator för att ta reda på vilka enhetsalternativ som är tillgängliga.

Om du vill ...Väljer du ...
Bränna DVD-skivorDVD+/-RW, BD-kombinationsenhet eller BD-RE
Bränna CD-skivorDVD+/-RW, BD-kombinationsenhet eller BD-RE
Spela upp DVD-skivor    DVD+/-RW, DVD-ROM, BD-kombinationsenhet eller BD-RE
Läsa in programvara från DVD-skivor    DVD+/-RW, DVD-ROM, BD-kombinationsenhet eller BD-RE
Läsa in programvara från CD-skivorDVD+/-RW, DVD-ROM, BD-kombinationsenhet eller BD-RE
Njuta av enastående lagringskapacitet och högupplöst underhållningBD-kombinationsenhet eller BD-RE
Den här översikten hjälper dig att avgöra vilken typ av enhet som passar dig, baserat på vad du tänker använda den till. Observera att det inte är säkert att systemet du konfigurerar omfattar alla alternativ som anges här. Använd systemets konfigurator för att ta reda på vilka enhetsalternativ som är tillgängliga.

 

Återskrivbar Blu-ray-enhet

Blu-ray-kombinationsenhet

DVD +/-RW

Bränna Blu-ray-skivorJaNejNej
Titta på Blu-ray-filmerJaJaNej
Bränna DVD-skivorJaJaJa
Bränna CD-skivorJaJaJa
Läsa in programvara från DVD-skivorJaJaJa
Läsa in programvara från CD-skivorJaJaJa
Titta på DVD-skivorJaJaJa
Lyssna på CD-skivorJaJaJa
Läsa DVD-RAM

Ja

 Ja

Ja

Gör mer än att bränna skivor med Roxio Creator 2011, ett omfattande program som gör det möjligt för konsumenter att enkelt redigera media. Ta, redigera, skapa och dela foton, videor och projekt som hjälper dig att hålla kontakten med vänner och familj.

RoxioCreator
Videor och filmer

Video och filmer

Skapa och redigera dina egna filmer som ett proffs med lättanvända videoverktyg såsom kraftfull redigering som hjälper till att stabilisera skakiga videor och ger dig möjlighet att lägga till 3D-effekter. Du kan till och med anpassa den slutliga produkten precis som DVD-filmer från Hollywood med menyer, teman och musik. Roxio Creator 2011 gör det även enkelt att dela. Omvandla filerna så att formatet blir kompatibelt med YouTube™ eller Facebook®, och spela dem via fjärråtkomst på din TV eller dina mobila enheter från praktiskt taget vilken plats som helst.

AudioandMusic

Ljud och musik

Oavsett vilken källa du lyssnar på din musik från, kan du hämta ner den med Roxio Creator 2011. Kopiera, redigera och blanda din favoritmusik och förse den automatiskt med etiketter med låttitlar och artistinformation. Digitalisera dina gamla LP-skivor eller kassettband, ta bort bakgrundsbrus och omvandla enkelt dina låtar till de mest populära formaten för att dela dem online när du vill. Du kan till och med skapa dina egna ringsignaler.

Dela foton

Dela foton

Låt kreativiteten flöda – anpassa dina foton och skapa enastående projekt som du kan dela med dina vänner och din familj från praktiskt taget vilken plats som helst med möjlighet till fjärråtkomst och delning. Ta bort röda ögon, korrigera färger eller återställ gamla foton med några få klick. Skapa förbluffande bildspel eller svepande panoramavyer och dela alltsammans via sociala media.

Data

Data

Skydda alla dina oersättliga media på CD, DVD eller Blu-ray med funktioner för säkerhetskopiering, kopiering och lagring. Dra, släpp och bränn med enkla verktyg för arkivering och delning som gör att du inte behöver bekymra dig för dataförlust, olyckshändelse, stöld eller naturkatastrofer.