Vervormd geluid uit laptopluidsprekers bij gebruik van VLC Media Player

Samenvatting van het artikel: In dit artikel vindt u informatie over enkele van de stappen voor het oplossen van geluidsproblemen tijdens het gebruik van VLC Media Player (India, Vietnam) en de BaoFeng, Xunlei, SheShou en Baidu mediaspelers (China).

Probleem met verhoogd volume bij gebruik van VLC Media Player

Bij gebruik van VLC Media Player kan het volume worden verhoogd tot de maximale uitvoer. Dit leidt uiteindelijk tot vervorming van de luidsprekeruitvoer.

Als audio-/videoweergave gedurende een lange tijd continu met VLC Media Player wordt uitgevoerd met het volume hoger dan 100%, zal het geluid vervormd raken, zelfs als het volume later op een lager niveau wordt gehouden. Deze vervorming is permanent.

Waarom gebeurt dit?

Sommige audio-applicaties, zoals VLC Media Player, laten een groot uitgangsvermogen via de luidspreker, ca. 200% tot 400% van het oorspronkelijke geluid, toe. In deze situatie kan overmatig gebruik leiden tot beschadiging van de luidspreker.

Wat is de oplossing?

Problemen met audio/luidspreker - Alle Dell Inspiron en Dell Vostro laptops

Als u VLC of ander versterkingssoftware gebruikt, let dan op het volgende:

• Update de drivers via de Dell website Drivers en downloads. Door Microsoft Windows van Ubuntu te installeren worden alleen native drivers gebruikt.
  • Update het systeem-BIOS naar de nieuwste versie. Download en installeer het nieuwste BIOS voor uw Dell computer. Raadpleeg voor meer informatie het volgende artikel in de Dell Knowledge Base: Informatie over het BIOS en de systeeminstellingen of het BIOS op uw Dell systeem controleren en updaten.
  • Zorg dat de audio-uitgang van mediaspelers zoals VLC Media Player niet hoger is dan 100% en de interne audio niet verder dan 95% gaat.
  • Gebruik audiobestanden met een bitsnelheid van 320 kbps voor een optimale kwaliteit en schakel alle audioverbetering uit.
  • Zorg dat de juiste drivers voor audio/geluidskaarten op uw Dell computer zijn geïnstalleerd. Voor computers met Microsoft Windows raadpleegt u voor meer informatie het volgende artikel in de Dell Knowledge Base: Een driver downloaden en installeren.
Opmerking: Door de nieuwste drivers voor audio/geluidskaarten te installeren, kan het systeem-BIOS op uw computer de maximale geluidsuitvoer op de luidsprekers beperken. Dit kan beschadiging van de luidspreker door hoge versterking van geluid door sommige applicaties voorkomen.

Artikel-id: SLN186332

Laatste wijzigingsdatum: 14-12-2017 04:56