Hjälp mig att välja: Kort för trådlös kommunikation

Trådlösa kort gör att du kan koppla upp dig mot världen omkring dig. Hastigheten och räckvidden för din anslutning mellan datorn och Internet påverkas av vilken typ av trådlöst kort du väljer.
De senaste trådlösa standarderna är standard på bärbara Dell-datorer
Wi-Fi-kort är baserade på de globala 802.11-standarderna och gör det möjligt för bärbara datorer och andra enheter att koppla upp sig mot Internet och varandra. Idag levereras de flesta bärbara Dell-datorer med inbyggda 802.11n Wi-Fi-kort som är fullständigt bakåtkompatibla med tidigare versioner av trådlösa standarder och routrar.

Alla trådlösa 802.11-kort som Dell erbjuder har certifierats av Wi-Fi Alliance.
Wi-Fi-kort kräver en certifierad trådlös router med en Internet-uppkoppling för att kunna ansluta till webben. Så om du inte redan har installerat någon routeranslutning hemma kan det vara en god idé att lägga till en trådlös router när du köper din bärbara dator.

Trådlösa 802.11n-kort är tillgängliga med antingen ett band på 2,4 GHz eller dubbla band med alternativen 2,4 och 5 GHz.

5 GHz kräver en 5 GHz-kompatibel trådlös router och rekommenderas för områden där det är hög stockning från andra trådlösa routrar, mikrovågor och trådlösa telefoner.

Vilket trådlöst kort passar mig?Intel® Wireless DisplayIntel My WiFi TechnologyBluetoothWiMaxDubbla band på 2,4 och 5 GHzHastighetRäckvidd
Intel® Centrino® Advanced N-6230 och Bluetooth® 3.0
Stöd för dubbla band för direktuppspelning av HD-video och musik
JaJaJaNejJaSkickar och tar emot med en hastighet på 300 Mbit/s*
Utmärkt
Intel Centrino Advanced-N 6235 och Bluetooth 4.0
Stöd för dubbla band för direktuppspelning av HD-video och musik 
Ja Ja Ja Nej Ja Skickar och tar emot med en hastighet på 300 Mbit/s*
 
Utmärkt 
Intel Centrino Advanced-N
4G WiMax-förberedd + WiDi
JaJaNejJaNejSkickar och tar emot med en hastighet på 150/300 Mbit/s*
Utmärkt
Intel Centrino Wireless-N 1030 och Bluetooth 3.0
Webbsurfning, WiDi + Bluetooth
JaJaJaNejNejSkickar och tar emot med en hastighet på 150/300 Mbit/s*
Bra
Intel Centrino Wireless-N 1000JaJa NejNejNejSkickar och tar emot med en hastighet på 150/300 Mbit/s*
Bra
Intel Centrino Wireless-N 2230 Ja Ja Ja Nej NejSkickar och tar emot med en hastighet på 300 Mbit/s*
Utmärkt


Vad är Intel WiDi?

Intel® Wireless Display (WiDi) är en teknik som gör att du kan skicka media trådlöst från din bärbara dator till din TV så att du kan njuta av ditt eget material och onlinematerial med stor bild. Luta dig tillbaka och upplev dina hemvideor, videor, onlineprogram och mycket mer på din TV med fantastiskt tydlig bild och bra ljud.

Bärbara datorer med tekniken Intel WiDi kan nu stödja uppspelning i 1080p, men för detta krävs en kompatibel adapter och en TV som stödjer 1080p.
Vad behöver du för att ansluta?
Med Intel WiDi ansluter du enkelt din bärbara dator till TV:n. För husets bästa platser behöver du tre komponenter:
En TV-adapter: En NETGEAR® Push2TV®-adapter som stödjer Intel WiDi (säljs separat)En bärbar Dell-dator med någon av processorerna Intel® Core™ i3, i5 eller i7 (ej fyrkärnig), och med något av de trådlösa korten Intel® Centrino® Wireless-N 1000 eller Centrino Advanced-N 6200                        En HDTV med antingen en HDMI™- eller komposit-AV-ingång, eller någon annan skärm eller projektor med HDMI- eller komposit-AV-ingång
Intel® My WiFi Technology medföljer trådlösa produkter av typen Intel Centrino och förvandlar din bärbara dator med Microsoft® Windows 7 till ett personligt Wi-Fi-nätverk som gör att du kan ansluta den trådlöst till andra Wi-Fi-kompatibla enheter som telefoner, kameror, digitala bildramar, projektorer, skrivare, MP3-spelare och andra datorer.

  • Dela innehåll trådlöst: Ett enkelt användargränssnitt gör att du kan utbyta datorinnehåll mellan bärbara datorer och andra enheter.

  • Anslut var som helst, när som helst: Anslut din bärbara dator direkt till Wi-Fi-enheter var som helst – du behöver inte ens någon åtkomstpunkt.

  • Optimerad för processorer från Intel: Drar nytta av de möjligheter processorer från Intel erbjuder för att tillhandahålla smartare prestanda och unika trådlösa funktioner som Intel Wireless Display.
Tekniken Intel 4G WiMax

Smarta prestanda, extremt snabb anslutning

4G WiMax ger din bärbara Dell-dator och andra enheter otroligt snabb trådlös åtkomst till Internet – upp till fyra gånger snabbare än med trådlöst 3G-nät – var du än befinner dig i stan. Hastighet och frihet på den här nivån gör att du kan arbeta, surfa, titta på film, strömma musik och mycket mer från din favoritplats inom vilket område som helst med 4G WiMax. När du kopplar upp dig mot ett nätverk baserat på 4G WiMax har du fullständig mobil tillgång till allt som webben har att erbjuda.

Killer Wireless-N: Smarta, snabba nätverksfunktioner

Killer™ Wireless-N-produkterna är trådlösa nätverkskort med höga prestanda för bärbara datorer. Killer Wireless-N-produkterna kombinerar den snabbhet, intelligens och kontroll som krävs för dagens onlinespel.

Smarta, snabba nätverksfunktioner:

Killer Wireless-N-familjen omfattar Advanced Stream Detect™-teknik utformad för att automatiskt klassificera och prioritera latenskänslig nätverkstrafik för onlinespel, HD-video och högkvalitativt ljud för att maximera din onlineupplevelse.

 

Fördelar med Killer Wirelss-N

Snabbhet – utformade för snabb hämtning, smidiga onlinespel och jämn strömning av video.

Intelligens – Killer Wireless-N innefattar Advanced Stream Detect-teknik som automatiskt identifierar högprioriterad trafik som spel och röstchatt och automatiskt prioriterar detta framför mindre viktigt ”nätverksbrus”.

Maximal kontroll – se vilka program som norpar åt sig den trådlösa bandbredden. Ange begränsningar med Visual Bandwidth Control™ eller stäng av dem helt med Application Blocking, så att de inte stör dina onlinespel, röstchattar eller hämtningar.

 
Killer Wireless-N-moduler

Killer Wireless-N 1202:
 

Killer Wireless-N 1202 har också Wi-Fi Direct-funktioner och Advanced Stream Detection-teknik från Qualcomm Atheros som ”automatiskt kan klassificera och prioritera latenskänslig nätverkstrafik för onlinespel, HD-video och högkvalitativt ljud för att maximera din onlineupplevelse.”

Den är utformad för att ge bättre prestanda och avancerad kontroll genom att automatiskt klassificera och prioritera spel-, video- och ljuddata i nätverket för att ge en överlägsen, oavbruten underhållningsupplevelse online.

Killer Wireless-N 1202 2x2 MIMO WiFi-modul med höga prestanda finns nu för första gången med Bluetooth, vilket ger användarna möjlighet att spela onlinespel och strömma media samtidigt som de använder en Bluetooth-anslutning – en viktig funktion för onlinespelare som använder Bluetooth-aktiverad kringutrustning.