Hjälp mig att välja: Lagring

 
Hårddisken är datorns primära lagringsenhet. Operativsystem, program, filer och data lagras på hårddisken. Att byta hårddisk kan vara en stor utmaning. Det bästa sättet att undvika det här bekymret är att välja en hårddisk som tillgodoser dina behov en bra bit in i framtiden genom att beakta följande faktorer:

1. Kapacitetskrav: Fler gigabyte (GB) betyder mer kapacitet. Se till att du köper en hårddisk som har tillräckligt stor kapacitet för att tillgodose dina nuvarande och framtida lagringsbehov.

2. Prestanda:
Hårddiskars prestanda påverkas av enhetens hastighet som mäts i varv per minut (v/min), samtidigt som användning av flashminne påskyndar dataåtkomsten. När det gäller magnetiska medier betyder högre varvtal per minut högre prestanda. Flashminnet kan också förbättra hårddiskens prestanda genom att ge dig åtkomst till data utan att du behöver vänta på att hårddisken ska komma igång. Detta ger fördelar i form av en snabbare uppstartstid för både dator och program. Innovationer som Solid State-hybridhårddiskar (SSHD) och Solid State-hårddiskar (SSD) använder flashminne för att höja prestandan.

3. Tålighet:
De flesta hårddiskar har rörliga delar, vilket gör dem känsliga för vissa typer av stötar, vibrationer och andra rörelser som kan leda till att hårddisken kraschar. Innovationer såsom SSD hjälper till att skydda mot stötar och kan minska risken för att fel uppstår. Om du ofta är ute och reser, arbetar på fältet eller far omkring på flygplatser bör du fundera på att skaffa en SSD eftersom dessa är extra tåliga.

4. Datasäkerhet:
Självkrypterande hårddiskar (SED) skyddar dina data med hjälp av kraftfull, maskinvarubaserad kryptering utan att påverka systemets prestanda negativt. Krypteringsmotorn är inbyggd direkt i hårddiskens styrenhet, vilket gör att all kryptering sker vid full hårddiskhastighet. På SED-hårddiskarna är till och med lösenordet krypterat vilket innebär en extra skyddsnivå för dina data, oavsett om hårddisken skulle bli stulen tillsammans med systemet eller om bara själva hårddisken blir stulen. SED-hårddiskar är enkla att använda och driftsätta och erbjuder snabb och säker radering om hårddisken ska kasseras eller användas på nytt. FIPS-certifierade (Federal Information Processing Standard) SED-hårddiskar erbjuder alla funktioner som vanliga SED-hårddiskar har, plus FIPS-standardens intrångsskydd och unika krypteringsalgoritm. FIPS-certifierade krypterade hårddiskar har utformats för användning inom områden där datasäkerhet är av yttersta vikt, t.ex. inom statliga institutioner, inom hälso- och sjukvården och på finansmarknaden.

Dells SED-hårddiskar är TCG Opal 2.0-kompatibla och de med FIPS är FIPS 140-2-certifierade. Våra SED-hårddiskar valideras med Dells plattformar och den programvara som vi levererar. Om du använder annan säkerhetsprogramvara för att hantera dina hårddiskar bör du fråga programvaruleverantören om den är kompatibel. Du bör även fråga leverantören av din säkerhetsprogramvara om den version som du använder är Opal 2.0-kompatibel.
Om du vill ha ... Väljer du ... 
Maximala prestandaSolid State-hårddisk 
Prestanda och lagringskapacitet Solid State-hybridhårddisk
Maximal tålighet Solid State-hårddisk 
Datasäkerhet SED-hårddisk (Self Encrypting Drive) 
Vad är en Solid State-hybridhårddisk (SSHD)?

Dell introducerar Solid State-hybridhårddisken (SSHD), en spännande ny hårddiskteknik som använder flashminne för att ge bättre lagringsprestanda. Dells Solid State-hybridhårddisk (SSHD) kombinerar hastigheten hos en Solid State-hårddisk (SSD) med den höga kapaciteten hos en vanlig hårddisk för att ge dig det senaste inom klientlagringsteknik.


Hybridhårddisk

  • Startar som en SSD*
  • Upp till 200 % högre prestanda än en hårddisk med 7 200 varv per minut*
  • Seriell ATA (SATA) på 6 Gbit/s med NCQ (Native Command Queuing) för gränssnittshastighet
  • Allt-i-ett-design för enkelhet och enkel installation
Hur fungerar det?

Intelligent firmware med adaptiva algoritmer övervakar dataanvändningen och placerar de data som används oftast i SSD-delen av disken, vilket leder till kraftigt förbättrade prestanda.

Var kan jag hitta mer information?

Gå till dell.com/business/hybrid om du vill ha mer information om SSHD.