Checklist voor de Windows 8.1 update

Inhoudsopgave:

1. Controleren of uw systeem Windows 8.1 ondersteunt
  2. Software- en apparaatondersteuning controleren
  3. Printerondersteuning controleren
  4. Back-ups van essentiële bestanden maken
  5. Herstelschijven maken
  6. Essentiële drivers updaten
  7. Windows Update inschakelen
  8. Updaten naar Windows 8.1
  9. Bijgewerkte stuurprogramma's installeren na de Windows 8.1 update

In dit artikel worden de essentiële stappen behandeld die u moet doorlopen vóór en na de Windows 8.1 update, waaronder het maken van een back-up van uw gegevens, het updaten van de drivers (vóór de update) en het controleren of het systeem een update naar Windows 8.1 ondersteunt.

Stap 1: Controleren of uw systeem Windows 8.1 ondersteunt

Op de volgende pagina's wordt een overzicht weergegeven van Dell computers die zijn getest door Dell voor ondersteuning van de Windows 8 en Windows 8.1 upgrade en, indien de computer de upgrade ondersteunt, van eventuele problemen na voltooiing van de upgrade.

Pagina voor systeemondersteuning en problemen weergeven

Stap 2: Software- en apparaatondersteuning controleren

Dell heeft ook de software die het bedrijf bij haar computers meelevert, getest op compatibiliteit met Windows 8.x. In dit document vindt u welke versie door Windows 8 wordt ondersteund en downloadkoppelingen voor producten die Windows 8 ondersteunen. Ook ziet u de software die niet compatibel is met Windows 8 en die dus mogelijk vóór de upgrade van Windows 7 naar Windows 8 moet worden verwijderd.

Pagina voor Windows 8 software-ondersteuning en -problemen weergeven

Raadpleeg voor andere software en apparaten, zoals printers, scanners, smartphones en andere apparaten, het Windows Compatibiliteitscentrum van Microsoft voor ondersteuningsinformatie.

Windows 8 Compatibiliteitscentrum

Stap 3: Printerondersteuning controleren

Als laatste wilt u natuurlijk ook weten of uw printer Windows 8 ondersteunt. Dell heeft veel van zijn printers getest op compatibiliteit met Windows 8. Ga naar deze pagina om te kijken of uw printer de nieuwe Windows-software ondersteunt en of u uw printersoftware of -drivers moet upgraden. Dell printerdrivers voor Windows 8 werken ook met Windows 8.1.

Pagina voor Windows 8 printerondersteuning weergeven

Stap 4: Een back-up maken van belangrijke bestanden

Vóór het uitvoeren van een upgrade van het besturingssysteem, moet u een back-up maken van uw bestanden. Dell Backup and Recovery maakt dit proces eenvoudig. Meer informatie over het maken van een back-up van uw bestanden vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel "Restoring your operating system on a Dell computer in Windows 8" (Besturingssysteem herstellen op een Dell computer in Windows 8)

Stap 5: Herstelschijven maken voor Windows 8

Als u wilt terugkeren naar Windows 8, hebt u herstelmedia nodig. Gebruik Dell Backup and Recovery om uw fabrieksmedia te maken.

1. Typ "Dell Backup" op het startscherm en selecteer vervolgens Dell Backup and Recovery.
  2. Selecteer de tegel Reinstall Disk (Schijf opnieuw installeren).
  3. Selecteer een apparaat voor het maken van de back-up van de fabrieksmedia en klik vervolgens op Continue (Doorgaan).
  4. Klik op Start (Starten) en vervolgens op Yes (Ja) om de huidige inhoud van de schijf of dvd te wissen.
    Uw media worden gemaakt met Dell Backup and Recovery.
Voor de herstelback-up hebt u twee dvd's of één USB-stick van 8 GB of meer nodig.

Stap 6: Belangrijke drivers bijwerken

Dell raadt u ten zeerste aan de volgende drivers en firmware bij te werken voordat u een upgrade naar Windows 8 start:

• Systeem-BIOS
  • Videodriver
  • Intel Rapid Storage Technology
  • Wireless LAN
  • Mobile Broadband

Ga voor het updaten van uw drivers naar de Dell website Drivers en downloads . Zorg dat u de servicetag van uw systeem bij de hand hebt om de juiste drivers te vinden voor uw computer.

Stap 7: Belangrijke toepassingen bijwerken

Er zijn twee Dell fabriekstoepassingen die moeten worden bijgewerkt voordat u de update naar Windows 8.1 uitvoert. Deze toepassingen worden onbruikbaar als ze niet voorafgaand aan het updateproces worden bijgewerkt.

Update Dell Backup and Recovery met behulp van de Dell website Drivers en downloads.

Uw McAfee-beveiligingsproduct moet ook worden bijgewerkt. Deze update wordt vanaf 1 oktober 2013 door McAfee op alle computers geïmplementeerd die met internet zijn verbonden. Computers die niet regelmatig verbinding met internet maken, moeten zorgen dat zij verbinding maken met internet en deze update ontvangen voordat zij de update naar Windows 8.1 uitvoeren.

Stap 8: Windows Update inschakelen

Controleren op updates in Windows Update:

1. Open Windows Update als volgt in het Configuratiescherm: veeg vanaf de rechterkant van het scherm, tik op Zoeken (als u een muis gebruikt: wij de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik vervolgens op Zoeken), typ Windows Update in het zoekvak, tik of klik op Instellingen en tik of klik op Updates installeren.
  2. Tik of klik in het linkerdeelvenster op Controleren op updates en wacht terwijl Windows zoekt naar de nieuwste updates voor uw computer.
  3. Als er updates zijn gevonden, tikt of klikt u op Updates installeren.

Stap 9: Updaten naar Windows 8.1

Updaten naar Windows 8.1 vanuit de Windows Store:

1. Vanaf het startscherm: open de Windows Store en selecteer de tegel 'Update to Windows 8.1' (Updaten naar Windows 8.1). Of als u de melding 'Update to Windows 8.1' ziet, kunt u ook op de knop 'Go to the Store' (Ga naar de Store) klikken.
  2. Selecteer Downloaden op de Windows 8.1 productpagina. Het downloaden en installeren van Windows 8.1 kan 1 à 2 uur of langer in beslag nemen afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding en de systeemconfiguratie, maar u kunt uw computer tijdens het downloaden gewoon gebruiken. Als u de computer uitschakelt of in de slaapstand zet, wordt de download later mogelijk opnieuw gestart.
  3. Volg de instructies op het scherm als u wordt gevraagd actie te ondernemen.
  4. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten, selecteert u de knop 'Nu opnieuw opstarten' of wacht u totdat Windows automatisch opnieuw wordt opgestart.
  5. Nadat Windows opnieuw is opgestart, volgt u de instructies op het scherm en meldt u zich aan bij Windows 8.1.

Instructies voor schone installatie:

Commerciële klanten met een bedrijfsomgeving die alleen schone installatie van de 8.1 update ondersteunt, verwijzen wij naar onze instructies voor een update en schone installatie van Windows 8.

Instructies voor schone installatie vanaf een dvd of USB-stick weergeven

Stap 10: Driver-updates installeren na de Windows 8.1 update

Nadat u de update naar Windows 8.1 hebt voltooid, moet u teruggaan naar de Dell website Drivers en downloads en uw belangrijke drivers updaten en de nieuwste Windows 8.1 drivers voor andere onderdelen downloaden.

Artikel-id: SLN287189

Laatste wijzigingsdatum: 06-10-2015 08:27

Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Heeft dit artikel uw probleem opgelost?
Ja Nee
Stuur ons feedback
CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code

Voer CAPTCHA-code in
Er is een fout opgetreden met een invoer. Probeer uw CAPTCHA-code nogmaals in te voeren.