Windows 10 vanaf de Dell ISO installeren

Dit artikel bevat de informatie over "Windows 10 installeren met behulp van de Windows 10-ISO".

Microsoft Windows 10-ISO.

Dell Windows 10-media worden in een ISO-indeling naar de klant gestuurd. U kunt deze ISO-herstelmedia ook downloaden van de Dell Support website onder de Drivers & Downloads-sectie en de besturingssysteemcategorie voor uw computer, of via de volgende directe koppeling van Dell Support: Dell Windows-herstelimage. Dit ISO-bestand is niet rechtstreeks aan de servicetag van de computer gebonden en kan nogmaals worden gebruikt als Windows 10 opnieuw moet worden geïnstalleerd of als Windows 10 (opnieuw) moet worden geïnstalleerd op een ander Dell systeem.

Opmerking: Door installatie vanaf Dell Windows 10-media worden de stationspartities teruggezet op de fabrieksinstellingen.

De Microsoft Windows 10-ISO kan ook worden gedownload met behulp van het Windows 10-hulpprogramma voor het maken van media. Zodra u de dvd of het USB-flashstation hebt gemaakt, kunt u starten naar uw Windows 10-media om Windows 10 te installeren.

Opmerking: Installatie op systemen die niet eerder zijn geactiveerd met dezelfde versie van het Windows 10-besturingssysteem, vereist een digitale productcode om Windows 10 te activeren.

Windows 10 installeren vanaf de ISO.

De stappen hieronder leiden u door de installatie van Windows 10 via de Dell installatiemedia.

1. "Opstarten via UEFI" moet worden geselecteerd als de opstartoptie, en het systeem moet in de UEFI-modus staan.  "Opstarten via UEFI" is ingeschakeld voor het USB-medium. (Zie Afbeelding 1.)

Afbeelding 1. - Opstarten via UEFI geselecteerd.

2. Selecteer de taal.     (Zie Afbeelding 2.)

Afbeelding 2. - Uw taal selecteren.

3. Kies toetsenbordindeling.  (Zie Afbeelding 3.)

Afbeelding 3. - Keuze van uw toetsenbordtaal.

4. Kies Troubleshoot (Probleem oplossen)  (Zie Afbeelding 4.)

Afbeelding 4. - De optie Probleem oplossen kiezen.

5. Selecteer Recover from a drive (Herstellen vanaf een station) (zie Afbeelding 5).

Afbeelding 5. - Herstellen vanaf een station selecteren.

6. Met beide opties wordt een schone installatie uitgevoerd (zie Afbeelding 6).
    Opmerking: Het proces voor volledig opschonen kan enkele uren duren.

Afbeelding 6. - Een van de herstelopties kiezen.

7. Als u de knop Recover (Herstellen) selecteert, wordt de procedure voortgezet.  (Zie Afbeelding 7.)

Afbeelding 7. - Selecteren van de knop Herstellen.

8. Het systeem start nu het imagingproces en gaat verder met de algemene Windows-installatie nadat deze stap is voltooid. (Zie Afbeelding 8.)

Afbeelding 8. - De herstelprocedure begint.

Driver handmatig laden vanaf PE-opdrachtprompt

Opmerking: Voordat u begint met de installatie van de driver, dient u een hulpprogramma zoals 7zip te gebruiken om de installatiebestanden uit te pakken uit het .exe-driverbestand dat is gedownload van de Dell Support website. Pak de bestanden uit naar een map op een USB-stick, apart van de Windows 10-installatiemedia, en zorg dat de USB wordt aangesloten op het systeem waarvoor drivers nodig zijn.

Voor dit voorbeeld wordt in de onderstaande afbeeldingen de IRST-driver gebruikt.

1. Start op naar Dell Windows 10-media en selecteer talen om naar het beginscherm te gaan. (Zie Afbeelding 9.)

Afbeelding 9. - Selecteren van de optie Probleem oplossen.

2. Selecteer Troubleshoot (Probleem oplossen) > Advanced Options (Geavanceerde opties) > Command Prompt (Opdrachtprompt). (Zie Afbeelding 10.)

Afbeelding 10. - Selecteren van de optie Opdrachtprompt.

3. Ga naar het station met de benodigde driver; gebruik de opdracht "dir" om de inhoud van stations weer te geven. Meestal staat de driver op schijf D:, E:, of F:. (Zie Afbeelding 12.)

Afbeelding 12. - Navigeren in het bestandssysteem om het driverbestand te zoeken.

4. Gebruik de opdracht "CD" om te navigeren door mappen naar de locatie van de *.inf-driver. Gebruik indien nodig "dir" om de inhoud van elke map te zien. (Zie Afbeelding 13.)

Afbeelding 13. - Navigeren in het bestandssysteem om het driverbestand te zoeken (vervolg).

5. Zoek het .inf-bestand dat nodig is voor het apparaat dat wordt geïnstalleerd om Windows te laden. (Zie Afbeelding 14.)

Afbeelding 14. - Het .inf-bestand van de driver zoeken.

6. Gebruik de volgende opdracht om de juiste driver op het systeem te laden en druk op de toets Enter: (zie Afbeelding 15).
    • Drvload.exe [.inf pad/bestandsnaam]

Afbeelding 15. - Handmatig laden van het INF-bestand.

Artikel-id: SLN300195

Laatste wijzigingsdatum: 15-05-2018 10:48