Knowledge Base

De 32-bit Dell Diagnostics Utility uitvoeren


Samenvatting van het artikel: Instructies voor het uitvoeren van het hulpprogramma Dell 32-bit Diagnostics om te controleren op hardwareproblemen.


Inhoudsopgave:

 1. Dell 32-bit Diagnostics uitvoeren
 2. Tijdens het uitvoeren van Diagnostics treedt een fout opStap 1: Dell 32-bit Diagnostics uitvoeren

Dell-computers worden geleverd met een partitie met hulpprogramma's op de harde schijf. Het hulpprogramma Dell Diagnostics Utility is op deze partitie geïnstalleerd:
 1. Start de computer opnieuw.

 2. Druk tijdens het opstarten van de computer op <F12> zodra het Dell-welkomstscherm verschijnt.

 3. Wanneer het Boot menu (Opstartmenu) wordt weergegeven , markeert u de optie Boot to Utility Partition (Opstarten vanaf de partitie met hulpprogramma's) of de optie Diagnostics (Diagnostiek) en drukt u vervolgens op <Enter> om de 32-bit Dell Diagnostics te starten. 
 4. Druk op <Tab> om Test System (Systeem testen) te markeren en druk op <Enter> om door te gaan met 32-bit Diagnostics.
   Opmerking:
  Soms wordt eerst PSA Diagnostics uitgevoerd. Als tijdens de PSA Diagnostics een foutbericht wordt weergegeven, klikt u hier om naar de pagina PSA Diagnostics te gaan. Al u verder wilt gaan naar 32-bit Diagnostics, drukt u op N voor Nee wanneer u wordt gevraagd om door te gaan met de geheugentests. Druk op Y om door te gaan met de geheugentests.

  • Met Express Test (Snelle test) voert u een snelle test uit van de hardware binnen de computer. Deze test duurt normaliter 10 tot 20 minuten.
  • Met Extended Test (Uitgebreide test) voert u een grondige test uit van de hardware in de computer. Deze test duurt normaliter een uur of meer.
  • Met de Custom Test (Aangepaste test) kunt u een specifiek apparaat testen of zelf bepalen welke tests worden uitgevoerd. Met Exit to MS-DOS (Terug naar MS-DOS) wordt de diagnostiek afgesloten en gaat u naar de opdrachtprompt.
  • Symptom Tree (Symptoomstructuur). Met deze optie geeft u een lijst weer van de meest voorkomende symptomen en kunt u tests selecteren op basis van deze symptomen.


    Opmerking:
   De Express Test (Snelle test) is de enige test waarbij geen interactie met de gebruiker nodig is.


Terug naar bovenStap 2: Tijdens het uitvoeren van Diagnostics treedt een fout op

Als tijdens de uitvoering van Diagnostics een fout optreedt, is mogelijk sprake van een hardwareprobleem. Gebruik de onderstaande koppeling voor informatie over hoe u contact met ons op kunt nemen.
Klik hier om contact op te nemen met de Technische Support

Terug naar boven


  


Artikel-id: SLN129400

Laatste wijzigingsdatum: 07-04-2016 12:27


Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Feedback bevat ongeldig teken, speciale tekens die niet worden geaccepteerd zijn <> () &#92;
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Dank u. Uw feedback is verzonden.