Een Dell Windows-herstelimage maken en gebruiken

• Moet u Microsoft Windows opnieuw op uw Dell pc installeren als gevolg van een systeemcrash, nieuwe harde schijf, of iets dergelijks?
  • Met de Dell OS Recovery Tool kunt u een aangepaste Dell herstelimage van Microsoft Windows downloaden.
  • Volg de onderstaande stappen om het hulpprogramma te downloaden, USB-herstelmedia te maken en Microsoft Windows opnieuw op uw Dell pc te installeren.

Wat u nodig hebt

• De servicetag van de Dell pc waarop u Microsoft Windows wilt installeren
  • Download en installeer Dell OS Recovery Tool
  • Lege USB-stick met ten minste 8 GB vrije ruimte
  • Microsoft .Net Framework 4.5.2 of hoger
  • Administrator-rechten en ten minste 8 GB aan vrije storageruimte om de Dell ISO-herstelimage te downloaden

De Dell OS Recovery Tool gebruiken

De Dell OS Recovery Tool helpt u bij het maken van USB-herstelmedia met de Dell ISO-herstelimage die is aangepast voor uw Dell pc. Een USB-herstelmedia maken met een Windows-pc:

Opmerking: Windows 10 S staat het downloaden of het gebruik van de Dell OS Recovery Tool op een pc met Microsoft Windows 10 S niet toe. Als u OS-herstelmedia wilt maken voor een pc met Microsoft Windows 10 S, volgt u de instructies om OS-herstelmedia op een Windows-pc te maken en selecteert u "Other device” (Ander apparaat) in het scherm Select Device to Recover (Selecteer apparaat om te herstellen).
  1. Dubbelklik op het pictogram op het bureaublad om de Dell OS Recovery Tool te openen.
    Opmerking: Klik op Ja in het venster Gebruikersaccountbeheer.

2. Sluit een USB-stick met ten minste 8 GB storageruimte op de pc aan.

3. Selecteer "This Device" (Dit apparaat) (Afbeelding 1) in het scherm Select Device to Recovery (Selecteer apparaat om te herstellen) om aan te geven voor welke pc u OS-herstelmedia wilt maken.
    Als u OS-herstelmedia voor een andere pc maakt, selecteert u "Other Device" (Ander apparaat) (Afbeelding 2) en voert u de servicetag van die Dell pc in.
    Dell OS Recovery Tool - Selecteer het te herstellen apparaat
    Afbeelding 1: Selecteer “This Device” (Dit apparaat) als u dezelfde pc gebruikt. (Alleen Engelstalig)

Dell OS Recovery Tool - Selecteer het te herstellen apparaat
    Afbeelding 2: Selecteer “Other Device” (Ander apparaat) als u een andere pc gebruikt. (Alleen Engelstalig)

4. De Dell OS Recovery Tool zal het OS-image(s) weergeven die beschikbaar zijn voor deze specifieke servicetag.
    Klik op Download (Downloaden) (Afbeelding 3) om met het downloaden te beginnen. Wanneer het downloaden is voltooid, klikt u op Next (Volgende).
    Dell OS Recovery Tool - Selecteer het besturingssysteem
    Afbeelding 3: Klik op “Download” (Downloaden) om de herstelimage te downloaden. (Alleen Engelstalig)

5. Selecteer de USB-stick die u wilt gebruiken om de USB-herstelmedia te maken (Afbeeldingen 4 en 5) en klik op Burn OS (Besturingssysteem branden).
    Dell OS Recovery Tool - Selecteer de USB-stick
    Afbeelding 4: Selecteer de USB-stick. (Alleen Engelstalig)

Dell OS Recovery Tool - waarschuwing formatteren van USB
    Afbeelding 5: USB-stick wordt geformatteerd. (Alleen Engelstalig)
    Waarschuwing: U krijgt de melding dat ALLE data op het USB-station VERLOREN zullen gaan. Zorg ervoor dat u een back-up van bestaande data op uw USB-station hebt en klik op Yes (Ja) om verder te gaan.

6. De Dell OS Recovery Tool begint met het maken uw OS-herstelmedia.

7. Nadat het proces is afgerond, ziet u een overzichtsscherm en kunt u Recovery Guide-instructies afdrukken voor het gebruik van de USB-herstelmedia om Microsoft Windows opnieuw te installeren (Afbeelding 6).
    Dell OS Recovery Tool - Selecteer het te herstellen apparaat
    Afbeelding 6: Overzichtsscherm. (Alleen Engelstalig)

USB-herstelmedia gebruiken om Microsoft Windows te installeren

1. Sluit de USB-herstelmedia die u hebt gemaakt aan op de Dell pc waarop u Microsoft Windows wilt installeren.
  2. Start de pc opnieuw op en tik wanneer het scherm met het Dell logo verschijnt herhaaldelijk op de toets F12 tot Preparing one time boot menu (Eenmalig opstartmenu voorbereiden) in de rechterbovenhoek van het scherm wordt weergegeven.
  3. In het opstartmenu selecteert u het USB-station en drukt u op Enter.
  4. Selecteer in het scherm Kies een optie de optie Probleemoplossing, en selecteer vervolgens Herstellen vanaf een station.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van Microsoft Windows te voltooien.
    Het installatieproces kan enige tijd duren en uw pc wordt mogelijk meerdere keren opnieuw opgestart.
  1. Sluit het USB-station aan op de Dell pc waarop u Microsoft Windows wilt installeren.
  2. Start de pc opnieuw op en tik wanneer het scherm met het Dell logo verschijnt herhaaldelijk op de toets F12 tot Preparing one time boot menu (Eenmalig opstartmenu voorbereiden) in de rechterbovenhoek van het scherm wordt weergegeven.
  3. In het opstartmenu, onder UEFI boot (UEFI opstarten), selecteert u uw USB-station en drukt u op Enter.
  4. Wanneer Windows Setup wordt weergegeven, selecteert u uw voorkeuren.
  5. Klik in het dialoogvenster Windows installeren op Nu installeren.
  6. Lees de licentieovereenkomst en selecteer Ik ga akkoord met de licentievoorwaarden.
  7. Klik in het venster 'Welk type installatie wilt u uitvoeren?' op Aangepast (geavanceerd).
  8. Selecteer in het venster Waar wilt u Windows installeren? de grootste interne schijf als de Primaire partitie en klik op Volgende.
    Als op de primaire partitie 0 GB vrij is, selecteert u Niet-toegewezen ruimte en klikt u op Volgende.
  9. Windows Setup maakt automatisch de nieuwe partitie voor Windows aan, formatteert deze en begint met de installatie van Windows.
    Het installatieproces kan enige tijd duren en uw pc wordt mogelijk meerdere keren opnieuw opgestart.
Voor instructies over het gebruik van de OS-herstelmedia om het Linux OS opnieuw te instaleren, raadpleegt u het volgende Dell Knowledge Base-artikel De Dell Hosted Recovery Image van Microsoft Windows gebruiken.

Veelgestelde vragen

De Dell OS Recovery Tool werkt op alle Windows-pc's.

De Dell OS Recovery Tool werkt alleen op pc's met Windows. Het Windows ISO-bestand op een pc zonder Windows downloaden:

1. Ga naar de website voor het Dell Windows Recovery Image.
  2. Voer de servicetag van de Dell pc en de authenticatiecode in en klik op Beschikbaarheid controleren.
  3. Selecteer het Windows-besturingssysteem en klik op Download geselecteerde bestanden.
  4. Lees en accepteer de algemene voorwaarden en klik op Doorgaan om met het downloaden te beginnen.
  5. In het venster Map selecteren selecteert u een bestaande map of u maakt er een aan die u gemakkelijk kunt vinden en klikt vervolgens op OK.

Het Dell Windows herstelimage is beschikbaar in een 64-bits-versie voor Microsoft Windows-besturingssystemen.

De Dell OS Recovery Tool kan de download pauzeren en er weer mee verdergaan als je problemen met de verbinding optreden. De download wordt hervat zodra de netwerkverbinding is hersteld.

Het Dell herstelimage is vrij groot. Afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding, kan het even duren om het bestand te downloaden.

U start uw Dell pc met Microsoft Windows 7 als volgt op met de herstel-USB of herstel-dvd:

1. Start uw pc opnieuw op.
  2. Druk op F12 terwijl de pc opstart en start op naar het BIOS of de systeeminstellingen.
  3. Schakel Secure Boot uit.
  4. Schakel Legacy boot in het BIOS in.
  5. Sla de BIOS-instellingen op en start de computer opnieuw op.
Opmerking: Ga voor specifieke instructies voor het in-/uitschakelen van Secure Boot of Legacy Boot op uw Dell pc naar de website Dell handleidingen en raadpleeg de gebruikershandleiding van uw pc.

Als u een groot bestand downloadt via een Dell online applicatie (zoals de website Dell Windows Recovery Image) kunt u de foutmelding "Onvoldoende ruimte op schijf" krijgen. Dit is meestal te wijten aan een ruimtebeperking op de schijf waarop de bestanden worden opgeslagen. Sommige images die zijn gedownload via Dell Windows Recovery Image, kunnen tot 8 GB groot zijn.

Om deze fout te herstellen, moet u mogelijk extra ruimte op de harde schijf vrijmaken. Voor meer informatie over het vrijmaken van schijfruimte per besturingssysteem, raadpleegt u de betreffende Microsoft Knowledge Base-artikelen:

Of als u een externe harde schijf of een tweede harde schijf met meer schijfruimte hebt, selecteert u gewoon die harde schijf voor het opslaan van de bestanden.

U kunt proberen dit probleem te verhelpen door gebruik van een ander merk USB-station.

De herstelimage bevat mogelijk niet de nieuwste apparaatdrivers voor uw Dell pc. De nieuwste drivers zijn beschikbaar op de website Dell Drivers en downloads. We adviseren u om de nieuwste apparaatdrivers te downloaden en te installeren nadat u het Windows-besturingssysteem op de pc hebt geïnstalleerd.

Meer informatie vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel Veelgestelde vragen over drivers en downloads - Veelgestelde vragen.

Artikel-id: SLN299044

Laatste wijzigingsdatum: 19-09-2017 09:15