Windows 8.1 Checklista innan uppdatering

Innehållsförteckning:

1. Se om ditt system stöder Windows 8.1
  2. Verifiera programvaru- och enhetsstöd
  3. Verifiera skrivarstöd
  4. Säkerhetskopiera viktiga filer
  5. Skapa återställningsskivor
  6. Uppdatera viktiga enheter
  7. Aktivera Windows Update
  8. Uppdatera till Windows 8.1
  9. Installera uppdaterade drivrutiner efter Windows 8.1-uppdatering

I den här artikeln diskuteras de viktiga åtgärder du bör vidta innan och efter en uppdatering till Windows 8.1, som säkerhetskopiering av data, uppdatering av drivrutiner innan uppdatering och att verifiera att systemet stöder en uppdatering till Windows 8.1.

Steg 1: Se om ditt system stöder Windows 8.1

Följande sidor listar Dell-datorer som har testats av Dell för stöd av Windows 8-uppgradering och Windows 8.1-uppdatering och om datorn inte stöder uppgradering, de eventuella problem som kan uppstå efter att uppgradering genomförts.

Visa sidan System Support and Issues (Systemstöd och problem)

Steg 2: Verifiera Programvaru- och enhetsstöd

Dell har också testat den programvara som levereras med datorer för stöd för Windows 8.x. Det här dokumentet visar den Windows 8-stödda versionen och hämtningslänken för produkter som har stöd för Windows 8 och listar även programvara som inte stöds och som du kan behöva avinstallera innan uppgradering till Windows 8 från Windows 7.

Visa sidan Windows 8 Software Support and Issues (Programvarustöd och problem för Windows 8)

För andra programvaror och enheter, som skrivare, skannrar, smarttelefoner och andra enheter, måste du kontrollera Microsofts Windows Kompatibilitetscenter för supportinformation.

Windows 8 Kompatibilitetscenter

Steg 3: Verifiera skrivarstöd

Till sist vill du vara säker på att din skrivare fungerar med Windows 8. Dell har testat många av sina skrivare angående stöd för Windows 8, så kontrollera på den här sidan för att fastställa om din skrivare stöds och om du måste uppgradera din skrivarprogramvara eller dina drivrutiner. Dells skrivardrivrutiner för Windows 8 fungerar även med Windows 8.1.

Visa sidan Windows 8 Printer Support (Skrivarstöd för Windows 8)

Steg 4: Säkerhetskopiera viktiga filer

Innan du gör en uppgradering av ett operativsystem bör du säkerhetskopiera dina filer. Med Dell Backup and Recovery (Dells säkerhetskopiering och återställning) är det enkelt. Läs mer om hur du skapar en säkerhetskopia av dina filer i följande artikel i Dells kunskapsbank: "Restoring your operating system on a Dell computer in Windows 8" (Återställ operativsystemet på en Dell-dator i Windows 8)

Steg 5: Skapa återställningsdiskar för Windows 8

Om du skulle vilja återgå till Windows 8 behöver du ett återställningsmedium. Använd Dell Backup and Recovery (Dells säkerhetskopiering och återställning) för att skapa fabriksmedia.

1. Skriv "Dell Backup" på startskärmen och välj sedan Dell Backup and Recovery (Dells säkerhetskopiering och återställning).
  2. Välj panelen Reinstall Disk (Återinstallationsdisk).
  3. Välj en enhet för att skapa en säkerhetskopierad fabriksavbildning och klicka sedan på Continue (Fortsätt).
  4. Klicka på Start, och sedan på Yes för att radera det aktuella innehållet på enheten eller DVD:n.
    Dell Backup and Recovery (Dells säkerhetskopiering och återställning) skapar mediet.
Du behöver antingen två (2) DVD-skivor eller en (1) 8 GB eller större USB-nyckel för att skapa säkerhetskopian för återställning.

Steg 6: Uppdatera viktiga drivrutiner

Dell rekommenderar starkt att du uppdaterar följande drivrutiner och fast programvara innan du startar en uppdatering till Windows 8:

• System-BIOS
  • Grafikdrivrutin
  • Intel Rapid Storage Technology
  • Trådlöst LAN
  • Mobilt bredband

Besök webbplatsen Dell Drivrutiner och hämtningsbara filer för att komma igång med uppdateringen av drivrutinerna. Se till att du har ditt systems Service Tag tillgänglig för att få de drivrutiner som passar din dator.

Steg 7: Uppdatera viktiga program

Det finns två fabriksinstallerade Dell-program som måste uppdateras innan uppdatering till Windows 8.1. De här programmen kan bli oanvändbara om de inte uppdateras innan uppdateringsprocessen.

Uppdatera Dell Backup and Recovery (Dells säkerhetskopiering och återställning) från webbplatsen Dell Drivers and Downloads (Dells drivrutiner och hämtningsbara filer).

Säkerhetsprodukten från McAfee behöver också uppdateras. Den här uppdateringen distribueras av McAfee till alla internetanslutna datorer från 1 oktober 2013. Datorer som inte regelbundet ansluts till Internet bör anslutas och ta emot den här uppdateringen innan uppdatering till Windows 8.1.

Steg 8: Aktivera Windows Update

Så här kontrollerar du om det finns uppdateringar i Windows Update:

1. Öppna Windows Update i Kontrollpanelen genom att svepa från den högra kanten på skärmen, trycka på Search (Sök) (eller om du använder en mus, peka i det övre högra hörnet på skärmen, flytta muspekaren nedåt och sedan klicka på Search (Sök)), skriv Windows Update i sökrutan, tryck eller klicka på Settings (inställningar) och sedan trycka eller klicka på Install updates (Installera uppdateringar).
  2. I den vänstra panelen trycker eller klickar du på Check for updates (Sök efter uppdateringar) och väntar sedan medan Windows letar efter de senaste uppdateringarna för din dator.
  3. Om uppdateringar hittas trycker eller klickar du på Install updates (Installera uppdateringar).

Steg 9: Uppdatera till Windows 8.1

Så här uppdaterar du till Windows 8.1 från Windows Store:

1. Från startskärmen öppnar du Windows Store och väljer panelen "Update to Windows 8.1" (Uppdatera till Windows 8.1) eller om du ser ett meddelande om att uppdatera till Windows 8.1 så kan du välja knappen "Go to the Store" (Gå till butiken).
  2. Från produktsidan för Windows 8.1 väljer du Hämta. Hämtning och installation av Windows 8.1 kan ta 1-2 timmar eller längre beroende på Internetanslutningens hastighet och systemkonfiguration, men du kan fortsätta använda datorn under tiden. Om du stänger av eller om datorn går in i viloläge kan hämtningen starta om.
  3. Om du ombeds vidta några åtgärder följer du anvisningarna på skärmen.
  4. När du tillfrågas om att starta om datorn väljer du knappen "Restart now" (starta om nu) eller väntar tills Windows automatiskt startar om.
  5. När Windows startar om följer du instruktionerna på skärmen och loggar sedan in i Windows 8.1.

Instruktioner för ren installation:

För kommersiella kunder vars företagsmiljö endast har stöd för rena installationer av 8.1-uppdateringen, hänvisar vi till våra instruktioner för uppdatering och ren installation av Windows 8.

Visa Clean Install Instructions from a DVD or USB Key (Instruktioner för ren installation från en DVD eller USB-nyckel)

Steg 10: Installera uppdaterade drivrutiner efter Windows 8.1-uppdatering

När du är klar med uppdateringen av din dator till Windows 8.1, måste du gå tillbaka till Dells webbplats Drivrutiner och hämtningsbara filer för att uppdatera dina viktiga drivrutiner och hämta alla de senaste Windows 8.1-drivrutinerna för andra komponenter.

Artikel-ID: SLN287189

Senast ändrad: 2014-04-23 00:00

Betygsätt det här innehållet

Korrekt
Användbart
Lätt att förstå
Kunde den här artikeln hjälpa dig att lösa ditt problem?
Ja
Nej
Skicka dina synpunkter
CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code

Ange CAPTCHA-kod
Det är fel på en inmatning. Försök igen genom att ange din CAPTCHA-kod.
Synpunkterna innehåller felaktiga tecken, du får inte använda specialtecknen <> () \