Pixel-richtlijnen voor LCD-schermen

Samenvatting van het artikel: Dit artikel bevat informatie over de pixel-richtlijnen voor LCD-schermen.

Inhoudsopgave:

1. Pixel-richtlijnen voor LCD-schermen
  2. Pixel-/puntenraster
  3. Het type LCD-scherm van uw computer bepalen

Pixel-richtlijn voor LCD-schermen

Elke pixel is opgebouwd uit een rode, groene en blauwe subpixel. Wanneer de status van een subpixel niet verandert, is het zichtbaar als een klein zwart, wit of gekleurd puntje op het scherm. Er zijn twee algemene soorten subpixeldefecten: heldere subpixeldefecten en donkere subpixeldefecten.

Een subpixeldefect wordt ook wel een puntdefect genoemd.

Heldere subpixeldefecten: een subpixel blijft permanent verlicht, wat resulteert in een witte of gekleurde punt op een zwarte achtergrond.

Donkere subpixeldefecten: een subpixel blijft permanent onverlicht, wat resulteert in een zwarte of gekleurde punt op een witte achtergrond.

De Premium Panel Guarantee is uiterst belangrijk in de branche omdat deze gedurende de geldigheidsperiode van de beperkte hardwaregarantie garandeert dat schermen nul pixels hebben die altijd aan zijn, wat resulteert in een heldere stip op het scherm.

Tijdens het productieproces van LCD-schermen komt het regelmatig voor dat één of meer subpixels permanent geblokkeerd raken. Een scherm dat één tot vijf vaste subpixels bevat, wordt als normaal en binnen de industrienormen beschouwd.

Terug naar boven

Pixel-/puntenraster

Uw LCD-scherm komt mogelijk in aanmerking voor vervanging als het voldoet aan de criteria in (Tabel 1).
Alleen bij aanwezigheid van vaste subpixels/punten (helder of donker) die op normale kijkafstand zichtbaar zijn met het blote oog komt het scherm mogelijk in aanmerking voor vervanging.
Raadpleeg het gedeelte Het type LCD-scherm van uw computer bepalen om te zien hoe u kunt bepalen wat voor LCD-scherm uw computer heeft.

Scherm Heldere subpixels Donkere subpixels Totaal subpixels

Flatpanel-monitors met Premium Panel Guarantee
  • Dell UltraSharp monitors (U-, UP-, UZ-serie)
  • Dell Professional monitors (P-serie)
  • Alienware OptX monitors (AW-serie)
1 of meer 6 of meer Helder = 1 of meer
Donker = 6 of meer
Dell monitors (D-serie) 6 of meer 9 of meer Combinatie van licht en donker = 9 of meer
Alle andere Dell monitors 6 of meer 6 of meer Combinatie van licht en donker = 6 of meer

Laptop LCD-schermen met standaardschermen op:
  • Dell Inspiron laptops
  • Dell Latitude laptops
  • Dell Precision Mobile Workstations
  • Dell Studio laptops
  • Dell Vostro laptops
  • Dell XPS laptops
  • Alienware laptops

voor elke LCD-resolutie (HD, SXGA, WSVGA, WXGA)
3 of meer 6 of meer Combinatie van licht en donker = 6 of meer

Laptop LCD-schermen met Premium Panel Guarantee op:
  • Dell Inspiron laptops
  • Dell Latitude laptops
  • Dell Precision Mobile Workstations
  • Dell Studio laptops
  • Dell Vostro laptops
  • Dell XPS laptops
  • Alienware laptops

voor elke LCD-resolutie (FHD, HD+, WSXGA, WSXGA+, WXGA+, WUXGA)
1 of meer 6 of meer Helder = 1 of meer
Donker = 6 of meer

Laptop LCD-schermen met Premium Panel Guarantee op:
  • Dell Latitude ATG laptops
  • Dell Latitude XFR laptops
1 of meer 6 of meer Helder = 1 of meer
Donker = 6 of meer

Tabel 1: LCD-beleidtabel

Terug naar boven

Het type LCD-scherm van uw computer bepalen

1. Ga naar de Product Support-pagina.
    Voer uw servicetag in en klik op Verzenden. Meer informatie over het opzoeken van uw servicetag vindt u in het Dell Knowledge Base artikel Wat is een servicetag en waar vind ik deze?
  2. Klik op het tabblad Systeemconfiguratie.
  3. Klik op Originele systeemconfiguratie.
  4. Klik op Onderdelen.
  5. Druk gelijktijdig op de toetsen <Ctrl> en <F>.
  6. In het venster Zoeken typt u LIQUID CRYSTAL DISPLAY en vervolgens klikt u op Volgende.
  7. Kijk of HD, SXGA, WSVGA, WXGA, FHD, HD+, WSXGA, WSXGA+, WXGA+ of WUXGA wordt vermeld. (Mogelijk moet u meerdere keren op Volgende klikken om het type LCD-scherm van uw computer te vinden.).

Terug naar boven

Artikel-id: SLN130145

Laatste wijzigingsdatum: 05-08-2016 07:10