Hjälp mig att välja: Starthårddisk/andra hårddisk/tredje hårddisk/fjärde hårddisk

Att välja hårddisk till en arbetsstation
• Du bör konfigurera din dator med en hårddisk utifrån dina krav på kapacitet och prestanda samt dina äldre verktyg
• Du bör också tänka på dina framtida lagringsbehov: En enda mindre hårddisk kanske räcker för dina nuvarande behov, men om du lägger till en större hårddisk eller flera hårddiskar nu kan du säkerställa att du har tillräckligt med lagringsutrymme långt in i framtiden
Kapacitetskrav − Hårddiskkapacitet mäts i gigabyte (GB) och fler gigabyte (GB) betyder mer kapacitet. Eftersom presentationer, kalkylblad, databaser och andra efterfrågade företagsfiler tar betydligt mer plats än e-postmeddelanden och ordbehandlingsdokument, kräver de en hårddisk med större kapacitet.

Prestanda −
Hårddiskars prestanda påverkas av enhetens hastighet som mäts i varv per minut (v/min). Fler varv per minut innebär högre prestanda. En hårddisk med 7 200 varv per minut är standardprestanda för skrivbordsapplikationer. Om ditt arbete kräver diskar med högre prestanda, snabba åtkomsttider och snabb läsning och skrivning av data behöver du en hårddisk av företagsklass med en hastighet på 10 000 v/min.

Enhetstyper:

Solid State-hårddiskar (SSD):
Allmänt sett tillhandahåller Solid State-hårddiskar den högsta nivån av lagringsprestanda. SSD-hårddiskar har inga rörliga delar, så deras hastighet mäts inte i v/min. Förutom att erbjuda högre prestanda är SSD-hårddiskar också mer hållbara, mer tillförlitliga och svalare och tystare än standardhårddiskar under drift.

SATA-hårddiskar (Serial ATA) på 7200 v/min och 10 000 v/min:
Magnetiska hårddiskars prestanda påverkas av enhetens hastighet som mäts i varv per minut (v/min). En traditionell hårddisk på 7 200 v/min erbjuder standardmässiga prestanda för datorprogram. Hårddiskar på 7 200 v/min finns med de högsta kapaciteterna och ger dig mer utrymme för lagring av befintliga och framtida data. Hårddiskar på 10 000 varv/min hårddiskar har högre varvtal per minut och kan överföra data snabbare, vilket resulterar i högre prestanda.

SSD-hårddisk som startenhet + SATA-hårddisk på 7 200 v/min:
Om du använder en SSD-hårddisk som konfigurerats i RAID som startenhet och en hårddisk på 7 200 v/min får du det bästa av två världar: prestanda och kapacitet. SSD-hårddisken startar snabbt och programmen laddas utan problem samtidigt som du får prestandafördelarna som en SSD-hårddisk ger dig. Tillsammans med en SATA-hårddisk på 7 200 v/min får du kapaciteten som behövs för lagring av befintliga och framtida data. För den här lagringslösningen erbjuder Dell en SSD-hårddisk på 32 GB i arbetsstationen T1650.

Självkrypterande hårddisk (SED):

Skydda dina data genom att använda kraftfull maskinvarubaserad kryptering utan att det får negativ effekt på prestanda. På självkrypterande hårddiskar är den maskinvarubaserade krypteringsmotorn inbyggd direkt i enhetsstyrenheten för att leverera oavbruten kryptering i SATA-hårddiskens fullständiga hastighet (7 200 v/min), vilket hjälper dig att uppehålla säkerheten utan att minska dina prestanda. Dells SED-hårddisk uppfyller OPAL-standarden och är certifierad enligt FIPS 140-2.

Obs! Hårddisktillverkarna är nu i färd med att börja använda Advanced Format-teknik i SATA-hårddiskarna. Alla Dell Precision-arbetsstationer kommer att använda 512-emulerande (512e) Advanced Format-hårddiskar och hårddiskar med äldre 512b-teknik.

Lagringsbuss:
SATA 3,0 Gbit/s (tidigare SATA II), eller SATA 6 Gbit/s (SATA III),
som är en seriell version av den vanliga äldre ATA-bussen, ger en rå dataöverföringshastighet på upp till 3,0 Gbit/s eller 6,0 Gbit/s, mindre kontakter och kablar och en dedikerad bandbredd och kabel för varje enhet. SATA erbjuder en utmärkt kombination av höga prestanda och smidiga konfigurationsmöjligheter.

SAS (Serial Attached SCSI)
kombinerar goda egenskaper hos SCSI och SATA i en effektiv konstruktion. SAS är en utmärkt standard för arbetsstationsmiljöer som kräver extremt höga prestanda och extraordinär tillförlitlighet. Den har stöd för den traditionella SCSI-kommandostrukturen och fungerar därför med SCSI-programverktyg. Liksom för SATA 3,0 Gbit/s och SATA 10 K är dataöverföringshastigheten för SAS upp till 3,0 Gbit/s. SAS är dock en dubbelriktad buss, vilket innebär att data kan strömma i båda riktningarna. Detta ger flera samtidiga dataöverföringar till och från flera enheter jämfört med SATA 3.0 Gbit/s eller SATA 10 K.