Pixel-richtlijnen voor LCD-schermen

Dit artikel bevat informatie over pixel-richtlijnen voor LCD-schermen voor LCD-schermen op laptops en Dell flatpanel-monitoren. U leert wat een pixel of punt is, hoe u een heldere of donkere pixel op uw LCD-scherm kunt herkennen en u krijgt antwoord op veelgestelde vragen.

Inhoudsopgave:

1. Pixel-richtlijnen voor LCD-schermen
  2. Wat is de Dell Premium Panel Guarantee?
  3. Pixel- of puntenraster
  4. Veelgestelde vragen

Pixel-richtlijnen voor LCD-schermen

Elke pixel is opgebouwd uit een rode, groene en blauwe subpixel. Wanneer de status van een subpixel niet verandert, is het zichtbaar als een klein zwart, wit of gekleurd puntje op het scherm. Er zijn twee algemene soorten subpixeldefecten: heldere subpixeldefecten en donkere subpixeldefecten. Een subpixeldefect wordt ook wel een puntdefect genoemd.

Heldere subpixeldefecten: een subpixel blijft permanent verlicht, wat resulteert in een witte of gekleurde punt op een zwarte achtergrond.

Donkere subpixeldefecten: een subpixel blijft permanent onverlicht, wat resulteert in een zwarte of gekleurde punt op een witte achtergrond.

De Premium Panel Guarantee is uiterst belangrijk in de branche omdat deze gedurende de geldigheidsperiode van de beperkte hardwaregarantie garandeert dat schermen nul pixels hebben die altijd aan zijn, wat resulteert in een heldere stip op het scherm.

Tijdens het productieproces van LCD-schermen komt het regelmatig voor dat één of meer subpixels permanent geblokkeerd raken. Een scherm dat één tot vijf vaste subpixels bevat, wordt als normaal en binnen de industrienormen beschouwd.

Terug naar boven

Wat is de Dell Premium Panel Guarantee?

Dell biedt een Premium Panel Guarantee die ervoor zorgt dat er geen heldere pixeldefecten op uw bij Dell aangeschafte UltraSharp, Professional en Alienware monitoren voorkomen.

Hoewel defecte pixels de prestaties van uw monitor niet per se nadelig beïnvloeden, kunnen ze als vervelend en storend worden ervaren, vooral als de pixels op een positie zijn waar de weergavekwaliteit wordt beïnvloed

Onze onafgebroken inzet voor kwaliteit en de tevredenheid van onze klanten heeft Dell ertoe aangezet een Premium Panel Guarantee als onderdeel van onze standaard beperkte garantie te bieden. Zelfs als er slechts één heldere pixel wordt gevonden, wordt de monitor gegarandeerd gratis omgeruild gedurende de beperkte-garantieperiode.

Premium Panel Guarantee is beschikbaar voor UltraSharp, Professional en Alienware monitoren die rechtstreeks bij Dell zijn gekocht samen met een systeem of als zelfstandige eenheid, en die zijn opgenomen in Dell's standaard 3 jaar beperkte garantie. Klanten die een verlenging van de beperkte garantie voor een 4e of 5e jaar hebben gekocht, kunnen ook van deze dekking profiteren voor de duur van de beperkte garantieperiode.

Opmerking: Beschikbaarheid van de specifieke garantiediensten kan variëren in verschillende regio's.

Terug naar boven

Pixel- of puntenraster

Uw LCD-scherm komt mogelijk in aanmerking voor vervanging als het voldoet aan de criteria in Tabel 1.

Opmerking: Alleen bij aanwezigheid van vaste subpixels/punten (helder of donker) die op normale kijkafstand zichtbaar zijn met het blote oog komt het scherm mogelijk in aanmerking voor vervanging.
Scherm Heldere subpixels Donkere subpixels Totaal subpixels
Flatpanel-monitoren met Premium Panel Guarantee (HD+ (1600 x 900) en hogere LCD-schermresoluties):
  • Dell UltraSharp monitoren (U-, UP-, UZ-serie)
  • Dell Professional monitoren (P-serie)
  • Alienware OptX monitoren (AW-serie)
1 of meer 6 of meer
  • Helder = 1 of meer
  • Donker = 6 of meer
Dell monitoren (D-serie) 6 of meer 9 of meer Combinatie van helder en donker = 9 of meer
Alle andere Dell flatpanel-monitoren 6 of meer 6 of meer Combinatie van helder en donker = 6 of meer
Dell laptop LCD-scherm met standaard (HD (1366 x 768) of lagere resoluties):
  • Dell Inspiron laptops
  • Dell Latitude laptops
  • Dell Precision Mobile workstations
  • Dell Studio laptops
  • Dell Vostro laptops
  • Dell XPS laptops
  • Alienware laptops
3 of meer 6 of meer Combinatie van helder en donker = 6 of meer
Dell laptop LCD-scherm met Premium Panel Guarantee (HD+ (1600 x 900) en hogere LCD-schermresoluties):
  • Dell Inspiron laptops
  • Dell Latitude laptops
  • Dell Precision Mobile workstations
  • Dell Studio laptops
  • Dell Vostro laptops
  • Dell XPS laptops
  • Alienware laptops
1 of meer 6 of meer
  • Helder = 1 of meer
  • Donker = 6 of meer
Tabel 1: Pixel of Dot Policy voor LCD-schermen
Terug naar boven

Veelgestelde vragen

Klik op een onderdeel hieronder voor meer informatie.

Een dode pixel verwijst naar een pixel met een defect in de mogelijkheid om de juiste kleur weer te geven. Dit kan er uitzien als een kleine zwarte of witte stip op het scherm. Wanneer de pixel permanent blijft branden, noemen we dit een heldere pixel.

Helaas niet. Een defecte pixel blijft permanent branden totdat de monitor wordt uitgeschakeld.

Dell Premium Panel Guarantee geldt alleen voor UltraSharp, Professional en Alienware monitoren met heldere pixeldefecten. Premium Panel Guarantee dekt geen monitoren met donkere/zwarte dode pixels.

Dell Premium Panel Guarantee geldt voor alle UltraSharp, Professional en Alienware monitoren met heldere pixeldefecten tijdens de beperkte garantieperiode die rechtstreeks bij Dell of in een winkel zijn gekocht.

Opmerking: Als u uw UltraSharp, Professional en Alienware monitor via Best Buy in de VS hebt gekocht, dan kunt u die bij elke Best Buy in de VS omruilen. Om in aanmerking te komen voor de garantieservice bij een Best Buy in de VS, moet u de originele aankoopbon van uw aankoop hebben.
  1. Schakel uw pc en de monitor uit.
  2. Koppel de videokabel los van de monitor.
  3. Maak het scherm schoon met een pluisvrije doek aangezien stof het punt kan zijn die u ziet.
  4. Controleer of het netsnoer is aangesloten op de monitor.
  5. Schakel de monitor in.
  6. Er zou nu een zwevend vak op een zwarte achtergrond moeten worden weergegeven.
  7. Controleer of het scherm heldere pixels bevat. Deze pixels zijn doorgaans verlicht, wat resulteert in een witte of gekleurde (rode, groene of blauwe) punt op een zwarte achtergrond.
    U kunt ook de zelftest van de monitor / het LCD-scherm uitvoeren door onze zelftests De ingebouwde diagnosetests op uw desktopmonitor uitvoeren of De ingebouwde zelftest van het LCD-scherm van de laptop uitvoeren uit te voeren.
  8. Let op of u heldere punten of heldere pixels of andere vervormingen op het scherm ziet.
  9. Neem contact op met Dell Technische Support als u een defect ziet.
Opmerking: De beperkte hardwaregarantie van Dell biedt dekking van uw monitor tegen een defecte eenheid en/of fabricagefouten. Als u een storing tijdens de beperkte hardwaregarantieperiode ervaart, zal Dell Technische Support de problemen met de unit samen met u oplossen. Als uw probleem is geïdentificeerd als een heldere of donkere pixel na de probleemoplossing, zal Dell u een vervangende eenheid toesturen afhankelijk van de status van de beperkte hardwaregarantie van de betrokken unit.
  1. Schakel uw pc en de monitor uit.
  2. Koppel de videokabel los van de monitor.
  3. Maak het scherm schoon met een pluisvrije doek aangezien stof het punt kan zijn die u ziet.
  4. Controleer of het netsnoer is aangesloten op de monitor.
  5. Schakel de monitor in.
  6. Voer de zelftest van de monitor / het LCD-scherm uit door onze De ingebouwde diagnosetests op uw desktopmonitor uitvoeren of De ingebouwde zelftest van het LCD-scherm van de laptop uitvoeren uit te voeren.
  7. 7. Het scherm zou nu moeten wisselen tussen meerdere kleuren (wit, rood, groen, blauw en zwart).
  8. 8. Let op of u donkere punten of pixels of andere vervormingen op het scherm ziet.
  9. Neem contact op met Dell Technische Support als u een defect ziet.
Opmerking: De beperkte hardwaregarantie van Dell biedt dekking van uw monitor tegen een defecte eenheid en/of fabricagefouten. Als u een storing tijdens de beperkte hardwaregarantieperiode ervaart, zal Dell Technische Support de problemen met de unit samen met u oplossen. Als uw probleem is geïdentificeerd als een heldere of donkere pixel na de probleemoplossing, zal Dell u een vervangende eenheid toesturen afhankelijk van de status van de beperkte hardwaregarantie van de betrokken unit.

De beperkte garantie biedt dekking voor uw monitor tegen defecte onderdelen en fabricagefouten. Als u tijdens de beperkte garantieperiode een defect aan een onderdeel hebt, zullen we eerst proberen de problemen in het systeem via de telefoon op te lossen. Als uw probleem na telefonische probleemoplossing is geïdentificeerd als een heldere pixel, zal Dell u de volgende werkdag een vervangende eenheid toesturen.

Gedurende de looptijd van uw beperkte garantie, geniet uw Dell monitor van alle voordelen van Dell's 24x7 gratis telefonische technische support en de geavanceerde omruilservice.

Opmerking: Als u uw UltraSharp, Professional en Alienware monitor via Best Buy in de VS hebt gekocht, dan kunt u die bij elke Best Buy in de VS omruilen. Om in aanmerking te komen voor de garantieservice bij een Best Buy in de VS, moet u de originele aankoopbon van uw aankoop hebben.

Hoewel de meeste fabrikanten alleen een 30-daagse garantie tegen heldere pixels bieden, is Dell Premium Panel Guarantee geldig gedurende de looptijd van uw beperkte garantie of verlengde garantie van 4 of 5 jaar.

De beperkte garantie voor monitoren niet samen met systeem zijn gekocht, geldt voor de periode die op uw pakbon, factuur of het ontvangstbewijs staat aangegeven. Monitoren samen met een systeem gekocht, worden gedekt tijdens de looptijd van de beperkte garantie.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN130145

Laatste wijzigingsdatum: 04-01-2017 08:16