• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Vanlige spørsmål om Ubuntu

Sammendrag: Se informasjonen for å få svar på spørsmål som installasjon, dobbeltoppstart, konfigurasjon, sikkerhetskopiering, feilsøking og annet. Svarene gjelder spesifikt for maskinvaren som følger med Dell-PC-er og den nyeste Ubuntu LTS-implementeringen. ...

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Instruksjoner

Innholdsfortegnelse:

1. Vanlige spørsmål

2. Tilleggsinformasjon

MERK: Disse innholdskoblingene fører deg til den tilsvarende skuffen nedenfor. Klikk på den valgte skuffen for å åpne den og lese informasjonen inni.

Dell- og Canonical-teknikere samarbeider hver dag for å sertifisere Dell-maskinvare på Ubuntu til et nivå som kundene kan stole på.

MERK:

Selv om Dell støtter maskinvaren som leveres med alle PC-ene sine fullt ut (så lenge servicen kjører.) – Det er begrensninger i programvarestøtten som den kan levere for Ubuntu-operativsystemet.

Svarene på spørsmålene nedenfor er spesifikke for Dell-datamaskiner. Hvis svarene ikke løser problemet fullt ut, må vi henvise deg til Canonical- og Ubuntu-foraene for ytterligere programvarestøtte. (Se koblingene nederst på siden.)

Canonical er selskapet som har opprettet og leverer de ulike distribusjonene av Ubuntu-operativsystemet.

Dell kan ikke sende OEM Ubuntu-datamaskiner med Super-tasten som er aktivert på operativsystemer som ikke er windows.

Tilbake til toppen

Vanlige spørsmål

Installering

Dell har flere datamaskiner som kommer fra fabrikken med Ubuntu allerede installert.

Hvis du imidlertid må installere operativsystemet på nytt og ikke kan gjenopprette fra gjenopprettingsimaget. Artikkelen nedenfor veileder deg gjennom en installasjon trinn for trinn:

MERK: Vær oppmerksom på at USB 2.0 og eldre flyttbare medieenheter ikke støttes på datamaskiner som bruker de nye Intel Skylake-prosessorene. Brikkesettene for disse CPU-ene støtter ikke lenger USB 2.0-huben.

Ja, du kan installere flere operativsystemer på samme personlige datamaskin hvis maskinvaren har kapasitet til det. Artikkelen nedenfor veileder deg gjennom installasjonsprosessen:

Oppretting av egendefinerte partisjoner er innebygd i Ubuntu-operativsystemets installasjonsprogram. (Live CD, DVD eller USB) Artikkelen nedenfor veileder deg gjennom de ulike nødvendige trinnene:

Artikkelen nedenfor gir en detaljert oversikt over hvilke typer partisjoner som er mulige i Ubuntu, og hva de vil bli brukt til:

Ja, det finnes flere begreper, akronymer og regler som er spesifikke for Linux og Ubuntu. Jeg har gått gjennom noen av de viktigste i artikkelen nedenfor:

Konfigurasjon

MERKNADER: Det er vanligvis ikke nødvendig med driverinstallasjon etter installasjon av Ubuntu-operativsystemet på din personlige datamaskin. ISO-en for Ubuntu-installasjonen har allerede alle driverne for den versjonen av operativsystemet som befinner seg i den. Den installerer dem etter behov i løpet av installasjonsperioden. (Derfor ber vi deg om å kontrollere at datamaskinen er kompatibel med en bestemt versjon av Ubuntu før installasjonen finner sted.) Vanligvis med Ubuntu, er den eneste gangen du ser etter flere drivere hvis du installerer en ny enhet. Eller når du kjører oppdateringer via Software Center.

Som med alle Linux-baserte distribusjoner er god kunnskap om Terminal og de ulike kommandoene nyttige. Ubuntu leveres imidlertid med et brukergrensesnitt og nok applikasjoner til å bety at Terminal får samme betydning som ledeteksten i Windows-operativsystemer. Se artiklene nedenfor hvis du vil ha mer informasjon:

Video støttes i stor grad på Ubuntu. Det finnes imidlertid noen produsenter som enten har begrenset eller ingen støtte for operativsystemet. Se artiklene nedenfor hvis du vil ha mer informasjon:

Ja, du kan få tilgang til e-postmeldinger ved hjelp av flere programmer. Se artikkelen nedenfor hvis du vil ha mer informasjon:

Ja, du kan få tilgang til alle medier på CD-ROM-er, DVD-er og USB. Se artikkelen nedenfor hvis du vil ha mer informasjon om emnet:

Ja, hvis maskinvaren støtter det. Microsoft leverer en Linux-versjon av Skype som er tilgjengelig for nedlasting i Ubuntu. Du finner mer informasjon i artikkelen nedenfor:

Eksterne enheter

Nesten alle eksterne enheter som kobles til en Windows-PC, kobles til en Ubuntu-PC. De fysiske tilkoblingene er identiske og fungerer mest utenfor esken, det samme gjør Windows Plug and Play. Noen krever imidlertid ekstra drivere og applikasjoner som er installert for å fungere fullstendig. Ubuntu har store repositorier med programvare med åpen kildekode og eiendomsbeskyttet programvare for slike enheter. Se eksemplene nedenfor:

Sikkerhetskopi

Ja, det finnes programmer som er innebygd i Ubuntu som fungerer på samme måte som sikkerhetskopiering i Windows. Se artiklene nedenfor hvis du vil ha mer informasjon:

Hvis datamaskinen kom fra Dell-fabrikken med Ubuntu installert, har den allerede et gjenopprettingsimage som en del av datamaskinen. Hvis imidlertid imaget er skadet eller du har installert operativsystemet på nytt når som helst, kan det være lurt å se artiklene nedenfor:

Feilsøking

Hvis datamaskinen ble levert med Ubuntu, er ePSA-diagnostikk installert. De fungerer som de ville gjort på alle andre personlige Dell-datamaskiner for maskinvare, for eksempel batteriet, minnet eller harddisken. Hvis du har installert operativsystemet på nytt, kan du se artikkelen nedenfor for å sikre at diagnostikken fortsatt fungerer. Jeg har også oppført en artikkel som gir detaljert informasjon om fordelene med ePSA-diagnostikk:

Veiledningene nedenfor viser deg hvordan du bruker både terminalen og brukergrensesnittet til å feilsøke nettverksproblemer. Du kan også feilsøke eventuelle tilkoblingsproblemer som kan oppstå i Ubuntu-operativsystemet.

Tilbake til toppen

Tilleggsinformasjon:

NOTATER:
Canonical gir programvarestøtte på følgende måter:
Dell tilbyr teknisk støtte:

Tilbake til toppen

Tilleggsinformasjon

Anbefalte artikler

Her er noen anbefalte artikler relatert til dette emnet som kan være av interesse for deg.

Støtte ved utløpt service Utløpt service? Ikke noe problem. Gå til nettstedet Dell.com/support, skriv inn service-ID-en din og se tilbudene våre.

MERK: Tilbudene er bare tilgjengelige for kunder i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Kina. Server og lagring er ikke aktuelt.

Dato for siste publisering

04 jan. 2024