Een IP-adres configureren op Dell PowerConnect netwerkswitches

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een IP-adres kunt configureren op een Dell PowerConnect netwerkswitch.

IP-adres (Out-of-Band) configureren via opdrachtregel

Gebruik de opdracht IP-adres in de interface-configuratiemodus om een IP-adres in te stellen voor de servicepoort. Gebruik de no form van deze opdracht om de IP-adresconfiguratie weer terug te zetten op de standaardwaarde.

Niet alle PowerConnect switches hebben een speciale Out-of-Band-poort. Dat model zou een VLAN-interface moeten gebruiken voor externe toegang.

Dit proces geldt alleen voor oudere PowerConnect switch-modellen. Als u een IP-adres wilt instellen op een N-serie switch, klikt u hier om naar het betreffende KB-artikel te worden geleid.

Voorbeeld:

Opdracht

Doel

Console#configure

Hierdoor wordt de configuratiemodus geopend.

Console(config)# interface out-of-band

Opent de out-of-band-interface.

Console(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

IP-adres en subnetmasker instellen die u aan de interface wilt toewijzen.

IP-adresconfiguratie op opdrachtregel van de VLAN-interface

Voorbeeld:

Opdracht

Doel

Console#configure

Hierdoor wordt de configuratiemodus geopend.

Console(config)# interface vlan 15

Hierdoor wordt de VLAN-interface geopend.

Console(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

Stel het IP-adres en subnetmasker in dat u aan de VLAN-interface wilt toewijzen.

Het specifieke VLAN-netwerk moet worden gemaakt voordat u de VLAN-interface kunt openen en het IP-adres kunt instellen.

IP-adres toewijzen aan (Out-of-Band) webinterface

Gebruik de pagina Out of Band Interface om het Out of Band Interface IP-adres en subnetmasker toe te wijzen of schakel de DHCP Client in of uit voor toewijzing van adresinformatie. DHCP is standaard ingeschakeld op de OOB-interface.

Klik om de Out of Band Interface pagina weer te geven op System → IP Addressing → Out of Band Interface (Systeem > IP-adressering > Out of Band interface) in het navigatiepaneel.

Selecteer DHCP in het protocolmenu om de DHCP-client in te schakelen en een DHCP-server toegang te geven tot uw netwerk, zodat de netwerkinformatie automatisch kan worden toegewezen aan de OOB-interface. Als u de netwerkinformatie statisch toewijst,

zorg dan dat het protocolmenu is ingesteld op None (Geen). Voer vervolgens het gewenste IP-adres, het subnetmasker en het IP-adres van de standaard gateway in.

IP-adres toewijzen aan een VLAN webinterface

Ga naar de pagina IP Interface Configuration (IP-interface configureren) om een VLAN IP-adres, subnetmasker en IP-adres voor de standaard gateway toe te wijzen.

Klik om de pagina IP Interface Configuration weer te geven op Routing → IP → IP Interface Configuration (Routering > IP > IP-interface configureren) in het navigatiepaneel.

1   Selecteer in het menu Interface het gewenste VLAN-netwerk.
2   Selecteer Enable (Inschakelen) in het veld Routing Mode (Routeringsmodus).
3   Geef in het veld IP Address Configuration Method (IP-adres configuratiemethode) aan of u een statisch IP-adres (handmatig) wilt toewijzen of DHCP wilt gebruiken voor automatische adrestoewijzing.
4   Als u Manual (Handmatig) selecteert als configuratiemethode, geef dan in de bijbehorende velden het IP-adres en het subnetmasker op.
5   Klik op Apply (Toepassen)..

Door te klikken op Apply (Toepassen) worden uw wijzigingen alleen opgeslagen in running-config.  Om wijzigingen op te slaan naar startup-config klikt u op het diskettepictogram rechts boven aan de pagina of op System → File Management → Copy Files (Systeem > Bestandsbeheer > Bestanden kopiëren).  Schakel naar "Copy Configuration"  select source = running config en destination = startup config. Klik ten slotte op Apply (Toepassen).

Artikel-id: HOW10389

Laatste wijzigingsdatum: 30-11-2017 04:45