Problemen met inktcartridges in uw Dell printer oplossen

Inhoudsopgave:

1. Controleren of de inktcartridges origineel zijn en niet zijn nagevuld
  2. Controleren of de verpakkingstape is verwijderd van de inktcartridge
  3. Controleren of de inktcartridges in de juiste slots zijn geïnstalleerd
  4. Controleren of de printervoorkeuren zijn ingesteld om alle beschikbare cartridges te gebruiken
  5. De printer opnieuw aansluiten

In dit artikel wordt beschreven hoe u problemen kunt oplossen wanneer de printer de inktcartridge(s) niet herkent of slechts één kleur afdrukt. De foutmeldingen kunnen betrekking hebben op uitlijning van de cartridge, cartridgefout, ontbrekende cartridge of niet-ondersteunde cartridge.

1: Controleren of de inktcartridges origineel zijn en niet zijn nagevuld

Dell raadt het gebruik van nagevulde inktcartridges van andere leveranciers af. Zulke cartridges kunnen de printer beschadigen.

Als u wilt controleren of de cartridges originele Dell cartridges zijn, haal de inktcartridges dan uit de printer en bekijk de bovenkant van de cartridges. Controleer of het woord Dell in de behuizing van de cartridge is gegraveerd (Afbeelding 1). Raadpleeg de Online Gebruikershandleiding voor meer informatie over het herkennen van originele inktcartridges.

Originele Dell inkjetcartridges
Afbeelding 1: Originele Dell inktcartridges

De printermodellen 725 en 810 hebben slechts één inktcartridge.

Terug naar boven

2: Controleren of de verpakkingstape is verwijderd van de inktcartridge

De inktcartridges bevinden zich in de laadpositie (omhoog) tenzij de printer in bedrijf is.
  1. Controleer of de printer is ingeschakeld.

2. Open de voorklep van de printer.

3. Druk de lipjes van de kapjes van de cartridgeslot samen en til de lipjes omhoog.
    De cartridges komen vrij wanneer de kapjes helemaal omhoog zijn getild.

4. Verwijder de inktcartridges.

5. Controleer of er nog blauwe verpakkingstape op de inktcartridges aanwezig is en verwijder deze als dat het geval is.

6. Schud de Dell Series cartridges voordat u deze terugplaatst.

7. Plaats de cartridges terug.

8. Zorg ervoor dat het kapje zich in de juiste positie bevindt (Afbeelding 2).
    Lipje van originele Dell inkjetcartridges
    Afbeelding 2: Locatie van het lipje van de inktcartridge

9. Klik de kapjes dicht.

10. Sluit de voorklep van de printer.
Terug naar boven

3: Controleren of de inktcartridges in de juiste slots zijn geïnstalleerd

De Dell All-In-One printers beschikken over twee aparte inktcompartimenten die niet uitwisselbaar zijn. De zwarte inktcartridge kan niet in de slot voor de kleureninktcartridge worden gebruikt en omgekeerd.

1. Schakel de printer in.
  2. Open de voorklep van de printer zodat de wagen met de inktcartridges naar het midden wordt verplaatst.

3. Controleer of de zwarte inktcartridge in het linker inktcompartiment is geplaatst en dat de kleureninktcartridge in het rechter inktcompartiment is geplaatst.

Als de inktcartridges niet in de juiste slots zijn geplaatst, verwijder de cartridges dan voorzichtig en plaats deze in de juiste slots. Zorg ervoor dat het kapje zich in de juiste positie bevindt (Afbeelding 3).
    Lipje van originele Dell inkjetcartridges
    Afbeelding 3: Locatie van het lipje van de inktcartridge
  4. Sluit de voorklep van de printer.

Terug naar boven

4: Controleren of de printervoorkeuren zijn ingesteld om alle beschikbare cartridges te gebruiken

Klik in de lijst hieronder op het besturingssysteem waarmee de computer werkt.

Windows 10

1. Typ apparaten en printers in het zoekvak (Configuratiescherm).

2. Tik lang of klik met de rechtermuisknop op uw printer om het menu Opties te openen.

3. Tik of klik op Printing Preferences (Voorkeursinstellingen voor afdrukken).

4. Zorg dat Print using all available ink (Afdrukken met alle beschikbare inkt) is geselecteerd (rechtsonder).

5. Tik of klik op OK.

Windows 8

1. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm om de Charms-balk te openen.

2. Klik op de charm Zoeken en typ Configuratiescherm in het zoekvak.

3. Klik op de app Configuratiescherm.

4. Selecteer in de keuzelijst Weergeven op Categorie.

5. Klik onder Hardware en geluid op Apparaten en printers weergeven.

6. Klik met de rechtermuisknop op uw printer om het menu Opties te openen.

7. Klik op Voorkeursinstellingen voor afdrukken.

8. Zorg dat Print using all available ink (Afdrukken met alle beschikbare inkt) is geselecteerd (rechtsonder).

9. Klik op OK.

Windows 7

1. Klik op Start.

2. Klik op Apparaten en printers.

3. Klik met de rechtermuisknop op uw printer.

4. Selecteer Voorkeursinstellingen voor afdrukken.

5. Zorg ervoor dat Print using all available ink (Afdrukken met alle beschikbare inkt) is geselecteerd (rechtsonder).

6. Klik op OK.

Windows Vista

1. Klik op Start.

2. Klik op Configuratiescherm.

3. Klik op Printer of Printers.

4. Klik met de rechtermuisknop op uw printer.

5. Selecteer Voorkeursinstellingen voor afdrukken.

6. Zorg ervoor dat Print using all available ink (Afdrukken met alle beschikbare inkt) is geselecteerd (rechtsonder).

7. Klik op OK.

Windows XP

Voer de volgende stappen uit als u de Dell Webcam Central-software wilt verwijderen:

1. Klik op de knop Start.

2. Klik op Printers en faxapparaten.

3. Klik met de rechtermuisknop op uw printer.

4. Selecteer Voorkeursinstellingen voor afdrukken.

5. Zorg ervoor dat Print using all available ink (Afdrukken met alle beschikbare inkt) is geselecteerd (rechtsonder).

6. Klik op OK.

5: De printer resetten door uit- en inschakelen

1. Schakel de printer uit.

2. Verwijder de voedingskabel en de datakabel uit de printer.

3. Wacht ten minste vijf seconden.

4. Sluit de stekker van de voedingskabel en de datakabel weer aan op de printer.

5. Schakel de printer in.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN148926

Laatste wijzigingsdatum: 21-11-2016 07:16