How to troubleshoot problemen met de afdrukkwaliteit op de E525w Dell Colour multifunctionele printer

How to troubleshoot problemen met de afdrukkwaliteit op de E525w Dell Colour multifunctionele printer

Inhoudsopgave:

1. Problemen met de afdrukkwaliteit op de E525w Dell-laserprinters
  2. De uitvoer is te licht
  3. Toner vies of Print komt uit
  4. Random vlekken/onscherpe beelden
  5. De gehele uitvoer is leeg
  6. Strepen verschijnen op de uitvoer
  7. Toon Kleurpunten
  8. Verticale dummy-kaarten
  9. Gespikkelde storingen
  10. Beeldschaduwen
  11. Mistlampen
  12. Bead-Carry-out (BCO)
  13. Vijzel markeren
  14. Gerimpeld/vlekken op papier
  15. De bovenste Marges zijn onjuist
  16. Kleurregistratie is uitgelijnd
  17. Protrudent/Bobbeltjes papier

1. Problemen met de afdrukkwaliteit op de E525w Dell-laserprinters

Als u een probleem met afdrukkwaliteit, een testpagina afdrukken eerst. Als de afdruk goed uitziet, wordt het probleem waarschijnlijk niet de machine. Controleer de interfacekabel verbindingen en probeer het afdrukken van een ander document. Als de afdruk of een testpagina afgedrukt vanuit de machine heeft een probleem met afdrukkwaliteit, controleer de voorbeelden van slechte kwaliteit afdrukken in de tabel en volg de aanbevelingen.

Opmerking: met behulp van niet-Dell verbruiksartikelen kunnen van invloed zijn op de afdrukkwaliteit, hardware-prestaties en betrouwbaarheid van de machine.
  1. Voor de beste afdrukkwaliteit, adviseren wij het gebruik aanbevolen materiaal afdrukken. Zorg dat u gebruik papier dat voldoet aan onze specificaties.
  2. Controleer of de tonercartridge correct is geïnstalleerd.

De volgende instructie schoonmaken in de onderstaande video kan vaak oplossen problemen met de afdrukkwaliteit

Hoe Lossen Witte verticale lijnen (1:48) - Alleen Engels

Terug naar boven

2. De uitvoer is te licht

1. Als u non-Dell-merk tonercartridges, installeren van Dell-merk tonercartridges.
  2. De tonercartridges mogelijk bijna leeg of moeten worden vervangen.
    1. Controleer of het LCD-paneel op het bedieningspaneel wordt het bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd om een tonercartridge vervangen.
    2. Plaats de tonercartridges indien nodig.
  3. Controleer of de afdruk materiaal is niet vochtig en het juiste materiaal afdrukken wordt gebruikt. Zie "ondersteunde papiersoorten". Zo niet, gebruik het materiaal afdrukken aanbevolen voor de printer.
  4. Controleer of de papiersoort instellen in het printerstuurprogramma overeenkomt met het materiaal dat u hebt geplaatst.
    1. Op het tabblad Algemeen of papier/tabblad Uitvoer in Afdrukvoorkeuren van het printerstuurprogramma, controleer de papiersoort instellen.
    2. Load droge (niet vochtig) en gecorrigeerd materiaal afdrukken en klik vervolgens op Print Test Page (in de printereigenschappen van het printerstuurprogramma.
  5. Schakel de Tonerbesparingsmodus in het printerstuurprogramma.
    1. Op het tabblad Afbeeldingen in Afdrukvoorkeuren van het printerstuurprogramma, zorg ervoor dat de Tonerbesparingsmodus selectievakje niet is geselecteerd.

Terug naar boven

3. Toner vies of Print komt uit

1. Het materiaal afdrukken oppervlak kan ongelijk geweest zijn. U kunt proberen het papiersoort instellen in het printerstuurprogramma. Wijzig, bijvoorbeeld, de normaal papier te dik.
    1. Op het tabblad Algemeen of papier/tabblad Uitvoer in Afdrukvoorkeuren van het printerstuurprogramma, wijzigt u het papiersoort instellen.
  2. Controleer of de afdruk materiaal is niet vochtig en het juiste materiaal afdrukken wordt gebruikt. Zie "ondersteunde papiersoorten". Zo niet, gebruik het materiaal afdrukken aanbevolen voor de printer.
  3. Pas de fuseereenheid temperatuur.
    1. Het programma start en klik pas Fuseereenheid op de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Pas de fixeertemperatuur worden door de waarde voor uw printer media.
    3. Klik op Toepassen om de nieuwe instellingen.

Terug naar boven

4. Random vlekken/onscherpe beelden

1. Zorg ervoor dat de tonercartridges correct geïnstalleerd zijn. Zie "plaatsen van een tonercartridge".
  2. Als u non-Dell-merk tonercartridges, installeren van Dell-merk tonercartridges.
  3. Reinig de fixeerunit.
    1. Laad één vel papier in de standaard 150 vel stationslade en afdrukken van een continu beeld alle over het papier.
    2. Laad het afgedrukte vel met de kant wordt afgedrukt op omlaag gericht en het vervolgens afdrukken een blanco vel papier.

Terug naar boven

5. De gehele uitvoer is leeg

Als dit probleem verschijnt, neem dan contact op met Dell Technical Support.

Terug naar boven

6. Strepen verschijnen op de uitvoer

Als dit probleem verschijnt, neem dan contact op met Dell Technical Support.

Terug naar boven

7. Toon Kleurpunten

Als dit probleem verschijnt, neem dan contact op met Dell Technical Support.

Terug naar boven

8. Verticale dummy-kaarten

1. Reinig de binnenkant van de printer en het uitvoeren van de testafdrukopdracht.
    1. Reinig de binnenkant van de printer door middel van de reinigingsstaaf. Zie "Reiniging binnenin de printer".
    2. Klik op Testpagina afdrukken in de printereigenschappen van het printerstuurprogramma.

Terug naar boven

9. Gespikkelde storingen

1. Pas de overdracht bias.
    1. Het programma start, klik op Aanpassen Transfer roller op de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Pas de instelling voor het type materiaal afdrukken wordt gebruikt.
  2. Als u non-aanbevolen materiaal afdrukken, gebruikt u de print media aanbevolen voor de printer.

Terug naar boven

10. Beeldschaduwen

1. Pas de overdracht bias.
    1. Het programma start en klikt u Registratie afstelling van de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Klik op Grafiek afdrukken.
    3. Klik Ghost Configuratieoverzicht.
      De ghost configuratieoverzicht is afgedrukt.
    4. Klik op Aanpassen Transfer roller.
    5. Selecteer de Transfer roller Refresh-modus in en klik vervolgens op Toepassen nieuwe instellingen.
    6. Klik Registratie afstelling van de printer op het tabblad Onderhoud.
    7. Klik op Grafiek afdrukken.
    8. Klik Ghost Configuratieoverzicht.
    De ghost configuratieoverzicht is afgedrukt.
  2. Het materiaal afdrukken oppervlak kan ongelijk geweest zijn. U kunt proberen het papiersoort instellen in het printerstuurprogramma. Wijzig, bijvoorbeeld, de normaal papier te dik.
    1. Op het tabblad Algemeen of papier/tabblad Uitvoer in Afdrukvoorkeuren van het printerstuurprogramma, wijzigt u het papiersoort instellen.
  3. Pas de fuseereenheid temperatuur.
    1. Het programma start en klik pas Fuseereenheid op de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Pas de fixeertemperatuur worden door de waarde voor uw printer media.
    3. Klik op Toepassen om de nieuwe instellingen.
  4. Als u non-aanbevolen materiaal afdrukken, gebruikt u de print media aanbevolen voor de printer.

Terug naar boven

11. Mistlampen

1. Is de hele pagina afgedrukt licht? Neem contact op met Dell Technical Support.
  2. Start Ontwikkelaar schoon.
    1. Het programma start en klikt u schoon ontwikkelaar van de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Klik op Start.
  3. Start Toner Refresh-modus.
    1. Het programma start en klik op Vernieuwen Toner Mode op de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Selecteer de kleur die is hetzelfde als de mistlampen.
  4. Start Toner Vernieuwen modus weer.

Terug naar boven

12. Bead-Carry-out (BCO)

1. Als de printer wordt geïnstalleerd in een hooggelegen locatie, stel de hoogte van de locatie.
    1. Het programma start en klik op milieu-sensor Info op de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Klik op Aanpassen ingecalculeerd.
    3. Selecteer de waarde dicht bij de hoogte van de locatie waar de printer wordt geïnstalleerd.

Terug naar boven

13. Vijzel markeren

1. De tonercartridges mogelijk bijna leeg of moeten worden vervangen.
    1. Controleer of het LCD-paneel op het bedieningspaneel wordt het bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd om een tonercartridge vervangen.
    2. Plaats de tonercartridges indien nodig.
  2. Start Ontwikkelaar schoon.
    1. Het programma start en klikt u schoon ontwikkelaar van de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Klik op Start.

Terug naar boven

14. Gerimpeld/vlekken op papier

1. Verwijder de stapel papier uit de standaard 150 vel lade, draai deze 180 graden en daarna opnieuw in de lade.
  2. Controleer of het juiste materiaal afdrukken wordt gebruikt. Zie "ondersteunde papiersoorten" en 'Print Media richtlijnen'. Zo niet, gebruik het materiaal afdrukken aanbevolen voor de printer.
  3. Controleer de ril. Is de ril binnen 30 mm van de vier randen van de envelop?
  4. Werkt de envelop hebben een flap aan de lange zijde?
    1. Zorg ervoor dat de envelop correct is geladen in de standaard 150 vel lade.
  5. Zorg ervoor dat de envelop correct is geladen in de standaard 150 vel lade.
    1. Gebruik een afwijkend formaat envelop.

Terug naar boven

15. De bovenste Marges zijn onjuist

1. Zorg ervoor dat de marges correct zijn ingesteld op de applicatie wordt gebruikt.

Terug naar boven

16. Kleurregistratie is uitgelijnd

1. Execute auto kleurregistratie aanpassen.
    1. Het programma start en klikt u Registratie afstelling van de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Wis het selectievakje voor automatische registratie afstelling.
    3. Klik op Start naast auto correct is.
  2. Reinig de CTD sensor.
    1. Reinig de CTD sensor. Zie "Reinigen van de kleurentoner dichtheid (CTD) Sensor".
    2. Het programma start en klikt u Registratie afstelling van de printer op het tabblad Onderhoud.
    3. Wis het selectievakje voor automatische registratie afstelling.
    4. Klik op Start naast auto correct is.
  3. Print de kleurregistratie grafiek en handmatig de juiste kleur registratie.
    1. Klik Registratie afstelling van de printer op het tabblad Onderhoud.
    2. Wis het selectievakje voor automatische registratie afstelling.
    3. Klik op Start naast Print Kleur Regi grafiek.
      De kleurregistratie kwaliteitsreferentiekaart wordt afgedrukt.
    4. Selecteer de waarde met de rechte lijn. Zie "Afstellen Kleurregistratie".
    5. Klik op Toepassen om de nieuwe instellingen.
    6. Klik op Start naast Print Kleur Regi grafiek afdrukken de kleurregistratie grafiek weer.
    7. Pas de waarden voor elke kleur totdat de lijnen bij 0 zijn de meest rechte.

Terug naar boven

17. Protrudent/Bobbeltjes papier

1. Reinig de fixeerunit.
    1. Laad één vel papier in de standaard 150 vel stationslade en afdrukken van een continu beeld alle over het papier.
    2. Laad het afgedrukte vel met de kant wordt afgedrukt op omlaag gericht en het vervolgens afdrukken een blanco vel papier.

Als deze stappen niet het probleem te verhelpen, neem dan contact op met Dell Technical Support.

Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding voor uw modelprinter of op onze printerondersteuningssite voor meer informatie, artikelen en video's oplossen.

Aankoop Toner en andere Dell Laser Printer Supplies (selecteer uw land in de getoonde dropdown)
Dell Recycling

Het is aan te bevelen dat alleen Dell Branded toner, drums, overdrachtsrollen of andere verbruiksartikelen in onze laserprinters worden gebruikt. Dell kan de compatibiliteit of de afdrukkwaliteit van een 3-part consumables niet garanderen.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN297364

Laatste wijzigingsdatum: 27-05-2018 22:46