PowerEdge HDD: Een HDD-fout vaststellen en het probleem verhelpen

Opmerking: Dit artikel is onderdeel van de Server Tutorials: "Raid en schijven" die hier beschikbaar zijn.

Hoe stel ik een storing in een fysieke schijf vast?

Storingen in een harde schijf kunnen optreden vanwege logische, kop- of mechanische defecten. De volgende tabel beschrijft de symptomen van defecte harde schijven:

Symptoom Beschrijving
Lawaaiige harde schijven Lawaaiige harde schijven geven een crash van een kop, lawaaiige lagers of een defecte motor aan.
Data- en schijffouten Bestanden kunnen niet worden opgeslagen of programma's reageren niet meer.
Harde schijf niet gedetecteerd Besturingssysteem herkent de harde schijf niet.
Systeemcrash Fouten die een blauw scherm tot gevolg hebben.
Traag lezen/schrijven  Vertraging bij het lezen of schrijven van data op de harde schijf.

Voer de volgende stappen uit als een van deze symptomen zich voordoen:

1. Controleer of de harde schijven goed zijn geïnstalleerd.
2. Controleer de LED-lampjes van de harde schijf.
3. Bij een systeem met lcd-paneel: controleer de volgende foutcodes:

Foutcode Foutbericht Beschrijving
E1810 Harde schijf -storing. Harde schijf had een storing, zoals bepaald door het SAS-subsysteem.
E1811 Harde schijf herbouwen afgebroken. Het herbouwen van schijf werd afgebroken.
E1812 Harde schijf verwijderd. Schijf is verwijderd uit het systeem.

Als uw systeem onder de garantie valt en uw harde schijf storingen heeft, opent u een supportverzoek om uw schijf te laten vervangen.

Wanneer er mogelijke hardeschijfstoringen zijn, vindt u hier enkele van de te volgen stappen om te proberen het probleem te verhelpen.

Voordat u probleemoplossing of diagnostische stappen probeert, moet u ervoor zorgen dat u over een volledige back-up van alle data op de server beschikt.

Een storing van een harde schijf oplossen

De eerste stap is om te bepalen of het probleem waarmee u geconfronteerd wordt een hardware- of een softwareprobleem is.

Hier is een beslissingsstructuur voor het oplossen van HDD- en RAID-problemen:

• Stap 1: Hoe ontdekte u het probleem?

• Een LED op één van meerdere van de HDD-slots knippert geel of oranje en groen.
    • Foutmelding op het lcd-paneel.
    • Foutmelding op POST of in het BIOS van de RAID-controller.
    • Foutmelding in Dell OpenManage Server Administrator of OpenManage Essentials.
    • Fout in het besturingssysteem.
    • Prestaties zijn traag bij het kopiëren van bestanden.
  • Stap 4: Los het probleem op

• Voer de relevante stappen uit zoals aangegeven door de uitgevoerde diagnostiek.
    • Neem contact op met Technische Support van Dell, online of via de telefoon, om een afspraak te maken voor verdere probleemoplossing indien nodig en, indien van toepassing, voor een vervangend onderdeel.
    • Als alternatief kunt u de online portal Dell TechDirect gebruiken om een ticket bij Technische Support van Dell te openen en een eventuele vervanging van onderdelen te regelen.

Voor verdere informatie over probleemoplossing of het diagnosticeren en oplossen van RAID- en hardeschijfproblemen, kunt u ook de volgende artikelen bekijken op de website van Dell Support: