Bestanden overdragen met Windows Easy Transfer

Dit artikel bevat informatie over Data overdragen met Windows Easy Transfer

Met Windows Easy Transfer kunt u uw informatie overdragen van één computer naar een andere computer, met inbegrip van gebruikersaccounts, bestanden, mappen, foto’s, muziek en video’s en, afhankelijk van het besturingssysteem, e-mailberichten, contactpersonen, Windows- en internetinstellingen en internetfavorieten. Softwareprogramma’s worden niet overgedragen. U kunt met Windows Easy Transfer geen bestanden tussen een 64-bits versie van Windows en een 32-bits versie van Windows overdragen. In plaats daarvan moet u bestanden handmatig overdragen met behulp van externe storage-apparaten.

Verschillende methodes om data over te dragen tussen computers

Met een Easy Transfer-kabel

Om deze methode te gebruiken, sluit u de Easy Transfer-kabel aan op een USB-poort op beide computers. Open Windows Easy Transfer altijd eerst op de nieuwe computer met Windows 7 en volg de instructies op het scherm. Indien de oude computer een ander Windows-besturingssysteem gebruikt, geeft Easy Transfer instructies weer over hoe u de Windows Easy Transfer-software kunt downloaden op de andere computer en wordt u begeleid bij het overdrachtsproces.

Via een thuis- of klein bedrijfsnetwerk

Wanneer u deze methode gebruikt, moeten beide computers zijn verbonden met hetzelfde thuis- of bedrijfsnetwerk. Open Windows Easy Transfer op uw nieuwe computer en volg de instructies op het scherm.

Om dataverlies of -beschadiging te voorkomen, mag u Windows Easy Transfer niet eerst openen op uw oude computer.

Als u bestanden rechtstreeks via een netwerk wilt overdragen zonder deze te kopiëren van en naar een netwerklocatie, hebt u een Windows Easy Transfer-code nodig. De code helpt bestanden en instellingen te beveiligen wanneer u deze via het netwerk overdraagt.

Een USB-flashstation of externe harde schijf gebruiken

Wanneer u deze methode gebruikt, wordt er een schatting gemaakt met Windows Easy Transfer van hoeveel schijfruimte er nodig is op de USB-flashdrive of een externe harde schijf om uw selecties over te dragen.

Indien u een USB-flashstation gebruikt, probeer er dan een te gebruiken met voldoende storageruimte voor de volledige overdracht. Als u op de USB-flashstation onvoldoende storageruimte hebt voor de volledige overdracht, kopieert u zoveel mogelijk bestanden en herhaalt u het proces tot u al uw bestanden en instellingen hebt overgedragen.

Cd’s of dvd’s gebruiken

Wanneer u deze methode gebruikt, wordt er een schatting gemaakt met Windows Easy Transfer van hoeveel schijfruimte en hoeveel cd-/dvd-schijven nodig zijn om uw selecties over te brengen. Beide computers moeten dezelfde cd-/dvd-indeling kunnen lezen.

Windows Easy Transfer starten

Nadat u zich hebt aangemeld met een gebruikersaccount met administratorrechten en een methode hebt gekozen om data over te dragen tussen twee computers, start u Windows Easy Transfer met behulp van één van de volgende twee methoden en volgt u de instructies op het scherm.

•Klik op Start, typ 'easy' in het zoekveld en selecteer Windows Easy Transfer uit de lijst.

•Klik op Start, Alle Programma’s, Bureau-accessoires, Systeemwerkset en vervolgens op Windows Easy Transfer.

•Klik op Start, Help en ondersteuning, typ 'easy' in het zoekveld en druk op enter. Er wordt een lijst met resultaten weergegeven. Kies een Easy Transfer-onderwerp uit de lijst.

Windows Easy Transfer is standaard geïnstalleerd op Windows Vista en 7, maar niet op XP of oudere versies. U kunt de wizard Easy Transfer installeren met een USB-schijf of externe schijven wanneer dit wordt gevraagd in het onderstaande venster. Wanneer u bestanden overdraagt van een oude computer met Windows Vista of Windows 7 of indien u de Windows wizard Easy Transfer op de oude computer hebt geïnstalleerd, kunt u kiezen voor 'It is already installed on my old computer' (Dit is al geïnstalleerd op mijn oude computer) en verdergaan met de instructies op het scherm.

Overdragen met Easy Transfer-kabel

Om bestanden en instellingen over te dragen met de Easy Transfer-kabel moet de kabel zijn aangesloten op zowel de oude als de nieuwe computer.

Overdragen via een thuis- of klein bedrijfsnetwerk

U kunt een netwerk gebruiken om grote hoeveelheden bestanden en instellingen van één computer naar een andere computer over te dragen in één eenvoudig proces. Zorg ervoor dat u op de oude en nieuwe computer bent aangemeld met beheerdersrechten. Sluit op elke computer een ethernetkabel aan op een router zodat ze in hetzelfde netwerk zitten. Start Windows Easy Transfer op beide computers. Op elke computer wordt het venster Welke computer gebruikt u nu? weergegeven en wordt u gevraagd om een Windows Easy Transfer-code in te voeren. Deze wordt gegeven op de oude computer waar Windows Easy Transfer ook op wordt uitgevoerd. Nadat u de code hebt ingevoerd, krijgt u de optie om in te stellen welke data en instellingen u wilt overdragen.

Overdragen met behulp van een USB-flashstation of externe harde schijf

U kunt een USB-station of externe harde schijf gebruiken of u kunt cd’s/dvd’s gebruiken om bestanden en instellingen over te dragen van uw oude computer naar uw nieuwe computer. Zorg dat er voldoende ruimte op het station staat om de overdracht te voltooien. Zo voorkomt u herhaaldelijke overdrachten.

Deze methode is het beste voor een upgrade van Windows XP/Vista naar Windows 7.

1 - cd-/dvd-station

2 - USB-station

De bestandsoverdracht voltooien

Nadat u op het scherm de instructies hebt gevolgd voor de methode die u kiest voor Windows Easy Transfer, kunt u klikken op Aanpassen om te bepalen welke specifieke bestanden en instellingen u wilt overdragen van uw computer.

Het venster Beveiligde inhoud migreren verschijnt nadat u alles hebt aangepast en op Overdragen hebt geklikt. U wordt om het wachtwoord gevraagd van de account die u overdraagt. Dit is bedoeld om te voorkomen dat de bestanden zonder de toestemming van de eigenaar worden overgedragen.

Uw aangepaste overdracht is afgerond zodra het proces is voltooid en u moet nu de overgedragen bestanden en instellingen kunnen bekijken.

Neem via Twitter contact op met ons technische team als u meer ondersteuning nodig hebt of als u feedback wilt geven.

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN288708

Laatste wijzigingsdatum: 25-05-2016 14:27