Verbinding met een Dell Bluetooth-toetsenbord en -muis maken via de SetPoint-software in Windows Vista

Samenvatting van het artikel: Dit artikel bevat informatie over het koppelen van een Dell™ Bluetooth®-adapter met een Dell Bluetooth-muis en -toetsenbord met behulp van de SetPoint-software en bevat daarnaast oplossingen voor eenvoudige problemen.

Inhoudsopgave:

1. Koppelen met een Dell Bluetooth-toetsenbord en -muis (voor het eerst of opnieuw)
  2. Aanvullende probleemoplossing als de Dell Bluetooth-adapter niet kan worden gekoppeld

Onderwerp 1:   Koppelen met een Bluetooth-apparaat (voor het eerst of opnieuw)
  1. Ga naar het Bluetooth-pictogram rechtsonder op het scherm en vergelijk de status met Tabel 1.
    (Mogelijk is het Bluetooth-pictogram verborgen. Klik op de pijl Verborgen pictogrammen weergeven om eventuele verborgen pictogrammen weer te geven.)

Bluetooth-pictogram     Status
    Ingeschakeld - De Bluetooth-adapter is gereed om te koppelen met een ander Bluetooth-apparaat.

Verbonden - De Bluetooth-adapter is al gekoppeld met een Bluetooth-apparaat (als het verbonden apparaat echter niet het gewenste apparaat is, moet het opnieuw worden gekoppeld).
    Uitgeschakeld - De schakelaar voor de draadloze modus is uitgeschakeld. Raadpleeg voor informatie over het inschakelen van de schakelaar voor de draadloze modus de
    online gebruikershandleiding.
    Geen Wanneer geen pictogram wordt weergegeven moet de Bluetooth-driver worden geïnstalleerd. Raadpleeg het volgende artikel in de Dell Knowledge Base:
    "De meest recente Dell Wireless Bluetooth-driver downloaden en installeren"
    Tabel 1: Bluetooth-status

2. Controleer of aan de volgende voorwaarden is voldaan:
    • Batterijen zijn geïnstalleerd in de muis en het toetsenbord.
    • De Bluetooth-adapter, USB Bluetooth-adapter of 13/19-in-1 mediakaartlezer is in de computer geïnstalleerd of op de computer aangesloten.
    • De meest recente versie van de Dell Bluetooth Wireless Keyboard and Mouse Bundle (bundel Dell draadloos Bluetooth-toetsenbord en muis) is geïnstalleerd.
      Lees bij twijfel het volgende artikel in de Dell Knowledge Base: "Een driver downloaden en installeren"
    • Het Bluetooth-apparaat dat u gaat koppelen moet zich binnen een straal van tien meter van de computer bevinden.

3. Klik met de rechtermuisknop op het Bluetooth-pictogram in het systeemvak.

4. Klik op Add a Bluetooth Device (Een Bluetooth-apparaat toevoegen).

5. Schakel de Bluetooth-muis in en druk op de Bluetooth-verbindingstoets aan de onderkant van de muis. De Bluetooth-LED boven op de muis zou nu moeten gaan knipperen. Als de LED niet knippert, druk dan nog een keer op de Bluetooth-verbindingstoets en houd deze 2-3 seconden ingedrukt tot de Bluetooth-LED begint te knipperen.

6. Klik op Next (Volgende) om het zoeken te starten.

7. Klik op het pictogram voor de muis om het te markeren en klik daarna op Next (Volgende).

8. De verbinding wordt automatisch geconfigureerd. Zodra de verbinding met de muis tot stand is gebracht, wordt de wizard afgesloten en keert u terug naar het venster Bluetooth Settings (Bluetooth-instellingen). De nieuwe verbinding wordt hier nu vermeld. Het verbindingssymbool onder de muis geeft aan dat de verbinding actief is.

9. SetPoint wordt nu gestart en vraagt of naar updates moet worden gezocht. Klik op OK. Als een update beschikbaar is, klikt u om deze te downloaden.

10. Klik op OK nadat de update is geïnstalleerd.

11. Schakel het Bluetooth-toetsenbord in en druk op de Bluetooth-verbindingstoets aan de onderkant van het toetsenbord. De Bluetooth-LED boven op het toetsenbord zou nu moeten gaan knipperen. Als de LED niet knippert, druk dan nog een keer op de Bluetooth-verbindingstoets en houd deze 2-3 seconden ingedrukt tot de Bluetooth-LED begint te knipperen.

12. Schakel het selectievakje My device is set up and ready to be found (Mijn apparaat is ingesteld en kan worden gevonden) in en klik daarna op Next (Volgende) om het zoeken te starten.

13. Klik op het pictogram voor het toetsenbord dat u wilt verbinden om het te markeren en klik daarna op Next (Volgende).

14. Wanneer het toetsenbord is verbonden, wordt het scherm Confirm Keyboard Connection (Toetsenbordverbinding bevestigen) weergegeven. Er wordt een sleutel weergegeven die is gegenereerd voor het toetsenbord. Voer de sleutel in zoals deze op het scherm wordt weergegeven.
    Opmerking:

Voor het toetsenbord kan slechts één sleutel worden opgeslagen. De sleutel is uniek voor elke computer. Als u het toetsenbord op meer dan één computer probeert aan te sluiten, wordt de sleutel steeds gewijzigd wanneer u verbinding maakt.

15. De verbinding wordt automatisch geconfigureerd. Zodra de verbinding met het toetsenbord tot stand is gebracht, wordt de wizard afgesloten en keert u terug naar het venster Bluetooth-instellingen. De nieuwe verbinding wordt hier nu vermeld. Het verbindingssymbool onder het toetsenbord geeft aan dat de verbinding actief is. U kunt de apparaten nu gebruiken.

Terug naar boven

Onderwerp 2.   Aanvullende probleemoplossing wanneer de
  Dell Bluetooth-adapter niet kan worden gekoppeld

Klik op de onderstaande koppeling voor aanvullende stappen voor probleemoplossing wanneer de Dell Bluetooth-adapter niet koppelt.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN129464

Laatste wijzigingsdatum: 06-04-2016 11:04