Dell FastAccess 3.0 Facial Recognition-software - veelgestelde vragen (FAQ)

Inhoudsopgave:

1. Wat is FastAccess Facial Recognition?
  2. Dell FastAccess 3.0 Facial Recognition downloaden
  3. Aan de slag met FastAccess
  4. Gezichtsherkenning werkt niet meer
  5. Probleem met onvoldoende bevoegdheden voor installatie
  6. Prestaties van FastAccess verbeteren

Dit artikel bevat oplossingen voor enkele vaak voorkomende problemen met FastAccess-gezichtsherkenningssoftware en biedt tips voor betere prestaties.

Wat is FastAccess Facial Recognition?

Dell FastAccess 3.0 met Power Smart biedt snelle, eenvoudige en veilige toegang tot de computer door middel van gezichtsherkenning.

Terwijl een firewall de computer beschermt tegen onbevoegde toegang vanaf internet, voorkomt Dell FastAccess 3.0 ongeautoriseerde toegang tot het toetsenbord en scherm van de computer met behulp van gezichtsherkenning. De gezichtsherkenningstechnologie, waarop octrooi is aangevraagd, beperkt de noodzaak tot handmatige aanmelding met een wachtwoord, terwijl betere beveiliging en functionaliteit wordt geboden vergeleken met wachtwoorden en andere biometrische beveiligingen.

Functies van Dell FastAccess 3.0

• Sneller aanmelden: Dell FastAccess 3.0 beperkt de noodzaak om aan te melden met een wachtwoord tot een minimum. Meestal herkent de software u sneller dan dat u een wachtwoord invoert.

• Energiebesparing: Met behulp van geavanceerde gezichtsherkenning verlaagt de Power Smart-functie het energieverbruik. Waneer de webcam geen gezicht waarneemt, schakelt Power Smart het beeldscherm uit, waardoor de computer minder energie verbruikt en eerder overschakelt naar de slaapstand.

• Leuk en gebruiksvriendelijk: Bij wachtwoorden en andere biometrische beveiligingen, moet de gebruiker handelingen verrichten om zich aan te melden. Bij de gezichtsherkenning van FastAccess is dit niet nodig; u hoeft alleen de computer te gebruiken.

• Gebruikersnamen en wachtwoorden van websites onthouden: Vergemakkelijkt het aanmelden bij websites waarvoor een wachtwoord is vereist.

• Eenvoudige configuratie: In tegenstelling tot andere beveiligingsoplossingen, is FastAccess gemakkelijk in te stellen. U hoeft alleen uw computer in te schakelen en de gezichtherkenningssoftware leert u gezicht onder diverse gebruiks- en lichtomstandigheden herkennen ten behoeve van snelle detectie.

• Dell FastAccess 3.0 regelt ouderlijk toezicht en beschermt persoonlijke data: Bescherm uw persoonlijke data en zorg voor beter ouderlijk toezicht dankzij automatisch schakelen tussen accounts.
Dell FastAccess Facial Recognition wordt niet ondersteund voor Windows 8/8.1 of Windows 10. Afhankelijk van de hardware kunnen gebruikers van Windows 10 ook Windows Hello gebruiken.

Terug naar boven

Dell FastAccess 3.0 Facial Recognition downloaden

U kunt Dell FastAccess Facial Recognition downloaden via het Dell Download Center.   Dell FastAccess Facial Recognition is ook beschikbaar via Dell Digital Dell Digital Delivery.

Dell FastAccess Facial Recognition wordt niet ondersteund voor Windows 8/8.1 of Windows 10. Afhankelijk van de hardware kunnen gebruikers van Windows 10 ook Windows Hello gebruiken.

Terug naar boven

Aan de slag met FastAccess

Klik op Start, Alle programma's, FastAccess om de gezichtsherkenningssoftware te starten.

Als u de gezichtsherkenningssoftware wilt configureren, klikt u opStart ,Alle programma's,FastAccess Facial Recognition en vervolgens opConfigure FastAccess (FastAccess configureren) om de console te openen.

Terug naar boven

Gezichtsherkenning werkt niet meer

De interactie tussen FastAccess en browsers vindt plaats via zogenoemde "add-ons" of "extensies". Browsers beschikken over een privacymodus die add-ons standaard uitschakelt. Als de add-on voor FastAccess door een privacymodus of via een andere manier wordt uitgeschakeld, werkt de functie Web Login (Webaanmelding) niet meer, zelfs niet als deze nog is ingeschakeld op het FastAccess-bedieningspaneel.

In sommige browsers kunt u extensies handmatig opnieuw inschakelen. Raadpleeg de helpbestanden of documentatie bij uw browser voor informatie over het inschakelen van add-ons of extensies. De add-ons en extensies voor FastAccess zijn:

• Internet Explorer: "FAIESSO Helper Class", "SSOIEAddonBHO Class" of "Face recognition web login for FastAccess".
  • Firefox: "FastAccess Web Login".
  • Chrome: "FastAccess SSO".

Een add-on inschakelen in Internet Explorer 9.0:

1. Klik op Extra en Add-ons beheren.

2. Selecteer een uitgeschakelde add-on die u opnieuw wilt inschakelen en klik op Inschakelen.

Terug naar boven

Probleem met onvoldoende bevoegdheden voor installatie

Wanneer u een update uitvoert van een oudere Dell 3.X-versie van FastAccess naar de nieuwste versie, kan het volgende foutbericht worden weergegeven, ook al bent u aangemeld als Administrator:

U hebt onvoldoende bevoegdheden voor deze map: "C:\Program Files (x86)\Sensible Vision\FastAccess\Vendor. De installatie kan niet worden voortgezet. Meld u als Administrator aan of neem contact op met de systeembeheerder".

De fout wordt veroorzaakt door een conflict met Skype wanneer u FastAccess gebruikt in een modus die continu gebruikmaakt van de camera. Door de beveiligingsmodus te verlagen naar Face Login (Aanmelden met gezichtsherkenning) en opnieuw op te starten, wordt het conflict verwijderd en kunt u de update uitvoeren.

1. Open de FastAccess-beheerconsole en stel uw beveiligingsmodus in op "Face Logon" (Aanmelden met gezichtsherkenning).

2. Start uw computer opnieuw op. Dit is een essentiële stap.

3. Voer de update opnieuw uit.

4. Stel de FastAccess-beveiligingsmodus in op de gewenste instelling.

Terug naar boven

Prestaties van FastAccess verbeteren

De volgende factoren kunnen van invloed zijn op de prestaties van de gezichtsherkenningssoftware:

• Zorg ervoor dat er vier "groene hoeken" zichtbaar zijn die de locatie van uw gezicht volgen. Deze hoeken moeten doorlopend zichtbaar zijn. Als deze niet zichtbaar zijn of onregelmatig knipperen, zullen zowel het leerproces als de gezichtsherkenning moeizaam verlopen. Zorgen dat de vier groene hoeken zichtbaar zijn:

• Zorg ervoor dat uw ogen, neus en mond duidelijk zichtbaar zijn voor de camera.

• Stel FaceBright in op "Auto" (Automatisch) of "Always On" (Altijd aan).

• Schakel desgevraagd extra verlichting in.

• Als uw gezicht heel klein is binnen het videobeeld, zoom de camera dan in om uw gezicht groter te maken. Opmerking: zoomen wordt mogelijk niet ondersteund door bepaalde nieuwe Logitech-camera's. Bij dergelijke camera's kunt u de camera dichterbij plaatsen.

• Bij desktopcomputers: Als u naar beneden kijkt naar uw toetsenbord om uw wachtwoord in te voeren, kijk dan terug naar de camera voordat u zich aanmeldt. Als de "groene hoeken" zijn verdwenen tijdens het typen, worden deze opnieuw weergegeven voordat u zich aanmeldt.

• Zit in een normale houding tijdens het aanmelden. Houd uw handen op het toetsenbord en kijk naar het scherm.

• Als u gezichten trekt of tegen de camera praat, wordt het herkenningsproces vertraagd.

• Gelijkmatige belichting zorgt voor de beste herkenning. Diepe schaduwen op het gezicht vereisen vaker een handmatige aanmelding.

• Wanneer de gezichtsherkenning langer dan een paar seconden duurt, klik dan op uw gebruikersnaam en voer uw wachtwoord in als dat nodig is om u aan te melden op de computer. Zo leert de software uw gezicht beter te herkennen en verbetert de snelheid van de gezichtsherkenning onder dezelfde lichtomstandigheden.

• Neem steeds dezelfde positie in voor uw computer. Verschillende houdingen tijdens de herkenning worden op den duur herkend door de software, maar dezelfde houding tijdens het aanmelden zal het herkenningsproces versnellen.

• Haar voor uw gezicht zal de herkenning vertragen.

• Een lichte natuurlijke beweging komt het herkenningsproces soms ten goede. Als u niet wordt herkend, heeft het geen zin om helemaal stil te zitten.

• Voer een update van de gezichtsherkenningssoftware uit.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN147279

Laatste wijzigingsdatum: 17-08-2017 09:15